Agent Tomek parlamentarzystą

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Agent Tomek parlamentarzystą

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:57 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

mei pisze:... prowokował do przestępstw, które nie miałyby miejsca, gdyby nie jego działania...
Skąd to wiesz ? Przecież jeśli mówi tak telewizja, która kieruje się politycznym motywem oczerniania przeciwników to nie można uznawać tego za fakt. Coś mi się wydaje, że była jakaś komisja, która to badała. Czy się mylę, że doszła do przeciwnego wniosku ? Poszukajmy bardziej rzetelnych danych.
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

zbyszek pisze:Dlaczego tak uważasz ? Źródła, które podałeś są niewiarygodne lub szkalujące (TVN) albo niewiele wnoszą.
Zbyszku, podlinkowałem kilka pierwszych wyników z google (celowo uwzględniając m.in. Wyborczą, Rzepę, TVN, Dziennik). Z kolei, jeśli chodzi o mnie, śledziłem z wypiekami na twarzy wyczyny Tomka w różnych mediach i w odpowiednim czasie. Nigdy Tomka nie poznałem, ani za nim nie łaziłem - jestem skazany na informacje z drugiej ręki.
zbyszek pisze:W szczególności fakt, że Tomasz Kaczmarek pracował w CBA niewiele wnosi do tego, czy nadaje się na posła, choć media systemowe starają się to tak przedstawić aby oczernić CBA. Ważniejsze jest tu chyba jego wykształcenie - Kaczmarek jest socjologiem.
A dla mnie jest on złym, fałszywym i kłamliwym manipulantem. A jeśli chodzi o - jak je nazwałeś - media systemowe, to o agencie w ławach poselskich uparcie milczą. Naprawdę, nie spotkałem się z nawet wzmianką na jego temat.
zbyszek pisze:Właśnie dowedziałem się, że do Sejmu wszedł Kotlinowski - to ten były xsiądz, wydawca "Faktów i Mitów", w których pisał zabójca Popiełuszki. - to wygląda mi nie tylko na dno, ale na rów mariański.
Podobnie jak w przypadku Tomasza Kaczmarka - dno. Rów Mariański - nie. Czym Twoim zdaniem się tak bardzo różnią te dwa przypadki. Bo mam nadzieję, że nie tym, że Ty lubisz PIS, a ja nie.
zbyszek pisze:Skąd to wiesz ?
No właśnie, wiesz, jak nie wiesz? :) Pisząc w tym temacie, nieprzypadkowo dałem link do sceny z filmu "Raport Mniejszości" (o tu viewtopic.php?f=88&t=8052&p=104115#p104115) pytając czy to, co przewidział Filip kiedyś stanie się prawdą, bowiem wydaje mi się, że całe to strasznie przyszłościowe dickowskie sajans fikszyn w pewnym sensie rozgrywa się czasami w polityce, na naszych oczach. Jeśli nie znasz, polecam książkę Dicka albo film Twojej uwadze. Już sam tytuł książki/filmu wypada na tle tej sprawy bardzo interesująco, ciekawa etyczna kwestia jest w nim rozpatrywana, równie ciekawa jest wizja społeczeństwa, a jeszcze ciekawszy układ sił panował w tym świecie. ;) Jak myślisz, kto był w posiadaniu Jasnowidzów ukrytych w podziemiach Agencji Prewencji Departamentu Sprawiedliwości? ;)
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

przeglosowany pisze:A dla mnie jest on złym, fałszywym i kłamliwym manipulantem. ...
Dlaczego tak myślisz ? Podaj proszę jakieś jego kłamstwo (oprócz zatajenia prawdziwej identyfikacji) lub manipulację.

Chyba bardzo wiele osób tak myśli, jak ty, ale to może być przecież tylko efekt medialny. Poszukajmy rzetelnych informacji.

