Post i modlitwa.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
fotex
zaufany użytkownik

Post i modlitwa.

Post autor: fotex »

Jezus w niektórych przypadkach opętania zalecał post i modlitwę.Czy jednym z tych przypadków nie jest przypadkiem schizofrenia?Ja mając tą chorobę pościłem i modliłem się około roku a po tym czasie mój stan zdrowia uległ znacznemu poprawieniu.Czyżby post i modlitwa była antidotum na choroby z którymi psychiatrzy jakoś nie mogą sobie dać rady?Co o tym myślicie.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Post i modlitwa.

Post autor: hvp2 »

Myślę że dobrze dobrana modlitwa może być sposobem na wypełnianie psychiki dobrymi myślami i intencjami, a nie przypadkowym czy chorym "byle czym".
Może też być sposobem na uszlachetnianie własnej psychiki.

Ja się z rozmaitych przyczyn nie modlę, ale czasem mi tego jednak brakuje.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: Commodore 64 »

Religia została zbudowana na podbudowie chorób psychicznych! Potem urojenia na tle religijnym w chorobie stworzyły egzorcystów! Kler żeruje na osobach chorych psychicznie podpinając pod to szatana! Kler to zło jest!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ale też religie są wypracowanym przez całe pokolenia sposobem na to jak dobrze i pożytecznie żyć w społeczeństwie! Większości przeciętnych ludzi wyznawanie religii pomaga w rozmaitych trudniejszych momentach życiowych!!!
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Myślę, że post i modlitwa nie zaszkodziły, a może nawet i pomogły w Twojej chorobie. Tylko nie jestem pewna, czy schizofrenia jest opętaniem, aczkolwiek pewnie różne są przypadki...
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Więc namawiam do postu i modlitwy.Oczywiście prochy też trzeba brać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”