Terapia TAŃCEM

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Terapia TAŃCEM

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2014 9:22 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik

Post autor: Kamil Kończak »

Zumba? :) Pierwszy raz slyszę tą nazwę
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Zumba to aerobik w oparciu o tańce afrykańskie. U mnie w mieście jest w ofercie klubu fitness, ale jeszcze nie byłam. Czas się wybrać :D Tańce afrykańskie są bardzo energetyczne
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

Post autor: Mniejuzniema »

Uczęszczałam na muzykoterapię .Pani wprowadzała nas w stan błogiego spokoju. Była -tak była kochana i bardzo zdolną osoba. Znała wiele tańców latyno. Któregos dnia po zajęciach poprosiłam o nauczenie prawdziwych kroków tanga.Niestety nie doczekałm się dwa dni po terapii mąz ją zabił.( głośna sprawa we wrocławskim szitalu) śp. pamięci pani Ania odeszła a ja przestałam tańczyć- a taniec jest i był moja pasją. Dzisiaj mam rowerek treningowy i na nim wyrzucam swój nadmiar energi, ale to już raczej nie w spokoju.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
halftoilet
bywalec

Post autor: halftoilet »

Ja byłem kilka razy sam na baletach w klubie. Zawsze udało mi się kogoś poznać i przynajmniej napić się razem wódeczki a czasami coś więcej. Nie ma to jak się wyskakać w rytm dobrego techno, nawet specjalnie nie trzeba dobrze tańczyć. Wszystko zależy tłumu w klubie do którego idziemy. U mnie w mieście jest tylko jeden lokal gdzie grają dobrą elektronikę ale tam zawsze ktoś znajomy siedzi i można się po prostu dołączyć.
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

Nie lubię tlumów. Wole spokojniejsze spotkania. W PUB-ach nic sie nie słyszy oprócz bardzo głosnej muzyki i przekrzykującej się młodziezy.Nie jestem tez osobą pijąca, a bez chociażby piwa nie miałabym odwagi wejśc chociażby do
W-Z .
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

A ja nie lubię techno.
Myślałam o pubach, gdzie chodzą "starsi" czyli po 30 tce a nie młodzież szkolna.
Ja czasami napiję się piwa czy jakiegoś drinka jednakże nie lubię smaku alkoholu, poza tym to mnóstwo kalorii, a chciałabym poprzez taniec schudnąć. I wyluzować się nie za pomocą alkoholu ale samego tańca. Ostatnio zaczynam też śpiewać sobie "LAJ LA LA LAJ" a kompletnie nie mam głosu :D
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

Kochany Jeżyku. Jeżeli masz duża nadwage warto porozmawiac z lekarzem POZ. Sa tabletki, po których w przeciagu 10 miesiecy udało sie mi zrzucic ponad 20kg.Niestety ten lek wycofano, rzekomo szkodził na układ krażenia. U mnie nic nie spowodował. Szkoda,ze tego leku juz nie ma. Mysle jednak ,że sa inne suplementy wspomagające odchudzanie. ( kuracja wynosiła mnie 150zł miesięcznie) Poza tym dobry jest basen.Nie dojadanie pomiedzy posiłkami. Kolacja lekka najpóźniej o godz.17.Chetnie bym z kims z Wrocławia zapisała się na basen-razem raźniej
Tobie zycze zebys spełniła swoje marzenia. :)
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Dziękuje Krysiaczku. Na razie chudnę - powolutku ale jednak. I właśnie robię tak jak napisałaś- nie jem między posiłkami a ostatni jem ok 17 tej i malutko.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony czw lut 13, 2014 1:57 am przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
what_a_feeling
bywalec

Post autor: what_a_feeling »

Chodzi ktoś na kursy tańca towarzyskiego?
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

mei pisze:
A "Requiem dla snu" oglądałyście? ;)
Nie wiem co to jest. Prosze o wiecej informacji. Domyslam się,ze chodzi o rodzaj odchudzania sie, ale ja juz więcej nie chce schudnąc. Obecnie moja waga to 72 kg. Uważam ,że przy moim wzroście, wieku-bo równiez zalezy od wieku jest w miare .Mozna by jeszcze w dół te 2 kg, Ale to juz cięzko.
KapitanKlos
zarejestrowany użytkownik

Post autor: KapitanKlos »

U mnie taniec (chociaż trudno to tańcem nazwać), powoduje że czuje się lepiej włączam jakąś muzyczkę i pląsam po pokoju wygląda to jakbym zwariował no ale mi wolno w końcu diagnoza jest :)
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

daylight pisze:Chodzi ktoś na kursy tańca towarzyskiego?
Na tego rodzaju tance chodziłam kiedys do Pana Wojnaralskiego. Jednak do snu wole cisze i tabletke.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

A mi włączył się wewnętrzy ślimak z olbrzymią skorupką w której chowam się przed światem- z baletów nici :roll: boję się, te wszystkie ludzkie spojrzenia i oceny mojej osoby...to ponad moje siły - dzisiaj
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony czw lut 13, 2014 4:42 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Ja oglądałam "Requiem dla snu", pomimo tego filmu i tak miałam "ciągotki" ku amfetaminowemu odchudzaniu- jedyne co mnie odstręczyło od podjęcia takowej próby to informacja znaleziona gdzieś w necie że po odstawieniu narkotyków apetyt wraca z dwukrotną siłą i kilogramy też, więc po co narażać się na tyle "skutków ubocznych" skoro wszystkie zrzucone kilogramy i tak wrócą.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Miałam okazję iść na balety dwukrotnie, bo kuzynostwo szło całą gromadką i ... stchórzyłam. Wolałam zaszyć się w domu pod kołdrą :oops:
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9

Post autor: moi »

Szkoda, że stchórzyłaś. Ale następnym razem już tak nie zrobisz i będziesz się świetnie bawiła :)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Mam nadzieję, moi, że tak będzie :) Zwłaszcza że na randce poznałam kogoś kto mi zaproponował wspólne chodzenie na kurs tańca, jednak kurs trwa trzy miesiące a ja w domu jestem tylko przez 6 tygodni. Gdy mu to powiedziałam zaproponował pójście na zwykłe tańce, na balety. Widać że bardzo ma ochotę na tańczenie razem. Mam nadzieję, że mnie wyciągnie z tej mysiej norki, którą jest mój pokój, komputer i kanapa...

Wróć do „metody alternatywne”