Inna wiara

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
HorrorPunk
zarejestrowany użytkownik

Inna wiara

Post autor: HorrorPunk »

Czemu w tych czasach ludzi którzy wierzą w co innego wyzywa się od głupców i heretyków ? Wierzę w Boga do tego wierzę w Wampiry i Kosmitów, ale nikt tego nie toleruję. Przez to jestem głupi i nie wyzdrowieję w kółko mi to powatarzają. Czemu tak trudno jest zaakceptować inną wiarę ? Przeciesz mam do tego prawo.... dziwny jest ten świat, i jak ktoś szuka odpowiedzi a nie slepo patrzy w religię to też odrazu głupcem jest a ja mam dużo wątpliwośći i ciągle szukam miejsca dla siebie....
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Re: Inna wiara

Post autor: boris »

Wiara jest niezbędnym elementem życia. Praktycznie nie można się bez niej obejść. Ale człowiek inteligentny zanim zacznie w coś wierzyć, testuje swój obiekt wiary. I niestety wiara w pewne rzeczy jest dowodem na brak inteligencji :D No, nie mam tu na myśli kosmitów, kosmos jest ogromny i pewno gdzieś sobie tam żyją :) Co do wampirowatych ich istnienie nie podlega żadnej dyskusji :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Wampiry

Pozdrawiam :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Dolacze tylko ze oprocz nietoperzy wampirem moze byc komar, pluskwa lozkowa, pchla, meszka. Tez nas kasza i zywia sie ludzka krwia. Drakula to tylko mytos stworzony w eropie poludniowej. Na swiecie jest ich wiele nie tylko w naszej czesci europy pojawia sie wiara w wampiry. Mozna sobie we wszystko wierzyc w krasnolutki tez.
Ja nie wierze w nic oprocz siebie i to tez jest wiara. Za to stoje mocno i trzymam sie realnego rozsadku na tej ziemi a moja fantazje pozytkuje w tworczosci artystycznej a nie religijnej.
inny
zarejestrowany użytkownik

Post autor: inny »

wierzyć można, tylko czy to istnieje.
lepiej nie wierzyć w coś co może zrobić krzywdę, ponieważ
jeśli wiara czyni cuda to ja nie chciał bym żebym któregoś dnia
spotkać wampira, który wyssie mi krew.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”