orientacja seksualna

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: orientacja seksualna

Post autor: Kamil Kończak »

Ale co to to ma wspólnego z rozmową Moi? Nie ulegaj proszę absurdowi Ena :)
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
inilonia
bywalec

Post autor: inilonia »

Do @Wyobcowana,

Wyobcowana niepotrzebnie dajesz wciągać się w dyskusję i odpowiadasz na czyjeś butne odzywki. To jest walka z wiatrakami, choć dodaje otuchy innym obserwatorom, że jeszcze nie cały świat przeżarty jest chorobą. Buduj dalej i rozwijaj swoją wartość jako w pełni normalna kobieta. Pewni ludzie powinni być pozostawieni na marginesie społecznym, skoro nie chcą się zmienić czy leczyć. Ty tu nic nie wskórasz. Paradoksalnie rozmawiając z nimi dajesz im dodatkowo możliwość zauważenia, socjalizacji i akceptacji w społeczeństwie na poziomie równym lub niestety większym niż osoby zdrowe. Wyróżniasz ich. Nagradzasz dostrzeżeniem pośród ludzi. A wyróżniać powinno się jedynie za jakieś pożądane właściwości, cechy i zdolności człowieka. Coś nienormalnego powinno być przyjmowane chłodno, niekiedy pogardzane czy potępiane. W przeciwnym razie może być odbierane jako normalność, a nawet jako przepustka do uznania czy powód do dumy. Jeśli coś złego zostanie pochwalone, w efekcie może znaleźć później naśladowców. Nie jeden zazdrośnik pragnący również wyróżnienia powie, że pragnie stać się taki sam. To jest pułapka "tolerancji", rozumianej błędnie jako akceptacja, bo to dwa odrębne pojęcia. W pojęcie "tolerancji" wrzuca się dziś niemal wszystko i ciągle rozciąga się jej zakres, nawet o sprawy karygodne, takie jak pedofilia. Jeśli wysoko na podium będzie stawiać się takie zbrodnie przeciw naturze i boskiemu porządkowi, to wierzę, że z czasem nadejdzie jakieś oczyszczenie i powrót do normalności. Natura sama znajdzie lekarstwo. A każda wieża Babel w końcu kiedyś runie.

Trzymaj się koleżanko.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Kamil R J pisze:Sam sobie przecież zaprzeczasz, nie widzisz nieścislości?
Nie. Nie rozumiem dlaczego inne "orientacje" mają być wolne od krytyki. Mniejsza o to, czy krytyki wynikającej z obrzydzenia do konkretnego przypadku okazywania uczuć, czy obrzydzenia wobec samej "orientacji". Tak więc mogą mnie brzydzić konkretne pary homoseksualne i/lub sama "orientacja". Orientacja heteroseksualna mnie nie brzydzi, jednak nie ma to najmniejszego znaczenia, gdyż brzydzić może kogoś innego i ten ktoś może swobodnie poddawać tę orientację swojej krytyce.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wybacz ale to co piszesz to jeden wielki belkot. Cały czas sobie zaprzeczasz i nie potrafisz po prostu wprost napisać co na ten temat sądzisz. Przegłosowany np. zachowuje się błazeńsko i potrafi w tej błazeńskiej formie lawirować. Jest w tym względzie uczciwy i nawet zabawny. A Ty? Każesz wierzyć rozmcówcy w te Twoje pseudointelektualne wywody. Pokaż swoją twarz bo to na prawdę jest żenujące.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2012 7:41 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

eN_ pisze: Z małymi chłopcami również sobie radzili - czego to dowodzi?
Byli to chłopcy od 12-18lat. Nie jest to typowo dzisiejsza pedofiliia. Wtedy były inne obyczaje. Tak jak moi pisała, była tam więź mentorsko-uczniowska i nie obracało się to w okół seksu.
eN_ pisze: Do zachowań homoseksualnych dochodzi bardzo często wśród mężczyzn, którzy nie mają dostępu do kobiet, czyli np. w wojsku czy wśród marynarzy.
To nie są geje, tylko cwele. Przepraszam za wyrażenie. Naładowani testosteronem mężyczyźni, którzy nie potrafią załatwić tego na własną rekę. Kojarzy mi się to z gwałtami i molestowaniem.
Każdy może sobie dowolnie oceniać preferencje innych ludzi i nawet brzydzić się ich postępowaniem. Mnie brzydzą czasami pary heteroseksualne i wcale nie uważam się za heterofoba. Nie rozumiem dlaczego inne "orientacje" miałyby być wolne od krytyki.
Swoją wolnością nie możesz naruszać wolności innych. Muszę Ci to tłumaczyć?

