Mam zamiar odstawić zolafren

Moderator: moderatorzy

kuzynboba
zarejestrowany użytkownik

Mam zamiar odstawić zolafren

Post autor: kuzynboba »

Tak jak w tytule.Brałem Zolafren przez ostatnie pół roku i zamierzam go od jutra odstawić bo i tak mi nie pomaga proszę o informację czy rzucić od razu przyjmowanie leku czy stopniowo:) :?:
mamuska
zaufany użytkownik

Re: Mam zamiar odstawić zolafren

Post autor: mamuska »

mi zmniejszano minimalnie co 6 tygodni. Ja nie odstawialam leku bylam nadwrazliwa na lek i stopniowo mi go obnizali do dawki na ktorej sie najlepiej czuje.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Ja bym Cię jednak namawiała na szczerą rozmowę z lekarzem. Jeśli lek nie pomaga, można go zastąpić innym. Teraz jest naprawdę duży wybór leków, można tak dobrać lek, by miał jak najmniej skutków ubocznych i był skuteczny.
Biorąc lek, masz pewność, że zrobiłeś wszystko, by nie było nawrotu choroby. Zabezpieczasz się jakoś. Bez leku stajesz się bezbronny.

Pozdrawiam.m.
kuzynboba
zarejestrowany użytkownik

Post autor: kuzynboba »

ja na tym leku nie odczułem żadnej zmiany więc po co go brać....Dzięki za info stopniowo będę zmiejszać dawkę aż się od tego leu całkowicie uwolnię...
lostsoul
zaufany użytkownik

Post autor: lostsoul »

Musisz pamiętać, że najgorsze jest parę pierwszych dni, organizm będzie domagać się tego leku, i nie będziesz się za dobrze czuć, ale potem będzie coraz lepiej. Powodzenia
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”