Post i modlitwa jest sposobem na schizofrenie.
Moderator: moderatorzy
Post i modlitwa jest sposobem na schizofrenie.
Bo to opętanie i Jezus zalecał post i modlitwę.Amen.
ps.Mój stan się poprawia ale biroę psychotropy więc radzę brać psychotropy.
ps.Mój stan się poprawia ale biroę psychotropy więc radzę brać psychotropy.
- Clamo
- moderator
Re: Post i modlitwa jest sposobem na schizofrenie.
a co z chorymi na schizofrenie na tle religijnym? Ci, którzy modlą się i poszczą też są opętani?
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
Przecież to prowokacja, a przynajmniej mam taką nadzieje. Żeby się przekonać czy modlitwa i post są sposobem na schizofrenie radzę odstawić leki i sprawdzić ile co daje.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
- Clamo
- moderator
Niekoniecznie, takie posty są często wynikiem choroby, ostatecznie błędnego przekonania.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
Możliwe, możliwe. Post i modlitwa mogą wpłynąć w jakiś sposób na lepsze samopoczucie u osób religijnych, ale z pewnością nie mogą zwalczyć schizofrenii. Choć świat nie raz się przekonał, że efekt placebo jak i oczekiwania faktycznie czynią cuda.
Ostatnio zmieniony pn kwie 02, 2012 12:29 am przez Faur, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
Wątpię, by modlitwa/post pomagały w przypadku głosów, omamów, itp... Moja mama była religijna, a i tak chorowała (i wciąż choruje) na schizofrenię. Obecnie nienawidzi Boga.
Można się kłócić w przypadku określeń, bo niektórzy nazwą chorobę psychiczną opętaniem i dlatego będą chcieli kogoś leczyć poprzez egzorcystę.
Mogę się jeszcze zgodzić z Faurem. C: Wiara może napełniać radością. I efekt placebo też by mógł być możliwy, ale tak poza tym?
Ogólnie temat jest bardzo śliski, bo żadnej pewności mieć nie można w przypadku wiary.
/Jeny, ile razy użyłam odmiany słowa "może"... nie znoszę powtórzeń./
Można się kłócić w przypadku określeń, bo niektórzy nazwą chorobę psychiczną opętaniem i dlatego będą chcieli kogoś leczyć poprzez egzorcystę.
Mogę się jeszcze zgodzić z Faurem. C: Wiara może napełniać radością. I efekt placebo też by mógł być możliwy, ale tak poza tym?
Ogólnie temat jest bardzo śliski, bo żadnej pewności mieć nie można w przypadku wiary.
/Jeny, ile razy użyłam odmiany słowa "może"... nie znoszę powtórzeń./
"This one's for the beaten down,
Who gave up on their rock and roll.
Lift your eyes from what drags you down!
You were born to rock inside your soul!"
"Źli ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają."
Who gave up on their rock and roll.
Lift your eyes from what drags you down!
You were born to rock inside your soul!"
"Źli ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają."
Jezus nie zalecał postu i modlitwy, tylko natychmiast uzdrawiał opętanych - schizofreników.
To jego uczniowie nie potrafili kogoś tak samo uzdrowić i zwrócili się do niego z tym problemem. Oczywiście bez Jezusa czyli Boga Wszechmogącego tylko pozostaje post i modlitwa ( i psychotropy).
To jego uczniowie nie potrafili kogoś tak samo uzdrowić i zwrócili się do niego z tym problemem. Oczywiście bez Jezusa czyli Boga Wszechmogącego tylko pozostaje post i modlitwa ( i psychotropy).
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Ma ktoś telefon do Jezusa, hmm, hehe ?
- Kot w butach
- zaufany użytkownik
tylko do ktorego, napewno wielu "Jezusow" by sie tu znalazlo 

Po co telefon, jak prawdziwy Jezus zechce to uzdrowi zanim ktoś Go o to poprosi. A jak nie to dopiero w zaświatach po zmartwychwstaniu. Sam też musiał najpierw przez życie doczesne przejść, żeby wstąpić do Niebiańskiej Chwały.
Zwracać się do Niego z tym problemem w każdym razie warto.
Zwracać się do Niego z tym problemem w każdym razie warto.