Poza tym mnie też brzydzi seks dwóch mężczyzn, jednak nie piętnuję ich ani w żadnen sposób nie daję takim osobom do zrozumienia, że są gorsi lub, że powinni się wstydzić tego co robią (jako czegoś chorego). Nie jestem homofobem. Proste.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:Wybacz ale to co piszesz to jeden wielki belkot. Cały czas sobie zaprzeczasz i nie potrafisz po prostu wprost napisać co na ten temat sądzisz. Przegłosowany np. zachowuje się błazeńsko i potrafi w tej błazeńskiej formie lawirować. Jest w tym względzie uczciwy i nawet zabawny. A Ty? Każesz wierzyć rozmcówcy w te Twoje pseudointelektualne wywody. Pokaż swoją twarz bo to na prawdę jest żenujące.
Przytoczę swoją wcześniejszą wypowiedź, w której doszukałeś się ukrytych treści. Jak rozumiem, chodzi o wytłuszczony fragment:
eN_ pisze:Każdy może sobie dowolnie oceniać preferencje innych ludzi i nawet brzydzić się ich postępowaniem. Mnie brzydzą czasami pary heteroseksualne i wcale nie uważam się za heterofoba. Nie rozumiem dlaczego inne "orientacje" miałyby być wolne od krytyki.
Powtarzam więc, że mnie mogą brzydzić pewne zachowania i nie uważam się, w związku z poczuciem obrzydzenia wobec nich, za jakiegokolwiek "foba". Pewnie za absurd uznasz, gdy napiszę, że brzydzę się zoofilią i nie uważam siebie za zoofoba. Brzydzę się i przejawem zoofilii i samą "orientacją". Podobnie brzydzą mnie niektóre przejawy heteroseksualizmu ale nie sama orientacja. W przypadku homoseksualizmu najmniejsze opory mam przy akceptacji jego przejawów u kobiet.
Doprawdy nie wiem gdzie dostrzegasz absurd czy bełkot, skoro moja opinia jest prosta jak budowa cepa, tylko napisana starannie. Może problem polega na tym, że preferujesz wywody z dużą ilością wykrzykników i znaków zapytania? Może brakuje w moich wypowiedziach "emotikonek"? Powiedz mi, co jest tak trudnego w zrozumieniu, że każdy przejaw działalności człowieka może być przedmiotem krytyki?
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Jesteś po prostu evotowym pasożytem, który albo nie wie co pisze albo po prostu robi z ludzi debili!!!

Skro brzydzą Cię PEWNE zachowania to co piszesz w takim razie o homosekseksualistach?!
Ty na prawdę uważasz, że to co piszesz ma sens? W takim razie to bardzo poważe zaburzenie.
eN_ pisze: Każdy może sobie dowolnie oceniać preferencje innych ludzi i nawet brzydzić się ich postępowaniem. Mnie brzydzą czasami pary heteroseksualne i wcale nie uważam się za heterofoba. Nie rozumiem dlaczego inne "orientacje" miałyby być wolne od krytyki.
CIEBIE NIE BRZYDZĄ ZACHOWANIA HETEROSEKSUALNE TYLKO WULGARNOŚĆ, KTÓRA NIE MA ŻADNEGO ZWIĄZKU Z ORIENTACJĄ SEKSUALNĄ! NIE OCENIASZ WIĘC ŻADNYCH PREFERENCJI TYLKO ZACHOWANIE.
PRESTAŃ W KOŃCU ROBIĆ Z SIEBIE DEBILA.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2012 8:03 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 2 razy.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Kamil R J pisze:Ale co to to ma wspólnego z rozmową Moi? Nie ulegaj proszę absurdowi Ena :)
Odpowiadałam na stwierdzenia, które padły w tej rozmowie. Stwierdzenia, które są moim zdaniem nieprawdziwe.

