Wolałabym już słyszeć głosy niż czuć, że do niczego się nie

Moderator: moderatorzy

kaylii
zarejestrowany użytkownik

Wolałabym już słyszeć głosy niż czuć, że do niczego się nie

Post autor: kaylii »

...nadaję (to końcówka tytułu)
Do tej pory oprócz słyszenia głosów, podejrzliwości, czasem agresywności i zbyt wysokich ambicji nieadekwatnych do posiadanych umiejętności, nic właściwie nie przeszkadzało mi w tej chorobie: stwierdzony "zespół paranoidalny".
Pewnie, że ciągłe słyszenie, że się jest głupim, beznadziejnym to nie było miłe, ale przecież wiedziałam, że to pochodzi wyłącznie z mojej głowy.
Ale teraz, kiedy mam ogromne problemy z koncentracją i pamięcią, mam wrażenie, że jestem upośledzona umysłowo i nie nadaję się do żadnej pracy. Nie umiem się skupić nad prostą czynnością, czytam kilka zdań w książce i nie wiem o czym czytam... :(
Mam tyle marzeń: studia, nauczenie się języka...Czy to wszystko może tak po prostu lec w gruzach?
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: Wolałabym już słyszeć głosy niż czuć, że do niczego się

Post autor: schizo11 »

Też miałem zdiagnozowany zespół paranoidalny niedawno i po wyjściu z tego miałem duże problemy z koncentracją i pamięcią, musiałem wziąć roczny urlop dziekański.
Wracam pomału do siebie, będę teraz zmieniać leki na inne bo rispolept nie jest dla mnie dobry.
Na pewno zrealizujesz swoje marzenia jeżeli chcesz ale daj sobie na razie może trochę luzu i czasu na wyzdrowienie. Może to po lekach masz problemy z koncentracją? Od kiedy je bierzesz? Na początku tak może być potem to przemija, a może poprosić lekarza żeby zmienił leki na inne? Najlepiej opowiedz to wszystko lekarzowi.
pawek
zaufany użytkownik

Post autor: pawek »

Ja tez mam problemy z pamięcią i koncentracją, nie moge sie skupic na tym co czytam wszystkomnie rozprasza,
z pamiecia to jest tak ze mysle sobie zeby cos zrobic atu nagle pyk i mysl sie urywa i nie jestem w stanie sobie przypomniec o czym myslalem.
kaszkietowka12
zarejestrowany użytkownik
Status: nie mam
Gadu-Gadu: brak

Post autor: kaszkietowka12 »

pawek pisze:atu nagle pyk i mysl sie urywa i nie jestem w stanie sobie przypomniec o czym myslalem.
WITAM, NIE WIEM MOZE TO CHWILOWE. TAK MIAŁAM 2 RAZY. TO NIE JEST KOMFORTOWE ALE Z CZASEM MYSLE, ZE TO POWINNO MINAĆ. CHOC WYCISZENIE SIE TO JEST TRUDNE, ALE NAPEWNO TO Z CZASEM MINIE. TRWAJ A JEZELI CHODZI O MARZENIA, TO NIECHCE CIE DOLOWAC, ALE JA MARZYLAM O PODROZACH I W JEDNEJ CHWILI SZLAK TRAFIL WSZYSTKO.
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 1:58 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

Ja urywam czasami swoje wypowiedzi, Nagle po prostu nic nie mówię.
Wspomnienia znikają mi z pamięci lub są tylko ogólne sytuacje, bez szczegółów.
Rok temu byłem w stanie przypomnieć sobie 16 linijek nowo napisanego wiersza, ktory przypadkowo usunąłem, a dziś nie kojarzę nawet początku, gdy ma miejsce owa sytuacja.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”