Ja nie mogę się modlić, bo mi Bóg odpowiada, a według lekarzy psychiatrów jest to objaw schizofrenii nazywany głosami, więc jak słyszę odpowiedź Boga na moją modlitwę to mam mieszane uczucia, raz czuję radość i euforię że mam kontakt osobisty z Bogiem, że ON mnie miłuje pomimo mojej grzeszności i tego że już nie zaglądam do Kościoła,a innym razem czuję strach i przygnębienie że choroba wraca, ale to rzadko czuję, częściej radość, jednak jak lekarzowi powiedziałam o tych "pogaduszkach" z Bogiem to zwiększył mi dawkę leku ( nie posłuchałam się go, nadal biorę tą mniejszą dawkę- bo ja uwielbiam gdy GO słyszę, gdy mówi mi że mnie kocha)
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Lekarze psychiatrzy też pewnie się modlą, tylko nie razem z pacjentami. Chyba, że czasem, całym chórem w kościele.
Bóg jeden tylko odróżni głosy od odpowiedzi Boga. Myślę, że On bardziej odpowiada faktami i całym życiem człowieka. Coś jak Boża Opatrzność.
Bóg jeden tylko odróżni głosy od odpowiedzi Boga. Myślę, że On bardziej odpowiada faktami i całym życiem człowieka. Coś jak Boża Opatrzność.
Ja trochę mam przekonanie, że głosy chorobowe są zawsze o charakterze negatywnym- wyzywają człowieka, przeklinają na niego, te należy leczyć zwiększając dawkę leku, ale nie widzę sensu zwiększać leku gdy słyszę pozytywne słowa- przecież one dodają otuchy w tym brutalnym świecie.
Kiedyś miałam bardzo silne myśli samobójcze, tak silne że postanowiłam poprosić o sakrament namaszczenia chorych bo doszłam do wniosku że myśli te wynikają z mojej choroby. Ksiądz nie odmówił i udzielił mi w zakrystii sakramentu- namaścił mnie olejkiem, to jednak nie poskutkowało natychmiast- podjęłam próbę samobójczą i połknęłam kilkadziesiąt tabletek solianu i wylądowałam w szpitalu na płukaniu żełądka. Wierzę jednak że sakrament namaszczenia chorych PODZIAŁAŁ- Bóg mnie uzdrowił po tej próbie samobójczej całkowicie z myśli o samozagładzie. Kompletnie nie mam myśli samobójczych
Chcę żyć. Czasem trzeba poczekać na odpowiedź Boga, On wie KIEDY.
Kiedyś miałam bardzo silne myśli samobójcze, tak silne że postanowiłam poprosić o sakrament namaszczenia chorych bo doszłam do wniosku że myśli te wynikają z mojej choroby. Ksiądz nie odmówił i udzielił mi w zakrystii sakramentu- namaścił mnie olejkiem, to jednak nie poskutkowało natychmiast- podjęłam próbę samobójczą i połknęłam kilkadziesiąt tabletek solianu i wylądowałam w szpitalu na płukaniu żełądka. Wierzę jednak że sakrament namaszczenia chorych PODZIAŁAŁ- Bóg mnie uzdrowił po tej próbie samobójczej całkowicie z myśli o samozagładzie. Kompletnie nie mam myśli samobójczych

Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Rozumowanie na swój sposób logiczne. Jak Jezus dostał głosów (szatan go kusił) to poszedł na pustynię. Lekarzu lecz się sam.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
A jak się prawidłowo modlić ? Może ktoś podać algorytm skutecznej modlitwy ?
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
... no tam jest co zmienić / co udoskonalić, a mnie potrzebny algorytm skutecznej modlitwy od podstaw, np.
1) Wsadź palce o uszu
2) Nie myśl o niczym
3) Powtarzaj magiczne zdanie aż się spełni
.... no przesadziłem może trochę, ale to przykład....Potrzebny mi jest algorytm skutecznej modlitwy w krótkiej formie wraz z podstawami.
1) Wsadź palce o uszu
2) Nie myśl o niczym
3) Powtarzaj magiczne zdanie aż się spełni
.... no przesadziłem może trochę, ale to przykład....Potrzebny mi jest algorytm skutecznej modlitwy w krótkiej formie wraz z podstawami.
A do kogo lub czego chcesz się modlić?Mniszek pisze:Potrzebny mi jest algorytm skutecznej modlitwy w krótkiej formie wraz z podstawami.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Do kogoś kto mnie wyleczy całkowicie. Znacie takiego Kogoś ?
Ale mnie to wkur**a jak ktos glosi ze wiara czy tam modlitwa jest w stanie uzdrowic czlowieka ze schizofrenii! Ja pier****ole... Żal.