[SEN] Czy macie kłopoty ze snem ?

Moderator: moderatorzy

meehoo
zaufany użytkownik

Re: [SEN] Czy macie kłopoty ze snem ?

Post autor: meehoo »

spie po 10,11 godzin na dobe, klade sie kolo polnocy, wstaje dosc wypoczety,nie biore nic na sen. :)
Awatar użytkownika
zjawa
zaufany użytkownik

Post autor: zjawa »

kiedy łykałam Abilify 30mg spalam okolo 12 godzin w ciagu doby.niedawno musialam odstawic ten lek (ciąża) i cierpialam na bezsennosc.dostalam od ginekologa Diphergan (na uspokojenie,sen) i zaczelam spowrotem spac,zasypiam w godzinach 24 lub 1 w nocy i tak sobie spie do okolo 7-8 czy nawet 9 rano i to mi wystarcza.
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Od 4 tygodni sypiam bez leku na sen - lekarka mi go odstawiła. Najpierw brałam zmniejszoną dawkę przez pewien czas,aż do całkowitego odstawienia. Na początku ciężko było zasnąć, przewracałam się z boku na bok przez 2 godziny, w nocy ok 4 rano wybudzenie. Już chciałam się przemóc i znów zacząć łykać zwiększoną dawkę, ale dałam radę i nie żałuję bo sytuacja się unormowała.
Teraz śpię jakieś 7-8 godzin, łatwo zasypiam, śpię bez przerwy, wstaję rano wyspana no i nie mam już tzw porannej zamuły kiedy do czasu wypicia mocnej kawy nie potrafię sobie przypomnieć jak się nazywam. :D Już się zdążyłam do tego przyzwyczaić przez 4 pełne lata, teraz czuję się jakby mi ktoś ciężar zdjął.
Melisa
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

Chodzę spać w okolicach godziny 22-ej. Śpię stanowczo za długo, bo nawet do 12 godzin. Z reguły nie mam problemów z zaśnięciem, ale raz na jakis czas zdarza się, że nie mogę usnąć. Zażywam wtedy tabletkę Senzop i zasypaim w ciągu 20 minut.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

W ostatnich dniach/nocach usypiam na kanapie pod kocem około 22.30 (plus-minus 15 minut) i tak przesypiam do około pierwszej w nocy. Wtedy dopiero przebieram się do snu i zmieniam łóżko na to z pościelą. Budzę się między 5.00, a 5.30. W ciągu dnia generalnie nie śpię, choć zdarza mi się "przysnąć" na kilka minut po śniadaniu (na siedząco).

Taka ilość snu mi wystarcza, czuję się wyspany i pełen energii! :D

Dla porządku, czy nakreślenia szerszego obrazu dodam jednak, że zdecydowanie nie zawsze tak było, bo w czasach depresji czy dużego stresu przesypiałem po kilkanaście godzin na dobę (również kiedy bywałem na zwiększonych lekach). Z kolei brak snu jest u mnie objawem zwiastującym możliwość nadejścia psychozy i w przypadku całkowicie nieprzespanej nocy robię naprawdę wszystko żeby dobrze przespać noc kolejną (w szczególności zwiększam sobie chwilowo leki).
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Ja odkąd pamiętam miałam problemy ze snem i nigdy nie spałam długo, nawet przed chorobą. Gdy dostałam leki to spałam średnio 5-6 godzin teraz też tak jest ale czuje się wyspana i wypoczęta, więc chyba mój organizm nie potrzebuje więcej snu ;) A gdy miałam problemy ze snem to lekarz przepisywał mi różne tabletki, żadne nie działały oprócz DOXEPINU :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

.
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2015 10:38 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Musiałem odstawić tisercin, bo biorę solian (nie można łączyć tych dwóch leków), no i nie śpię :(
Obrazek
gonia 45
zarejestrowany użytkownik

Post autor: gonia 45 »

Ja od lat biorę Promazin 50mg a od kilku miesięcy po 2 tabietki ale wcale na mnie nie działa. Zasypiam dopiero o 4-5 nad ranem. Rano (ok.8-ej)się budzę bardzo zmęczona. W ciągu dnia nie spię. Wciąż jestem zmęczona.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

:( Szkoda.
Obrazek
gonia 45
zarejestrowany użytkownik

Post autor: gonia 45 »

:(
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Zawsze kochałem oglądać olbrzymie ilości materiałow audio-video oraz grać w gry kopmuterowe by mieć ciekawe sny potem! Opłaciło się! Teraz śpię na przymus i wiele razy żałuje, że się budzę - chciałbym kontynuować sen ale się nie udaje powrócić do wątku przerwanego przez budzik czy budzącego mnie braciszka-bliźniaka ubranego tak samo jak ja i chodzącgo za mną jak maniak!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Awatar użytkownika
sarka
zaufany użytkownik

Post autor: sarka »

poniewaz za dlugo spie postanowilam ze co jakis czas bede odejmowac spobie po godzinie az dojde do jakiegos rozsadnego rozwiazania.Mysle zeby znalezc jakas prace i wyregulowac rytm dobowy -musze nauczyc sie wstawac rano.
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Wzdryganie ciała przed snem

Może ktoś z was wie, jaka jest przyczyna, że w momencie zasypiania, czyli wchodzenia w fazę snu ciało człowieka wzdryga się, nawet powodując przebudzenie czasami. Czy to jest objaw chorobowy?
Basia
zaufany użytkownik

Post autor: Basia »

Wzdryganie ciała na pewno nie jest chorobą, słyszałam różne opinie, m.in. że duch opuszcza ciało, że ciało nie nadąża nad mózgiem... Chyba wzdryga się każdy :)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Ja takie wzdrygiwanie się miałem tylko na solianie.
Obrazek
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Ja biorę zalastę i mam takie objawy od niedawna, w sieci są różne wiadomości na ten temat, to się nazywa zryw miokloniczny, boję się tego :? bo ponoć może to mieć powiązanie z padaczką ...
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Mam podobnie i to już bardzo długo, niezależnie od rodzaju przyjmowanych neuroleptyków.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:53 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

ja mam podobnie,kiedy czuje,ze juz zasypiam nagle jakby ktos mnie za fraki szarpal i lek,czasem powtarza sie to pare razy nim zasne
nie przyjemne to uczucie
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”