Witamina B3
Moderator: moderatorzy
Witamina B3
Ostatnio natrafilem na bardzo wazna chyba informacje ze witamina B3 jest pomocna w chorobach psychicznych typu ADHD i schizofrenia. Mam zamiar wyprobowac samą witaminę B3 - jest do dostania w internecie (nawet duze dawki 100mg co wydaje sie przesada wobec dziennego zapotrzebowania rzedu 15 mg).
Z drugiej strony gdyby to bylo jakies panaceum to by bylo o tym wiadomo? Ciekaw jestem czy ktos z was bierze juz ta witamine, moze w kompleksie witamin. Jakie sa efekty.
Z drugiej strony gdyby to bylo jakies panaceum to by bylo o tym wiadomo? Ciekaw jestem czy ktos z was bierze juz ta witamine, moze w kompleksie witamin. Jakie sa efekty.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Witamina B3
Tak, to duża przesada. Nie powinieneś przyjmować tak dużych dawek:zalew pisze:Mam zamiar wyprobowac samą witaminę B3 - jest do dostania w internecie (nawet duze dawki 100mg co wydaje sie przesada wobec dziennego zapotrzebowania rzedu 15 mg).
http://www.witaminy.org.pl/witamina-b3- ... tamina-pp/Przedawkowanie witaminy B3:
uszkodzenie wątroby
niemiarowość pracy serca
dolegliwości skórne (pieczenie i swędzenie)
podniesienie poziomu glukozy we krwi
Lepiej trzymać się dziennej, zalecanej dawki.
Pozdrawiam.m.
Wcale nie byłbym tak 100% o tym przekonany. Pamiętaj, że firmom farmaceutycznym nie opłaca się zdradzać takich informacji.zalew pisze:Z drugiej strony gdyby to bylo jakies panaceum to by bylo o tym wiadomo?

Ja biorę od ponad roku razem z innymi z grupy B (samej B3 właśnie wyczytałam to będzie 100-200 mg dziennie) i nie zauważyłam żadnego wpływu na psychikę. Ale na włosy działa świetnie 
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Tak to właśnie działa. Pośrednio poprzez włosy. Np. Mam zły dzień - zawiało - zobaczyłam swoje ładne włosy na wietrze - mam dobry dzień. Moim zdaniem witamina B3 jest całkiem zajebista w walce ze schizofrenią, zwłaszcza u kobiet.Newt pisze:Ale na włosy działa świetnie
gówno w proszku na kijoszku
Od witaminy B3 były kiedyś lepsze szampony i odżywki Herbal Essences. Pamięta ktoś te śmieszne reklamy?
Teraz są trochę gorszej jakości. Fajnie było sobie iść na spacer w letnim deszczu.
Wspomnienia bezcenne. ;]
Teraz są trochę gorszej jakości. Fajnie było sobie iść na spacer w letnim deszczu.

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
ojej, brzydkie słowo, i co teraz będzieprzeglosowany pisze: zajebista
- moi
- moderator
- Kontakt:
Na szczęście Przegłosowany nie nadużywa niecenzuralnego słownictwa. Zdarzyło mu się, więc nie ma problemu.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- what_a_feeling
- bywalec
Dawki lecznicze to właśnie będą takie duże dawki i dotyczy to chyba każdej witaminy. Mi dermatolog kazał brać witaminy PP aż 400mg, kiedy 100% gda jest 15mg.Tak, to duża przesada. Nie powinieneś przyjmować tak dużych dawek:
- moi
- moderator
- Kontakt:
Myślę, że nie warto przyjmować tak dużych dawek witamin bez uzgodnienia z lekarzem.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Mniszek pisze:ojej, brzydkie słowo, i co teraz będzieprzeglosowany pisze: zajebista
Chyba brzydkich słów nie słyszałeś.
gówno w proszku na kijoszku
W koncu padlo na body maxa plus, zawiera miedzy innymi witamine B3 i wiele innych skladnikow. Do tego lecytyna na pamiec bo mam z tym wielki klopot a chcialbym posiedziec troche nad angielskim.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
- what_a_feeling
- bywalec
Na której efekty trzeba czekać kilka miesięcy. To samo tyczy się omega 3.Do tego lecytyna na pamiec
No ja dziś znalazłem podobną informację odnośnie witaminy B3 czytając o drożdżach. Napisałem o tym też w innym temacie. Przeczytajcie pierwszy akapit.
http://spokojny-sen.pl/index.php?option ... icle&id=15
Ciekawe na jakiej podstawie te informacje i jakie to były eksperymenty a jakby ktoś chciał spożywać drożdże to trzeba je przed spożyciem zalać wrzątkiem żeby je zabić.
http://spokojny-sen.pl/index.php?option ... icle&id=15
Ciekawe na jakiej podstawie te informacje i jakie to były eksperymenty a jakby ktoś chciał spożywać drożdże to trzeba je przed spożyciem zalać wrzątkiem żeby je zabić.
- Roland89
- zaufany użytkownik
Witaminy B3 nie powinno się przyjmować solo, gdyż jej działanie w moim mniemaniu i z tego co się dowiedziałem będzie małe .
Witaminę B3 przyjmujemy z innymi witaminami z grupy B, nazywa się to poprostu B-Complex .
B-Complex dobrze by było jakby był obdarzony w PABA, cholinę i inozytol .
Witaminy z grupy B dobrze ze sobą współgrają i nie tylko B3 jest przydatna w schizofrenii .
Witaminę B3 przyjmujemy z innymi witaminami z grupy B, nazywa się to poprostu B-Complex .
B-Complex dobrze by było jakby był obdarzony w PABA, cholinę i inozytol .
Witaminy z grupy B dobrze ze sobą współgrają i nie tylko B3 jest przydatna w schizofrenii .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
-
- bywalec
- Status: Obalacz światopoglądów.
Podobno pomaga nawet w ostrym stanie psychotycznym - http://www.doctoryourself.com/review_hoffer_B3.html.
Niestety w szpitalu nie biorą tego pod uwagę i nawet nie próbują dawać witaminy B3. Haldol lepszy! I jakie efekty! Natychmiastowe i satysfakcjonujące!
"Vitamin B-3 and Schizophrenia" - http://books.google.pl/books/about/Vita ... edir_esc=y
Niestety w szpitalu nie biorą tego pod uwagę i nawet nie próbują dawać witaminy B3. Haldol lepszy! I jakie efekty! Natychmiastowe i satysfakcjonujące!

"Vitamin B-3 and Schizophrenia" - http://books.google.pl/books/about/Vita ... edir_esc=y