zyprexa a uczucie rozbicia

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

jagienka
zaufany użytkownik

zyprexa a uczucie rozbicia

Post autor: jagienka »

witam wszystkich na forum. jestem tu nowa. Jestem juz jakies poltora miesiaca po moim pierwszy epizodzie psychotycznym i biore Zyprexe w dawce 5mg na noc. Czuje sie po niej dobrze ale zauwazylam ze mam takie jakies rozbicie ogolne. Np. gdy cos czytam to tak jakbym nie mogla sie skupic na czytanym tekscie. Czytam machinalnie jakos w ogole sie nie zastanawiajac nad czytanymi slowami. Zaden film, zadna ksiazka czy gazeta nie jest w stanie mnie wciagnac, a wczesniej duzo czytalam. Czy to jest skutek uboczny olanzapiny czy moze oznaka choroby (dodam ze nie mam zdiagnozowanej schizofrenii ale tylko ten epizod psychotyczny). Martwie sie tym gdyz juz niedlugo mam wrocic do pracy i nie wiem naprawde czy sobie poradze, skoro jestem taka "bezmyslna". Czy wy tez tak macie? Czy to mija? Prosze o jakiekolwiek odpowiedzi. Moja lekarka twierdzi ze to minie ale nie wiem czy ona tak w ogole wie o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Re: zyprexa a uczucie rozbicia

Post autor: Petruccio »

Tak. Mam takie coś. Nawet wiele osób na tym forum to ma. Lekarka na pewno wie, o czym mówisz, bo to częsty objaw - czy choroby, czy leków - nie wiem. Możliwe, że trochę tego i tego. Z czasem, jak się choroba będzie cofać, to powinno przejść, jednak trudno powiedzieć, w jakim czasie, gdyż każdy przypadek jest inny. Jesteś świeżo po epizodzie i dopiero na początku zdrowienia, więc bądźmy optymistami :)
Pozdrawiam.
Obrazek
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

Boźe powiedzcie mi, że to minie bo zwariować można...nie wiem czy sobie w pracy rade dam...:(
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

jagienka pisze:nie wiem czy sobie w pracy rade dam...:(
Ja sobie nie dałam rady :(
Co prawda brałam Zeldox, ale silny ból głowy, wymioty, dekoncentracja i nieostre widzenie
uniemożliwiły mi pracę.
Każdy reaguje inaczej.
Niektórzy potrafią z tym żyć, ja już chyba nie...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Ja na olzapinie funkcjonuję bardzo dobrze - biorę 5 mg rano i 15 wieczorem. Nie mam problemów z koncentracją ani z uczeniem się, jedynie to brak motywacji i chęci do działania, ale jak już się zawezmę to robie coś od początku do końća.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
KaS
bywalec

Post autor: KaS »

Rany, w podobnych sytuacjach nie poddawajcie się. To powinno łagodnieć, jak organizm przyzwyczaja się do leku. Jeśli nie, rozmawiajcie z lekarzem o zamianie, na ten czas weźcie zwolnienie z pracy, nie rezygnujcie z życia, próbujcie! Powodzenia!
kamillo
zaufany użytkownik

Post autor: kamillo »

Olanzapina takie objawy daje, mi ktoś radził żebym ją wywalił do kosza, bo są już lepsze leki na rynku.
kamillo
zaufany użytkownik

Post autor: kamillo »

No własnie, czy w ogóle jest jakikolwiek sens brania olanzapiny jeśli są nowocześniejsze leki na rynku ? Zapraszam do dyskusji.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Ten lek za nic mi nie pasował, ale to dobrze bo wywołuje cukrzyce a mi to nie jest potrzebne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”