Z tym Raportem Mniejszościowym nie za bardzo zrozumiałem o co chodzi. To jakaś hollywoodzka wersja opisu społeczeństwa z totalną kontrolą, czy tak ?
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

przeglosowany pisze:A dla mnie jest on złym, fałszywym i kłamliwym manipulantem.
A zatem dorównuje naszemu premierowi :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

boris pisze:
przeglosowany pisze:A dla mnie jest on złym, fałszywym i kłamliwym manipulantem.
A zatem dorównuje naszemu premierowi :)
A zatem lepszy jest nacjonalistyczny i chełpliwy prezes opozycji z zacięciem na wodza? Przypominam, że głównie z powodu nacjonalizmu odbyły się obydwie wojny światowe. Druga z powodu bardziej radykalnej formy, jaką jest faszyzm. To wciąż jest nacjonalizm, którego nie można mylić z patriotyzmem.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Mało tego, że nacjonalista, to jeszcze mitoman. W swojej książce "Polska naszych marzeń" napisał, że za działaniami ekologów w sprawie Rospudy stała Moskwa. Tak ciężko było przyznać mu się, że przegrał z jakimiś ekologami! Ile jeszcze takich przekłamań ma w zanadrzu?

Pozdrawiam.m.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

moi pisze:Mało tego, że nacjonalista, to jeszcze mitoman. W swojej książce "Polska naszych marzeń" napisał, że za działaniami ekologów w sprawie Rospudy stała Moskwa. Tak ciężko było przyznać mu się, że przegrał z jakimiś ekologami! Ile jeszcze takich przekłamań ma w zanadrzu?
Naprawdę wierzysz, że Moskwa nie stara się wpływać na sytuację wewnętrzną w Polsce?
Przecież Putin to dawny Kagiebista rzucony na teren d.NRD. Otoczony podobnymi sobie towarzyszami.
Myślę, że wpływy rosyjskie w Polsce są dość mocne.
Przypominam sobie jak Jelcyn domagał się powstania eksterytorialnego korytarza z Obwodu Kaliningradzkiego na Białoruś kosztem terytorium RP.
Albo historia z nie tak odległego Londynu - sprawa otrucia Litwinienki na polecenie Kremla.
Podsumowując: nie można być naiwnym. Państwa realizują swoje interesy kosztem innych..
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Akurat do sprawy Rospudy teoria o wpływie rosyjskich agentów nijak nie pasuje.
W książce Kaczyńskiego fragment o Rospudzie poprzedza kilka zdań o tym, że to miało być połączenie drogowe z państwami bałtyckimi. Piękna teoria o Moskwie, ale nieprawdziwa, bo Jarosław Kaczyński "zapomniał" o tym, że ta droga powstaje, więc łączności z krajami bałtyckimi i tak będzie.
I jak pisze Adam Wajrak w swoich komentarzach na FB:
Estonia wówczas nie poparła stanowiska Polski w sprawie Rospudy, a Pani Maria Kaczyńska zajmowała inne stanowisko niż jego rząd, wreszcie zapomniał [Jarosław Kaczyński] o liście rzadkich gatunków zagrożonych tą inwestycją.
(...)Kaczyński tworzy bajkę. On nie przegrał z ekologami, on przegrał z Putinem. Prawda, że brzmi lepiej?
Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Już nic nie rozumiem. Kto miałby być nacjonalistą ? - agent Tomek, premier Tusk, Kaczyński, czy Dan ? Dla mnie wszystkie te hipotezy brzmią dość groteskowo, ale może my się po prostu śmiejemy, a ja tego nie zauważyłem.

Podobnie nie zrozumiałem tego z Rozpudą. Czy ktoś podał jakieś przesłanki wskazujące na udział służb moskiewskich w tej historii ? Jeśli nie to raczej bym się tym nie przejmował, lecz zachował ostrożność.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:59 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

zbyszek pisze: Podobnie nie zrozumiałem tego z Rozpudą. Czy ktoś podał jakieś przesłanki wskazujące na udział służb moskiewskich w tej historii ? Jeśli nie to raczej bym się tym nie przejmował, lecz zachował ostrożność.
To tylko insynuacje Kaczyńskiego, któremu trudno przyznać się, że przegrał z "bandą" ekologów. Woli przedstawiać się jako ten, który przegrał z rosyjskim spiskiem przeciwko Polsce, niż jako koleś, który musiał ustąpić zimorodkowi!

