jak odstawić neuroleptyk?

Moderator: moderatorzy

stjopan
zarejestrowany użytkownik

jak odstawić neuroleptyk?

Post autor: stjopan »

Witajcie
Post ten kieruję do osób które wiedzą coś konkretnego lub z pewnego źródła o odkładaniu leków.Po wielu latach już nie mam siły na te leki mam przebieg łagodny choroby znalazłem sie w szpitalu przypadkiem ( z własnej inicjatywy) ale kiedy odkładałem lek za każdym razem ,a było to trzy razy dostawałem psychozy przy czym robiłem jeden błąd odkładałem je od razu z dnia na dzien.Mój pierwszy konował prawdopodobnie z najgorszego szpitala w Polsce(czyt. w Choroszczy) załozył ze cale życie będę chory i ze nie ma co mnie informować o odkładaniu leków faszerował mnie 3 lata na okragło leponexem(najsilniejszym neuroleptykiem po pierwszym pobycie)
I teraz prośba proszę o poważna merytoryczna dyskusje na temat metodyki odkładania neuroleptyków np może ktoś wie o specjalnych odzdziałach gdziekolwiek albo jakiś metodach alternatywnych.
Bardzo proszę o wstrzemięźliwość takich pacjentów co nie biorą leków od tygodnia czy miesiąca entuzjazm związany z nagłym odłożeniem prochów jest bardzo zwodniczy.
Nie wiem jak to jest odkładać leki po pierwszym epizodzie więc podzielcie się doświadczeniem jak to lekarze robili z wami.
Poza tym dodam ze już nie mam siły byc człowiekiem uwiezionym w ciele grubasa mam dobry metabolizm ale te prochy go zwalniają i upośledzają tym samym.Jestem przystojnym facetem głównie jak jestem szczupły przez ta cholerna otyłość mam wszystkiego dosyć chce odzyskać urodę Proszę pomóżcie ,bardzo proszę o inteligentne wypowiedzi z góry dzięki.
stjopan
zarejestrowany użytkownik

Re: jak odstawić neuroleptyk?

Post autor: stjopan »

p.s. dodam ze mam zaburzenie schizoafektywne a nie schizofrenię dla niewtajemniczonych zdradzę ze jest taka drabinka najpierw depresja potem gorzej zaburzenie schizoafektywne a najgorzej schizofrenia.Wziąłem to z wikipedii ,przy czym każde schorzenie ma swoją specyfikę.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Niemożliwe.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Nefka
zaufany użytkownik

Post autor: Nefka »

Od maja nie biorę, czyli już 7 miesięcy. Brak objawów lub objawy bez zmian. Nie mam schizo.
Po pierwsze, odstawiaj powoli. Ja hurraoptymistycznie odstawiłam od razu. Pierwszy tydzień super. W drugim zaczęło się. Tydzień byłam na lekach przeciwbólowych - nie pamiętam gorszego bólu głowy.
Pani doktor ucieszyła się, że odstawiłam neuroleptyki :)
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Awatar użytkownika
Molodaja
bywalec

Post autor: Molodaja »

a czy ktoś dostał akatyzji po odstawieniu takiej nieuleczalnej,trwającej latami, nie odpowiadającej na leczenie :( ?
Возьми от жизни всё
Мечтам своим не прекословь
А просто ты поверь в свою любовь
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Należy odstawiać bardzo powoli stopniowo zmniejszając dawkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”