Agent Tomek vs. Henryka Krzywonos
Moderator: moderatorzy
Agent Tomek vs. Henryka Krzywonos
.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:41 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Agent Tomek vs. Henryka Krzywonos
Boję się, że i mi wytoczy proces, bowiem napisałem, że obecność takich osób w parlamencie to dno.
Ciekawie rzutuje ta sprawa z Panią Krzywonos na kwestię mediów, bowiem tak: TVN o całej sprawie poinformował z dziką satysfakcją, TVP z kolei całą sprawę przemilczała i dała zamiast tego materiał o nowym wynalazku na jakiejś politechnice polskiej - samochodzie miejskim jeżdżącym w bok (mówię tylko o wiadomosciach o 20). I teraz tak. Czy TVN atakuje agenta z PiSu czy może TVP powinno było w hierarchii ważności tematów umieścić sprawę pozwu na Krzywonos jednak wyżej niż nowy miejski samochodzik? Hm.
Ciekawie rzutuje ta sprawa z Panią Krzywonos na kwestię mediów, bowiem tak: TVN o całej sprawie poinformował z dziką satysfakcją, TVP z kolei całą sprawę przemilczała i dała zamiast tego materiał o nowym wynalazku na jakiejś politechnice polskiej - samochodzie miejskim jeżdżącym w bok (mówię tylko o wiadomosciach o 20). I teraz tak. Czy TVN atakuje agenta z PiSu czy może TVP powinno było w hierarchii ważności tematów umieścić sprawę pozwu na Krzywonos jednak wyżej niż nowy miejski samochodzik? Hm.
gówno w proszku na kijoszku
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Tomasz Kaczmarek pobiera w wieku 35 lat emeryturę w wysokości 4 000 PLN!!!!!!!!!!!
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ale wiesz, jeśli ma sumienie, to pewnie go zżera. Warte tych 4 tys. czy nie...
Podobno jest też nielubiany w Sejmie, bo wzbudza kontrowersje, jak widownia patrzy na niego w telewizji, to może myśleć Agent Tomek, a nie Tomasz Kaczmarek, w dodatku ten, co się narzygał w imię dobra publicznego...
Ja bym mu te cztery patyki dał, a co. Za straty moralne czy jakoś tak...
Podobno jest też nielubiany w Sejmie, bo wzbudza kontrowersje, jak widownia patrzy na niego w telewizji, to może myśleć Agent Tomek, a nie Tomasz Kaczmarek, w dodatku ten, co się narzygał w imię dobra publicznego...
Ja bym mu te cztery patyki dał, a co. Za straty moralne czy jakoś tak...
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Idąc za tą logiką...
To może każdemu mordercy damy po 10 000 zł./m-c za straty moralne...
To może każdemu mordercy damy po 10 000 zł./m-c za straty moralne...
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ale w sumie biedny on jest. Wdał się w tryby machiny. Może pozew powyborczy na Krzywonos jest wynikiem jego frustracji.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Dlaczego tak myślisz ? Jak zrozumiałem pozew dotyczy tej wypowiedzi:mei pisze:Zgadzam się z nią i mam nadzieję, że w sądzie również przyznają jej rację. Nawet jeśli nie, to i tak ona jest dla mnie wygraną..
W jaki sposób Tomek skrzywdził kobiety ? Czy znasz jakieś jego wypowiedzi, w których on chwali się krzywdzeniem innych ?Krzywonos pisze:... jest bezczelnym facetem, który mało tego, że skrzywdził kobiety (...) ale szczyci się tym ...
Mei, jeśli o tobie ktoś zacząłby rozpowiadać publicznie, że krzywdzisz mężczyzn i jeszcze się tym przechwalasz to jak postąpiłabyś wtedy ? Powiedziałabyć może - no, dobrze, to niech sąd rozstrzygnie, czy ja kogoś skrzywdziłam, i jeśli nie skrzywdziłam wtedy niech osoba, która to mówi poniesie karę. Czy byłoby tym coś nie na miejscu ?
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:08 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Zbyszku, proszę Cię. Dziwi mnie w ogóle, że angażujesz się w obronę kogoś takiego. Ustaliłem pewne rzeczy w ten weekend z moimi zdrowymi psychicznie przyjaciółmi i wiesz co powiedzieli? Że taki koleś podszywający się pod kogoś w złej intencji jest zwykłym .... O dziwo, nawet zdrowi postrzegają paranoiczne klimaty jako zdecydowanie złe.zbyszek pisze:W jaki sposób Tomek skrzywdził kobiety ? Czy znasz jakieś jego wypowiedzi, w których on chwali się krzywdzeniem innych ?