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

dan pisze:A zatem lepszy jest nacjonalistyczny i chełpliwy prezes opozycji z zacięciem na wodza? Przypominam, że głównie z powodu nacjonalizmu odbyły się obydwie wojny światowe. Druga z powodu bardziej radykalnej formy, jaką jest faszyzm. To wciąż jest nacjonalizm, którego nie można mylić z patriotyzmem.
A jak te dwa rozróżnić? Ten kogo lubię jest patriotą a jak go przestanę lubić stanie się nacjonalistą? :) Poza tym odnoszę wrażenie, że wychodzisz z założenia, że jak ktoś krytykuje Tuska to jest za Kaczyńskim. Dość prostoduszna logika :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

boris pisze:A jak te dwa rozróżnić?
Najprościej - odsyłam do podręczników.
boris pisze:Dość prostoduszna logika :)
Ducha bym w to nie mieszał a logika jest oparta na osobistej statystyce :). Zakładam margines błędu.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

mei pisze:Agent Tomek - kanalia pierwszej gilzy. Jarosław - nacjonalista, Tusk - marzyciel, Piotruś Pan.
moi pisze:... z Rozpudą. To tylko insynuacje Kaczyńskiego - Woli przedstawiać się jako ten, który przegrał z rosyjskim spiskiem przeciwko Polsce, niż jako koleś, który musiał ustąpić zimorodkowi!
Dziewczyny skąd wyście to wszystko wzięły ? Macie wspaniałą wyobraźnię ! :D
Nie mówcie tylko, że z GW, bo będzie wstyd.
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

mei pisze:Jak taki ktoś teraz może być w parlamencie. Nie rozumiem jak wyborcy mogli zaufać komuś takiemu.
Rozumiem to, że masz ostatnio lepszy okres jeśli chodzi o chorobę. Widzę w Tobie tyle jadu i nienawiści do ludzi, że to jest aż straszne. Jesteś mocno sfrustrowanym człowiekiem. Przykro mi, że są kobiety, które wypowiadają się jak Ty powyżej. I abstrahuję już od tego z ramienia jakiej partii ten człowiek się dostał do sejmu i kto na niego głosował. I tak jak u @przeglosowany widać wpływy tego, że zbyt dużo siedzi w internecie, tak u Ciebie widać negatywne wpływy Tvn - u.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

zbyszek pisze: Dziewczyny skąd wyście to wszystko wzięły ? Macie wspaniałą wyobraźnię ! :D

Powiedz lepiej Zbyszku, skąd się wzięły pogłoski, ze za akcją ekologów w Rospudzie stała Moskwa? Jeśli z "Rzeczpospolitej", to też można się pośmiać. Myślę, że biedny, chory z powodu nadmiernej ambicji Jarosław Jarosław sam to wymyślił.

Pozdrawiam.m.
Gosa
zaufany użytkownik

moi pisze:To tylko insynuacje Kaczyńskiego, któremu trudno przyznać się, że przegrał z "bandą" ekologów. Woli przedstawiać się jako ten, który przegrał z rosyjskim spiskiem przeciwko Polsce, niż jako koleś, który musiał ustąpić zimorodkowi.
Nie wiedziałem Moi, że jesteś takim psychologiem, który łatwo czyta w myślach innym ludziom. To wszystko są Twoje domysły na temat jego motywacji, przypominam.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

zbyszek pisze:
moi pisze:... z Rozpudą. To tylko insynuacje Kaczyńskiego - Woli przedstawiać się jako ten, który przegrał z rosyjskim spiskiem przeciwko Polsce, niż jako koleś, który musiał ustąpić zimorodkowi!
Dziewczyny skąd wyście to wszystko wzięły ? Macie wspaniałą wyobraźnię ! :D
Zbyszku, to nie jest cytat z mojej wypowiedzi. Przede wszystkim jest tu błąd ortograficzny (Rozpuda, zamiast Rospuda) i nie mam pojęcia dlaczego tak to ująłeś (pozamieniałeś słowa w cytacie, dodając te, które nie pochodzą ode mnie)?

Pozdrawiam.m.
Gosa
zaufany użytkownik

moi pisze:Myślę, że biedny, chory z powodu nadmiernej ambicji Jarosław Jarosław sam to wymyślił.
Myślę, że na tak wysokich szczeblach jakimi jest największa partia opozycyjna mają lepsze dojścia do informacji i wszelkich informatorów, niż Ty, czy ja, przeciętni zjadacze chleba.
Tak się zastanawiam - dlaczego ja nie kipię taką chorą nienawiścią do premiera Tuska, jak @Moi i @Mei do Jarosława Kaczyńskiego? Otóż wiem dlaczego, ale nie napiszę, bo by się obie koleżanki obraziły.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”