Jaka dieta dla mnie?

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
amelia_87
zarejestrowany użytkownik

Jaka dieta dla mnie?

Post autor: amelia_87 »

Witam!
Po lekach przytyłam 12 kg :( Naprawdę próbowałam już mniej jeść, być na diecie ale po dwóch tygodniach się załamałam bo nie było efektów :( Mam wrażenie że mam słaby metabolizm, że nawet jak nie będę nic jeść to i tak nie schudnę... I chyba mam rację. Mój jadłospis (kiedy nie jestem na diecie) wygląda następująco:
Ja w zasadzie nie mam żadnych ustalonych godzin w których jem, nie mam podziału na śniadanie, obiad, kolację tylko jem kiedy mi się chce (a nawet kiedy nie chcę to jem ale to w tedy pod wpływem jakiegoś stresu).
I to jest chyba złe. W ogóle nie jestem systematyczna, nie czuję takiej wewnętrznej motywacji, jestem strasznie obojętna (to chyba po lekach?). A odchudzam się już 3 lata i nawet 2 kg nie umiem schudnać.. Poza tym bardzo lubie pić herbatę czarną poslodzoną zawsze dwoma łyżeczkami cukru. Bardzo duzo jej piję na dzień :(
Do tego jeszcze uwielbiam chleb(biały) i ziemniaki i mięso pieczone:( No i słodycze... Zwłaszcza rano mam na nie napad... No i nie wiem jak się zmienić :( Proszę o wsparcie i o jakies rady.. prosze....
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: Jaka dieta dla mnie?

Post autor: schizo11 »

Amelia, ja mam podobnie jak ty. Próbuję schudnąć ale przez chorobę stałem się bardziej obojętny i brak mi motywacji. Przestałem się ruszać tak jak dawniej (większość czasu teraz siedzę w domu) i jem tyle samo albo i więcej (bo czasami z nudów).
Widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika (o ile 87 w twoim nicku to rocznik). Skąd w ogóle jesteś? Jakbyś chciała popisać, pogadać to pisz na prywatną wiadomość do mnie.
amelia_87

To znaczy ze mna jest tak, że ja zawsze jadlam dużo i miałam nieregularne posiłki... Ale odkad zaczęlam brac te leki to przytylam te nieszczesne 12 kg :( Nigdy nie byłam chuda ale tez nie gruba. Taka w sam raz. Wszystko w moim życiu sie zawalilo.. nie dosc ze przytyłam to jeszcze mam ogromy probelm z motywacja a lecze sie juz 3 lata. Chcialabym sie zmienic, znalesc sobie jakies hobby bo ja po prostu jem z braku zajecia i czasami ze stresu... Na studiach tylko zaliczam przedmioty, podobaja mi sie moj kierunek ale nie umiem niczego zglebic bo mi sie zle mysli i kojarzy fakty... Takim imbecylem sie stalam. No i z braku zajecia (takiego pochlaniajacego) duzo jem :( Tak bardzo chcialabym to zmienic...
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Tak, jeśli nie je się słodyczy można sporo zjeść nie przekraczając 1200 kcal.
Na myślenie pomaga mi Aspargin.
amelia_87

malgosia pisze:Tak, jeśli nie je się słodyczy można sporo zjeść nie przekraczając 1200 kcal.
Na myślenie pomaga mi Aspargin.
Hmmmm... ciekawe.. A czy ten Aspargin jest na receptę? I czy mi na pewno nie zaszkodzi? Po jakim czasie działa? Ja mam straszne problemy z motywacją, robię dużo rzeczy ale wszystkie na ostatnią chwilę przez co robię je niedokladnie i potem sie frustruje bo ja lubie dokladnosc. Ogolnie to zle sie z tym czuję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”