.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:44 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
No tak, ale w przypadku Tomka intencje były przecież dobre ! - Chodziło o wykrycie możliwych korupcji, przekrętów i łamania prawa. Jeśli myślisz, że to coś złego, to chyba ktoś wypersfadował Ci zdrowy rozsądek. Przecież powinniśmy lapać przestępców. Nie zdradzanie od razu swojej tożsamości służy tej sprawie.przeglosowany pisze:... Że taki koleś podszywający się pod kogoś w złej intencji jest zwykłym .... .
Jeśli się nie zgadzsz podaj proszę jakie złe intencje miał twoim zdaniem Tomek.
Doskonale Cię rozumiem i mogę wyobrazić sobie twoje uczucia. Pytałem tylko skąd się te uczucia wzięły. Czy rzeczywiście potrafisz nazwać jakąś krzywdę, którą Tomek komuś wyrządził ?mei pisze:Dla mnie agent Tomek to ktoś kto wypłynął na ludzkiej krzywdzie. ...
.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:44 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:07 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Dlaczego piszesz, że ktoś mi wyperswadował zdrowy rozsądek? Zwyczajnie, wyobraź sobie jak mogły wyglądać te interakcje społeczne/towarzyskie z udziałem Tomka... Mnie i wielu nawet zdrowym ludziom (z takimi durniami się zadaję;)) zwyczajnie łapki opadają. Nie znam prawdy, ani nie orzekam o winie bądź braku winy... Po prostu śmierdzi kupom.zbyszek pisze:No tak, ale w przypadku Tomka intencje były przecież dobre ! - Chodziło o wykrycie możliwych korupcji, przekrętów i łamania prawa. Jeśli myślisz, że to coś złego, to chyba ktoś wypersfadował Ci zdrowy rozsądek.przeglosowany pisze:... Że taki koleś podszywający się pod kogoś w złej intencji jest zwykłym .... .
zbyszek pisze:Pytałem tylko skąd się te uczucia wzięły.
Nie pisz tak mei, bo jak się okazuje, Tomasz Kaczmarek, to wrażliwy jegomość. A może nawet nadwrażliwy, więc spodziewaj się wytoczenia sprawy w sądzie w związku z tym, co napisałaś.mei pisze:Dla mnie ten człowiek to kompletne dno.
A tak w ogóle, te sprawy sprowokowane przez Tomka albo się toczą w sądzie albo osoby sprowokowane dały radę obronić się (tak ma miejsce w przypadku Pani Pazury, z tego, co się orientuję)
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
siligarf pisze:mei pisze:Na szczęście jest TVN
PS. Co to są?mei pisze:piz*unie
Co mnie zastanawia. Że z jednej strony te argumenty dot. tego, że ktoś ogląda niewłaściwe media sypią się jak z rękawa, a z drugiej strony: "Gadasz głupoty, bo czytasz Rzeczpospolitą" - jakoś bardzo rzadko pojawia się, przynajmniej w internecie. Nie mam zielonego pojęcia jak to interpretować.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Jakie ? Przecież nie podawałem żadnych informacji ! Prawdę mówiąc niewiele wiem na temat Tomka. Spojrzałem tylko do wikipedii i niewiele poza tym. Niezależna pisze o nim przykładowo tak:mei pisze:... skąd czerpiesz te informacje.
Tomasz Kaczmarek ukończył socjologię na Uniwersytecie Wrocławskim. Zaczynał karierę zawodową w 1995 r. w policji. Szybko zdał testy do oddziałów antyterrorystycznych. Brał udział w poważnych akcjach związanych z walką z przestępczością zorganizowaną.
Potem przeniósł się do oddziału policyjnych wywiadowców – funkcjonariuszy, którzy po cywilnemu rozbijali siatki dilerów narkotyków. To wtedy, rozpracowując handlarzy amfetaminą i marihuaną, nabierał doświadczenia, działając w przebraniu. Kolejnym etapem była praca w kryminalnym wydziale walczącym z gangami złodziei samochodów.W 2002 r. zaczął się szkolić jako przykrywkowiec w pionie operacyjnym policji. Jedną z jego pierwszych akcji w tym charakterze była słynna sprawa Starachowic, podczas której nastąpił przeciek do przestępców z MSWiA, za co na ławie oskarżonych zasiadł wiceminister Zbigniew Sobotka (SLD) i posłowie Sojuszu Andrzej Jagiełło i Henryk Długosz.
