7F na Babińskiego

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

7F na Babińskiego

Post autor: savior »

Co sądzicie o tym oddziale, jak jest wasza wiedza? ja zastanawiam się czy nie mam też zaburzeń osobowości, a diagnozę mam F 20.0. Oni chyba leczą bez dragów tylko róznego rodzaju psychoterapią, chodzi o lepsze funkcjonowanie w społeczeństwie, myslę że wielu za nas by się to przydało. oczywiscie nie znam was, ale bazuje na własnym doświadczeniu.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik

Re: 7F na Babińskiego

Post autor: Kamil Kończak »

Jestem właśnie w trakcie kwalifikacji do Babińskiego.Miałem pierwszą rozmowę,19 mam drugą,potem wyznaczą ostatnią.Babka,z którą miałem pierwszą rozmowę była niemiła a momentami wręcz chamska.Dziwne mają metody,widocznie testuję reakcje.Na oddział przyjmują do 60 osób na rok,czyli po ok.30 na półroczną terapię stąd tak długa kwalifikacja.Z tego co wiem lekami tam nie leczą bądź ograniczenie do minimum.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Mi gosć odradzał pójscie - a doradzał zajęcie się swoim życiem. Być moze miał racje. A grupy wsparcia to morze problemów, co istotne - nie Twoich/Moich. Warto rozważyc wszystkie za i przeciw.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik

Post autor: Kamil Kończak »

savior of the damned pisze:Co sądzicie o tym oddziale, jak jest wasza wiedza? ja zastanawiam się czy nie mam też zaburzeń osobowości, a diagnozę mam F 20.0. Oni chyba leczą bez dragów tylko róznego rodzaju psychoterapią, chodzi o lepsze funkcjonowanie w społeczeństwie, myslę że wielu za nas by się to przydało. oczywiscie nie znam was, ale bazuje na własnym doświadczeniu.

Tylko mam pytanie,o jakim Babińskim Ty mówisz,bo widzę na stronie,że ktoś o Łodzi pisał,ja próbuje się dostać do Krakowa.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Kraków
NIKT1
zaufany użytkownik

Post autor: NIKT1 »

no nie wiem czy w którymś szpitalu psychiatrycznym leczą bez leków chyba że zaburzenia osobowości czy nerwice . nie miałam okazji sama poznać tego szpitala , ale jak syn ostatnio był w szpitalu wojskowym na Wrocławskiej to pacjenci jednak odradzali oddział na Babińskiego . na Wrocławskiej jest fajnie dobra opieka lekarska i pielęgniarska jak trzeba jakieś dodatkowe badania to wykonują , mały oddział raczej "lekkie" przypadki tylko nudno samemu trzeba sobie organizować radio czy telewizor , można brać udział w zajęciach razem z osobami przebywającymi na oddziale dziennym , fajnie też jest na Kopernika tam zajęciami zajęty jest czas od śniadania do obiadu (zajęcia w grupach i indywidualne rozmowy z lekarzem prowadzącym ,psychologiem) przynajmniej tak było ok.3 lat temu .
Awatar użytkownika
savior
bywalec

W tym podobno leczą bez, niemniej ja wolalbym aby jeszcze dawali mi solian w dawce 200mg. Oczywiscie jesli poszedłbym na odział.
Jestem w niechudej sytuacji, poza tym może ta terapia poskutkowałaby; z drugiej strony szukam pracy, zaczynam grać w dwóch projektach muzycznych, pisze artykuły do gazety - pasowałoby zająć sie realem.
Kurde, to wszystko nie jest takie proste.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9

Post autor: moi »

Savoir, ale po co chcesz iść do szpitala, przecież dobrze funkcjonujesz?
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Nie do końca. Zebrało się dużo syfów w podświadomości. człowiek gnojony latami przez ,zdawałoby się, nabliższych - czasem po prostu jest wypalony jak zgasła pochodnia. Człowiek buduje coś, dba o zdrowie, ma pomysły, realizuje je, ale jakaś menda, taki toksyczny, psychiczny pasożyt potrafi wszytko zniszczyc, upodlić.
patrząc racjonalnie, byc moze znalazłbym prace w krakowie i wyprowadziłbym sie z domu na zawsze. Półroczny pobyt na 7F pozwoliłby odetchnąć i ułatwiłby poszukiwania pracy. No i terapia na miejscu.
Nie wiem , musze sie zastanowić. jak sie nie dostanę na 7f, to może hostel. Na 7B na pewno nie pójde, bo to co tam się dzieje to parodia. Człowiek wychodzi w gorszym stanie niż przyszedł.
Co innego jesli znajdę pracę wcześniej - wtedy może pobyt w szpitalu nie będzie konieczny.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator

Mnie wyprowadzenie się z domu bardzo dużo dało - podziałało wręcz, jak terapia. Czasami tylko to wystarczy. Spróbuj, Savoir, uniezależnić się od rodziny. Warto spróbować, moim zdaniem, jeśli czujesz, że to Ci pomoże. Wrócić zawsze będziesz mógł (jak sądzę?), więc nic nie tracisz.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
savior
bywalec

dzieki za dobre słowo. Na pewno to dużo by dało, tylko, ze problem siedzi w środku. Ja juz tak sie wyprowadzam latami. Ale zobaczymy jak teraz bedzie, bo mam bardzo skonkretyzowane plany i powoli je realizuję.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator

Powodzenia! :)
Awatar użytkownika
savior
bywalec

dzięks 8)
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Daje sobie z tym spokój:) muszę się wziąć za robotę :wink:
W poniedziałek mam spotkanie z naczelnym gazety
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Post autor: Darius »

Powodzenia na spotkaniu, a czym chcesz się zajmować w tej gazecie??
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Dzięki, to ma być współpraca, a czy dojdzie do skutku - zobaczymy. Chciałbym pisac na tematy muzyczne, literackie i filmowe, a także społeczne.

Wróć do „placówki służby zdrowia”