PSYCHOZA AMFETAMINOWA

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

malygalu
zarejestrowany użytkownik

PSYCHOZA AMFETAMINOWA

Post autor: malygalu »

Hej dla wsztystkich
Mam bliskom osobe w opłakanym stanie to znaczy stwierdzono schizofrenie paradoidalną(lecz ja wiem ze to jest po narkolach).
Chcialbym sie dowiedziec jak blisko sa spokrewnione te objawy i czy ten stan psychotyczny mija. Czy to jest nieodwracalne.
Podawany ma lek zolafren ale to jest porazzzka.Osoba jest osowiala bez xycia,chęci itd.
Czytalem o leku anafranil CZY JEST TO DOBRE?
Prosze o jakas pomoc
Ktoś zna moze z autopcji podobnom sytuacjie-moze jakiś dobry lek :?: :?:
Awatar użytkownika
ra
bywalec

Post autor: ra »

moj kumpel po zarzyciu czystej anfy dostał czegos podobnego do schizofenii, poszedł do lekarza i dostał tylko relanium ale go nie zarzywał bo wywoływało za duzo skutlów uboncznych, a po trzech czterech tygodniach samo mu przeszło i powiedział ze wiecej sie tego swinstwa nie chwyci(anfy, trawke jara dalej;))
jak bedzie w tym konkretnym przypadku niewiem...
niewiele tu pomnie....
malygalu

Tylko problem jest taki źe się utrzymuje długi czas(kołó roku).
Mam wrażenie źe to jest juź choroba
malygalu

Anafranil

Wiktorio
Moja druga połowa i ja bedziemy szli do lekarza, chce by jej zmienił leki.Teraz jest na zolafrenie i bierze seronil. Ale ciezko jest z systematycznym przyjmowaniem tych lekow. Bardzo jest powolnona reakcjia psychoruchowa. Musze ja sciagaz z wyrka tak dalej.Brask komunikacji werbalnej z otoczeniem,zainteresowania zyciem doczesnym i przyszłym.
Moze znasz jakis lepszy lek-nie wiem
HELP :idea: :D
One
zaufany użytkownik

Post autor: One »

Moja połowka tez cierpaiala na psychozę amfetaminową. Brał jakies leki ale dokladnie nie pamieta (mowi ze jakoś zaiper czy cos - no ale nie wie- bylo to 3 lata temu)
Dopadlo go to po odstawieniu amfetaminy. Odrypało mu całkowicie. Tylko ze w przeciwienstwie do tegoco piszesz malygalu on cierpial na zwiększoną aktywność psychoruchową.

Ale teraz juz mu 'całkowicie' minelo. Jest normalnym, spokojnym, zwyczajnym chłopakiem...
malygalu

Chciałbym sie dowiedzieć od ciebie wiki-jeśli moźna wiedziec z jakich lekow korzystasz .Chodzi mi oto zeby poprawialy nastroj , sprawnosc psychoruchowa. Dowiedziec sie od ciebie pojakim czasie odczuwalas poprawe-wiem ze to jest sprawa indywidualna ale mimo to jestem ciekawy.
Prosze o pomoc
silny Niemiec z USA
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: silny Niemiec z USA »

psychoza amfetaminowa? dziwne stwierdzenie...
Miglanc

Psychoza amfetaminowa

Post autor: Miglanc »

Psychoza amfetaminowa powinna utąpić po góra 14 dniach jednak jej objawy niczym sie nie roznia od schizofreni paranoidalnej ,Ale jest jeszcze druga strona medalu długotrfałe branie amfy moze ujawnic chorobe psychiczna takze schizofrenie jak rowniez depresje ,nerwice itd.
Jest to spowodowane wyniszczeniem neuroprzekaznikow oraz zakłuceniem wydzielania sie substancji chemicznych w mozgu min. takich jak dopamina oraz srotonina.
Jeśli ktoś z jakiegoś powodu przyjmuje amfetamine musi sie liczyć z konsekfencjami i skutkami ubocznymi które są bardzo nieprzyjemne .
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”