Po pewnym czasie działał wraz z innymi przykrywkowcami w środowiskach handlarzy bronią i narkotykami. Rozpracowywał największych gangsterów, za co był wielokrotnie wyróżniany.
W CBA zajmował się m.in. sprawami ustawionego przetargu na Helu (Beata Sawicka), prywatyzacji Wydawnictw Naukowo-Technicznych czy willi w Kazimierzu Dolnym.
A tego, żeby Tomek miał kogoś nakłaniać do popełniania przestępstw nigdzie nie znalazłem. Jeśli coś wiesz to powiedź. W jakich praktykach był PiS niepierwszy ? - nakłaniania do przestępst ? Jakich przestępstw, kto i jak został do czego nakłoniony ? Mei, trzymajmy się faktów, bo inaczej będziemy błądzić w pomówieniach. Jakie fakty znasz i skąd ?mei pisze:...Chodziło o nakłonienie ludzi do popełniania przestępstw.
Zresztą PiS w tych praktykach nie był pierwszy. ...
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ja nie wiem, gdy mnie coś obrzydza to się w to nie pcham. Z drugiej strony widać, że Tomasz zasłużył się krajowi w walce z gośćmi od amfetaminy, a nawet od broni palnej sprzedawanej nielegalnie. Z trzeciej strony, uważny obserwator sceny politycznej zauważy, że posłanka Sawicka była z PO i skojarzy to z kampanią wyborczą. TVN świetny mu zrobił PR mówiąc o nim, że jest postacią kontrowersyjną.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Napisałem tak dlatego, bo jest dość naturalne, że osoba przyłapana na przestępstwie będzie się bronić, zaklinać się, że jest niewinna, że to pomyłka. Przykładowo każdy złodziej samochodów przyłapany w obcym aucie powie, że został do tego sprowokowany, że on niczego nie ukradł, bo przecież nie odjechał, że to policjanci pogwałcili prawo, bo przyblokowali drzwi i on nie mógł wysiąść, kiedy chciał. A przecież gdyby wysiadł nie byłoby żadnej sprawy, więc to dowód, że to nieprawne działania policji prowadziły do przestepstwa, itd.przeglosowany pisze:...Dlaczego piszesz, że ktoś mi wyperswadował zdrowy rozsądek? Zwyczajnie, wyobraź sobie jak mogły wyglądać te interakcje ...
O zdrowym rozsądku pisałem, bo nikt kierujący się nim nie weźmie poważnie takich wykrętów, a raczej będzie szukał faktów.
Jak wyglądają one w przypadku Tomka i Sawickiej ? Nie mam pełnej wiedzy, dlatego pytam o nią Mei, lecz z tego co wiem (a mogę się mylić): 1.Propozycja korupcji nie wyszła od Tomka, lecz od Sawickiej 2. Tomek nie był z nią w łóżku ani się z nią nawet nie całował. 3. Także niczego jej nie obiecywał. 4. Każda ich interakcja została nagrana i nikt z jego urzędu niczego nie zaskarżył. 5. Tomek nie miał żadnego postępowania dyscyplinarnego, które musiałby mieć miejsce, gdyby działał nieprawnie.
Ty jednak zdajesz się kierować w swojej ocenie raczej wersją przestępcy, więc stąd moje podejrzenia, czy ktoś aby nie wypersfadował ci zdrowego rozsądku.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Kieruję się w swoich ocenach pojęciem dobra i prawem posiadania wątpliwości. I w takiej perspektywie nie przekonuje mnie w pierwszej kolejności Agent Tomek, Jarosław mówiący co wybory co innego ale mimo to od lat stawiający w swej polityce na figurę wroga, Palikot o stu twarzach, Leszek Miller (ten uśmiech), Tusk, który wiele obiecuje i ciekawe jak mu ostatecznie to wyjdzie i PSL, które uważa np., niewłaściwie z mojej perspektywy, że rolnicy są grupą uprzywilejowaną i nie powinni płacić horrendalnie wysokich podatków, które płacą wszyscy pozostali. Nie przekonuje mnie również Janusz Korwin Mikke, który zdaje się być całkiem odlepiony od rzeczywistości.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Przyjrzyjmy się może co Tomek i Sawicka mówią sami: