ketrel + zolafren?

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

ketrel + zolafren?

Post autor: miś wesołek »

Czy można stosować równocześnie Ketrel i Zolafren? Miał ktoś zapisane te dwa leki do jednoczesnego stosowania? 75 mg ketrelu to mało, już niemal fizycznie czuję tę paranoję. Trzęsą mi się łapy i mam ataki paniki na tle paranoidalnym. Dziś byłem u psychologa (klinicznego) i zgodził się, że mam stany paranoidalne (jak bym nie wiedział) i być może 75 mg ketrelu to może być mało i chciała już dzwonić do psychiatry żeby zapytać czy mogę zwiększyć, ale powiedziałem, że ilość tego Ketrelu mam wyliczoną do wizyty, 19 kwietnia, i po tej informacji nie zadzwoniła jednak. Psycholog mi nie wypisuje recept, nie wiem czy może, chyba tylko prowadzi terapię. Później, jak już wyszedłem, połapałem się, że został mi jeszcze Zolafren. Trzeci raz w miesiącu do psychiatry nie pójdę, bo nie wypada. Mam mały zapas Zolafrenu i myślałem brać na noc 75 mg ketrelu i 5 mg Zolafrenu w dzień... Nad paranoją jeszcze mogę zapanować (choć to ona czasem panuje nade mną), ale nad panika związaną z przechodzeniem jedno w drugie i wariowaniem już nie... :(
Ostatnio zmieniony śr kwie 06, 2011 7:25 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Re: ketrel + zolafren?

Post autor: eN »

Zadzwoń do swojego lekarza.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Nie mam telefonu do lekarza
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

To niedobrze. Branie leków na własną rękę też nie jest dobre. Dostaniesz jakiegoś szczękościsku albo Cię powykręca i co wtedy będzie? Zrobisz jak zechcesz, ale jednak lepiej najpierw skonsultować się z lekarzem.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Spróbuję jutro podskoczyć, ale nie wiem czy w obecnym stanie dam radę. Już i tak wyrzekłem się wszelkiej godności. Ale co powiedzieć? Że mam świadomość niedorzeczności swoich podejrzeń, a i tak nie mogę nad nimi zapanować? Boję się tego co nastąpi za chwilę i samego siebie. Nie wiem czy jak za chwilę coś znowu przeczytam, to będę potrafił to właściwie zrozumieć. Pisząc tutaj karmię swoją paranoję. Zdradzam się, dostarczając materiałów do analiz moim prześladowcom, którzy może wcale nie istnieją. Jeśli istnieją, to chciałbym żeby wiedzieli, że tak, wygrali, jestem cały roztrzęsiony i nie panuję nad ciałem, o to chodziło tak? Fajna zabawa? *słowo niedozwolone* wam w dupę!!!
Awatar użytkownika
Kot w butach
zaufany użytkownik

Post autor: Kot w butach »

Mysle, zreszta pewnie podobnie jak wiekszosc tutaj, ze ci przesladowcy nie istnieja.
Skonsultuj swoje stany z lekarzem zamias pytac ludzi na forum.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

No to większość mnie jest w tej większości, która tak myśli. Chodziło mi o to czy ktoś miał tak ułożoną farmakoterapię: olanzapina + kwetiapina.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

ja tak mam
wieczorem 500kwetoapiny , zolaxa10,estazolam
rano 100kwetiapiny i antydep
to dopiero początek tej mieszaniki, na razie śpie bardzo dużo, ale po ostatnich "atrakcjach"psychotycznych sen jest mi potrzebny
ufam, że organizm przyzwyczi się do tych prochów i ze będę normalnie funkconować
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Mnie kwetiapina strasznie zamula i usypia. Nie mogę brać jej w dzień, muszę przed spaniem.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

mnie kiedyś też usypiała, w pewnym momencie nie czułam działania nasennego biorąc nawet 800mg!
lekarz powiedział mi, że czasem przy dużych dawkach działa paradoksalnie, zamiast usypiać pobudza i wywołuje niepokój.
No ale na każdego leki działają inaczej.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Ja biorę 200 mg gdzieś od marca i jeszcze nie zdążyłem się przyzwyczaić. Gdybym brał np. dodatkowe 100 w dzień, z pewnością musiałbym to odespać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”