Fluspirylen

Moderator: moderatorzy

tomi

Fluspirylen

Post autor: tomi »

Mial ktos moze doswiadczenia z lekiem o nazwie Fluspi (skladnik Fluspirilen czy Fluspirylen). Kiedys w ostrych stanach psychozy bardzo mi pomogl i nie mialem zadnych skutkow ubocznych, dzialal bardzo odprezajaco, wszystko wrocilo do normy - chcialo sie zyc. Jedyny szkopul to to ze jest w postaci zastrzykow ktore trzeba brac raz na tydzien. Lek ten przepisal mi lekarz w niemczech. Nie wiem czy jest on dostepny w polsce. Moj polski psychiatra nic o tym leku nie wiedzial. Dajcie znac jak cos wiecie. Pozdrawiam.
lux
zarejestrowany użytkownik

Post autor: lux »

Mowisz, ze naprawde ten lek jest taki skuteczny?A ile kosztuje?Moze to nowy lek i dlatego Twoj lekarz o nim nie slyszal...? (Moze lekarz jest nie nabiezaco... :/ )

Tak sie sklada, ze moj brat ma ciezki stan choroby, ale za to mama jest polozna=moglaby mu robic zastrzyki. :)

Inna sprawa , jak moglabym ten lek zalatwic "na odleglosc"...(jesli nie ma go w sprzedazy w PL...) ? Bo brat niestety za probe samobojstwa leczony jest w zakladzie zamknietym i nie moglby stawic sie na wizyte w Niemczech... :(
Pewnie samo skierowanie od lekarza nie wystarczyloby...?
Cholera, ale jestem wscieka z rozpaczy!
Zwlaszcza, ze tymczasowo mieszkam w Niemczech i ewentualnie moglabym postarac sie o owoczesniejsze leki...
Lux
Gość

Post autor: Gość »

To jest stary lek , pierwszej generacji
tomi

moze i ten lek jest pierwszej generacji ale mi pomogl. Przy nawrocie choroby zaczalem brac zyprexe - i na poczatku jej brania czulem sie fatalnie, nawet ustami nie chcialo mi sie ruszac. Nie wiem ile sie placi 100% za fluspi. Mnie czesc zwracala kasa chorych tak ze za pare zastrzykow zaplacilem 5 Euro.
tomi

podobno w polsce ten lek jest dostepny pod nazwa Imap.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”