Leki na schizofrenię a stosowanie tauryny w kapsułkach

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Leki na schizofrenię a stosowanie tauryny w kapsułkach

Post autor: Roland89 »

Witam. Mam 22 lata .
Uprawiam sport i cierpie na schizofrenię paranoidalną oraz lekkie nadciśnienie .
Czuje się jak zwykły człowiek, któremu nic nie dolega, zacząłem więcej się ruszać z domu .
Leków nie porzuce, no chyba, że lekarz pozwoli, ostatnio mi obniżył Depamide, biore też Abilify :mrgreen:
Jak wspomniałem uprawiam sport, głownie kulturystykę, gdzie stosuje praktycznie zawsze większą ilość powtórzeń. Nieważne .
Chodzi mi o sprawę tauryny, czy można ją brać w dawce jednorazowej 3 gramy na dobę w moich przypadłościach ?
Stosowałbym ją po treningu, gdzie organizm aż domaga się tego aminokwasu .
Jako 18 latek byłem zafascynowany artykułami na temat tauryny, teraz gdy mam te przypadłości, wole się dopytać, czy ona aby nie będzie kolidować w moich chorobach ??

Za odpowiedzi serdecznie dziękuje. Pozdrawiam :mrgreen:
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
wilkuziomek
zarejestrowany użytkownik

Re: Leki na schizofrenię a stosowanie tauryny w kapsułkach

Post autor: wilkuziomek »

Hehe u mnie się zaczęło od kulturystyki ,a teraz podejrzewają schizofrenie :)
Nadmierne wczuwanie się w siebie :) i wielka wiara ,że będziesz się MR Olympia :) .
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

kiedyś może i chciałem, ale teraz robie to dla ciała, ducha oraz zeby nie mieć wyrzutów sumienia na starosć, że nic nie robiłem .
Spokojnie i cierpliwie poczekam na odpowiedź o taurynie :mrgreen:
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:41 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
what_a_feeling
bywalec

Post autor: what_a_feeling »

Wszelkie pobudzacze nie są zbyt bezpieczne. Ja brałem alternatywę dla żeńszenia i po jednej tabletce wpadam w lekki szał - wszystko mnie denerwuje, drę papiery, rzucałem małymi przedmiotami po pokoju...
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

mei - witaj, tauryna nie jest tak kontrowersyjna jak kofeina, która podnosi ciśnienie .
Tauryna w. badań wpływa na ośrodkowy ukłąd nerwowy GABA oraz obniża ciśnienie .
Napoje typu RedBull, Tiger (kofeina + tauryna) są wogóle niewskazane w okresie okolotreningowym oraz przy schizofrenii, gdyż zadziałałoby to pobudzająco, a efekty pewnie sami wiecie jakie by były .
Aktualnie przymierzam się do zakupu większej ilości obciążenia oraz roweru spiningowego, a narazie prowadze umiarkowaną aktywność, ale codziennie . Na siłownie miejskie nie lubie chodzić, bo zawsze wole w spokoju się skoncentrować i sam dochodzić do celu ....
mei jeśli masz silną motywację, chcesz udowodnić sobie oraz innym, że nie na darmo żyjesz , a także masz za dużo niepotrzebnego tłuszczu oraz chciałbyś poczuć adrenalinę, poczuć się pewnie, być zdrowym i nie nazbyt ambitnie podchodzisz z początku do kulturystyki to jest to dla ciebie, jeśli jest to tylko dla adrenaliny to raczej nie warto tego robić .

gagaryn - to musiała być niezdrowa alternatywa
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

ognisty21 pisze:mei jeśli masz silną motywację (...) oraz chciałbyś poczuć adrenalinę, poczuć się pewnie, być zdrowym i nie nazbyt ambitnie podchodzisz z początku do kulturystyki to jest to dla ciebie (...)
mei jest kobietą ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

mei pisze:Ćwiczysz tylko z jakimiś hantlami i ciężarami czy może też biegasz? I chyba nie masz problemów z nadwagą, bo w kulturystyce chyba buduje się masę? Ja się tak tylko pytam, bo chciałabym trochę poćwiczyć, żeby zgubić parę kilo, może miałbyś jakieś wskazówki?
mei, wpisz w google 'trening aerobowy'. Ponoć spalanie tłuszczu zależy przede wszystkim od utrzymania odpowiedniego tętna w trakcie wysiłku. Ja też trochę ćwiczę od paru lat z przerwami. Nigdy się tak aż bardzo nie koncentrowałem na mierzeniu tętna w trakcie treningów czy podczas jazdy na rowerze, ale myślę, że ogólna zasada jest taka, że więcej powtórzeń (czegokolwiek) = spalaniu tłuszczu. Z kolei, budowanie tzw. masy polega na małej ilości powtórzeń dużym ciężarem.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

witam sorry za pomyłkę mei :mrgreen:
Sport naprawdę może ładnie walczyć ze schizami, ta choroba poprostu boi się sportu .

Tauryna - ten wątek to ostatnia szansa, jeśli nic się nie wydarzy może na własną ręke spróbuje dawkę 3 gramy i zobacze co z tego wyjdzie ...
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 6:43 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Uważam , że sport jest niezbędny w schizofrenii i zawsze będe to powtarzał, przy każdych pogadankach choroba neurologiczna a sport .
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

W moim przypadku bieganie = lęki. Lęki, że zaraz padnę na glebę i umrę. Dlatego wolę rower lub siłownię.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

witam
tauryna chyba nic nie wniesie nowego, jeśli chodzi o moje sprawy związane ze sportem, a w sprawach psychicznych, może i by nie zaszkodziło, ale tez nie wierze, żeby pomogło chociaż o 10 % .
To najtańszy suplement jeśli brać pod uwagę dawkowanie, ze stajni Olimp, stosowany nawet w neurologii, ale chyba tylko przy padaczkach . hmmm
husband

Post autor: husband »

przypadkowo się natknąłem, szukałem informacji o nowych sposobach leczenia i wypadł mi artykuł o Taurynie

http://www.femmeactuelle.fr/sante/news- ... enie-33466

poczytajcie sobie (tłumacz) i traktujcie to jako ciekawostkę
ps
na końcu wspominają aby się nie opijać na potęgę redbulem bo to niezdrowe
husband

Post autor: husband »

i jeszcze jedna ciekawostka na temat niedoboru witaminy D

http://www.larep.fr/sante/2016/10/21/sc ... 23298.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”