Wolontariat za wpis do CV
Moderator: moderatorzy
Wolontariat za wpis do CV
Wolontariat za wpis do CV. Może to mieć sens ??.
Re: Wolontariat za wpis do CV
Może to mieć sens, gdyż pozwala czegoś się nauczyć, poznać nowych ludzi, a także pozwala uniknąć większej dziury w życiorysie (która nieuchronnie się wytwarza, gdy człowiek jedynie siedzi w domu). Poza tym podobno zdarza się czasem, że osoba zatrudniona na wolontariacie jest następnie zatrudniana na jakąś umowę już odpłatnie.
Według mnie łatwiej iść do normalnej pracy z wolontariatu np. mając wytworzony odpowiedni rytm dobowy niż z totalnej bezczynności.
A że w CV właściwie można o sobie napisać każdy fakt z życia, więc tym bardziej wpisać tam jakiś konkretny wolontariat.
Według mnie łatwiej iść do normalnej pracy z wolontariatu np. mając wytworzony odpowiedni rytm dobowy niż z totalnej bezczynności.
A że w CV właściwie można o sobie napisać każdy fakt z życia, więc tym bardziej wpisać tam jakiś konkretny wolontariat.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wolontariat to bardzo mocny punkt w CV. Świadczy o tym, że ktoś potrafi coś robić dla innych, ma na to czas i energię. Poza tym, podczas wolontariatu zdobywa się nowe doświadczenia, człowiek czegoś się uczy. Warto to sobie zapisywać w CV.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
A ile może trwać maksymalnie wolontariat ??.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tyle, ile wolontariusz chce. Najczęściej podpisuje się umowę z wolontariuszem, w której on sam określa ilość czasu, jaki chce przeznaczyć na wolontariat. Nie ma limitów i norm czasowych określających prace wolontariatu. To ile czasu chcesz i możesz poświecić zależy tylko od ciebie.
Wolontariat daje jeszcze jedną wymierną korzyść: jest się ubezpieczonym.
Pozdrawiam.m.
Wolontariat daje jeszcze jedną wymierną korzyść: jest się ubezpieczonym.
Pozdrawiam.m.
Dziękuję, właśnie od niedawna mam wolontariat ( na 1/2 etatu ).
A można wiedzieć co tam robisz?
Na razie wklepuję dane do kompa... A później... zobaczę, może będę robił coś ambitniejszego...