Nie przesadzaj z tym trzymaniem się głównego wątku rozmowy. Akurat moje odpowiedzi i stwierdzenia Piotra 84 miały związek z orientacją seksualną.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Clamo pisze:Byli to chłopcy od 12-18lat. Nie jest to typowo dzisiejsza pedofiliia. Wtedy były inne obyczaje. Tak jak moi pisała, była tam więź mentorsko-uczniowska i nie obracało się to w okół seksu.
To, czy dochodziło do stosunków seksualnych czy nie, nie ma znaczenia. Dzisiaj zostaliby uznani za pedofilów i na nic zdałyby się tłumaczenia, że to tylko więź mentorsko-uczniowska.
To nie są geje, tylko cwele. Przepraszam za wyrażenie. Naładowani testosteronem mężyczyźni, którzy nie potrafią załatwić tego na własną rekę. Kojarzy mi się to z gwałtami i molestowaniem.
Twierdzisz, że homoseksualistą się rodzi a nie zostaje. Tymczasem podałem przykład, że możliwe jest zaistnienie pociągu do tej samej płci, gdy warunki ku temu sprzyjają, czyli w wojsku, lub więzieniu.
Swoją wolnością nie możesz naruszać wolności innych. Muszę Ci to tłumaczyć?
Czy krytyką poczynań innych ludzi, tudzież odczuwaniem wobec ich popędów obrzydzenia, wyrządzam im krzywdę?
Poza tym mnie też brzydzi seks dwóch mężczyzn, jednak nie piętnuję ich ani w żadnen sposób nie daję takim osobom do zrozumienia, że są gorsi lub, że powinni się wstydzić tego co robią (jako czegoś chorego). Nie jestem homofobem. Proste.
Również nie uważam siebie za homofoba, dlatego że nie boję się homoseksualistów ani tego co robią, tylko mnie to, tak samo jak Ciebie, brzydzi. Nie daję im tego wprost do zrozumienia, dlatego że w ogóle nie interesuje mnie życie seksualne osób, z którymi spotykam się na co dzień, więc nawet nie wiem, ile wśród nich jest homoseksualna. Pozostaję jednak przy swoim zdaniu na temat tego zjawiska i nie zamierzam powstrzymywać się od jego krytyki.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oczywiście, że jesteś homofobem, demagogiem :)

Co ma wspólnego wulgarne zachowanie z orientacją? Co jest wspólnego w zachowaniu osób heteroseksualnych i homoseksualnych, że czujesz obrzydzenie w jednym i drugim przypadku? Przecież nie orientacja. To po co właśnie o orientacji piszesz przede wszystkim? Po co w takim razie ostentacyjnie i damagogicznie robisz z siebie osobę tolerancyjną?

the formless."

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:Jesteś po prostu evotowym pasożytem, który albo nie wie co pisze albo po prostu robi z ludzi debili!!!
Skro brzydzą Cię PEWNE zachowania to co piszesz w takim razie o homosekseksualistach?!
Ty na prawdę uważasz, że to co piszesz ma sens? W takim razie to bardzo poważe zaburzenie.
Wymagasz kultury w dyskusji od innych, lecz sam nie potrafisz powstrzymać niezdrowych emocji. To się nazywa hipokryzja.
CIEBIE NIE BRZYDZĄ ZACHOWANIA HETEROSEKSUALNE TYLKO WULGARNOŚĆ, KTÓRA NIE MA ŻADNEGO ZWIĄZKU Z ORIENTACJĄ SEKSUALNĄ! NIE OCENIASZ WIĘC ŻADNYCH PREFERENCJI TYLKO ZACHOWANIE.
PRESTAŃ W KOŃCU ROBIĆ Z SIEBIE DEBILA.
Przytoczę całe zdanie:
Każdy może sobie dowolnie oceniać preferencje innych ludzi i nawet brzydzić się ich postępowaniem.
Po pierwsze, preferencje nie muszą oznaczać preferencji seksualnych, rozumianych jako orientacja seksualna. Po drugie, nawet jeśli przyjmiesz, że używając wyrazu "preferencje" miałem na myśli orientacje, to w wytłuszczonej części tego zdania wyraźnie dodaję "postępowanie" - zatem Twoje wzburzenie, chociaż efektowne, nie ma swojego uzasadnienia.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

eN_ pisze:
Po pierwsze, preferencje nie muszą oznaczać preferencji seksualnych
No nie mogę!!! Dalej uparcie brniesz w ten absurd niczym jeżdziec bez głowy. Ja nie wymagam kultury, ja jestem człowiekiem jak każdy i też mnie wiele rzeczy drażni. Są jednak sytuacje w których czlowiekowi otwiera sie nóż w kieszeni na taką pisaninę.

the formless."

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:Co ma wspólnego wulgarne zachowanie z orientacją? Co jest wspólnego w zachowaniu osób heteroseksualnych i homoseksualnych, że czujesz obrzydzenie w jednym i drugim przypadku? Przecież nie orientacja. To po co właśnie o orientacji piszesz przede wszystkim?
W przypadku osób homoseksualnych obrzydzenie może dotyczyć zachowania i/lub orientacji. W przypadku heteroseksualnych będzie to najczęściej tylko zachowanie.
Po co w takim razie ostentacyjnie i damagogicznie robisz z siebie osobę tolerancyjną?
Uważasz, że nie jestem tolerancyjny wobec homoseksualistów? Czy przejawia się mój brak tolerancji?
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:No nie mogę!!! Dalej uparcie brniesz w ten absurd niczym jeżdziec bez głowy. Ja nie wymagam kultury, ja jestem człowiekiem jak każdy i też mnie wiele rzeczy drażni. Są jednak sytuacje w których czlowiekowi otwiera sie nóż w kieszeni na taką pisaninę.
Myślę że uporczywie szukasz w moich wypowiedziach absurdów, dlatego że to pasuje Ci do wyobrażenia o mnie, i nie mogąc zrozumieć, tudzież zgodzić się z moim zdaniem, traktujesz już niemal każde moje zdanie jako niedorzeczne.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A wiesz co : żyj sobie w tym absurdalnym świecie. Co ja będę strzępił język. Jesteś bardzo zaburzony albo się zwyczajnie zgrywasz.

Non stop sobie zaprzeczasz i jesteś święcie przekonany, że jest w tym sens. Raz przyznajesz, że obrzydzenie nie jest związane z orientacją( robisz jakieś wywody co do osób heteroseksualnych ) żeby za chwię się znowu ośmieszyć i napisać, że w przypadku osób homoseksualnych chodzi jeszcze o orientację a nie tylko zachowanie jak w przypadku osób hetero. Jesteś po prostu zwykłym trollem. Przepraszam za pasożyta, to nie jest prawda.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2012 8:24 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 2 razy.

the formless."

Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Homoseksualizm stanowiący zaledwie kilka procent (1 - 3%) ogółu populacji jest obecnie mocno promowany. Np. jeden z hollywoodzkich aktorów ujawnił, że podawał się za pedała/homoseksualistę, by zwiększyć szansę znalezienia atrakcyjnych ról filmowych. W jakim celu usilnie lansuje się zboczenie w przestrzeni publicznej? Zapewne w ten sposób lewactwo zamierza przez perswazję i medialną przemoc zniszczyć tradycyjne społeczeństwo.
Temu klimatowi uległ również Trybunał Konstytucyjny III RP uznając za konstytucyjne dziedziczenie przez partnera homoseksualnego mieszkania komunalnego. Oczywiście Trybunał Konstytucyjny naruszył zapis konstytucyjny stanowiący, że podstawową jednostką społeczną jest związek mężczyzny i kobiety.
Osobiście na homoseksualizm reaguję obrzydzeniem, mam odruch wymiotny. Ale traktuję takie osoby jako ofiary. Ofiary niepełnej rodziny, niewłaściwej roli ojca, wychowania, uwiedzenia. Mimo wszystko życzę im jak najlepiej, że znajdą swoje miejsce w życiu - bez narzucania nieszczęśliwego wynaturzenia innym.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2012 8:20 pm przez Arom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Nie wiem eN o co Ci chodzi. Pisałem o ostracyzmie społecznym i homofobii. Nie wiem czego chcesz dowieść przez to co piszesz.

Odnośnie tych wojskowych lub więźniów to uważasz, że nadal będą utrzymywać kontakty seksualne z innymi mężczyznami, lub, że się z nimi zwiażą? Oczywiście zakładając, że nie odkryli, że są gejami i nigdy nie chcieli być z kobietą.Nie wiem, możliwe, że można zostać homoseksualistą przez różne czynniki, ale to nie pasuje do tego przypadku. Dla mnie są to jacyś zboczeńcy a nie homoseksualiści, chociaż jedno nie wyklucza drugiego.
-Oscar Levant
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:No w końcu się przyznałeś. Po co robiłeś więc wywody o tym, że także brzydzą Cię osoby heteroseksualne?
Niczego nie ukrywałem, dlatego nie miałem się do czego przyznawać. Czasami brzydzą mnie osoby heteroseksualne, czy coś w tym złego? A może to absurd?
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Tak to ABSURD A Ty jesteś jego królem.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2012 8:23 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Arom przepraszam Cię, ale idź snuć swoje teorie spiskowe gdzie indziej :mrgreen:
-Oscar Levant
ODPOWIEDZ

Wróć do „seks a choroba”