omega 3 kwas nienasycony z lososia

Moderator: moderatorzy

kuni
zaufany użytkownik

omega 3 kwas nienasycony z lososia

Post autor: kuni »

Po przeczytaniu artykulu z pisma BBS polecam wszystkim tutaj kapsolki z omega3 nienasyconych kwasow z lososia. Zawiera kwas eicosapentaen oraz decosahexaen. Wplywa pozytywnie na mozg i przetwarzanie informacji, wplywa pozytywnie na przemiane materii. Studia naukowe w ameryce potwierdzaja jego pozytywne wplywy dla ludzi chorych na schizofrenie, adhs, borderline, depresje, wysokie cisnienie, i chlesterol. Kup w aptece i zazywaj conajmniej 6 tygodni. Kwas ten jest w rybach, szczegolnie losos, makrela, dorsz. Olej w kapsolkach jest skoncentrowany i ma wieksze dzialanie.
Zycze wam zdrowia.
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Re: omega 3 kwas nienasycony z lososia

Post autor: Bezpieczny »

Jest już podobny post. Chyba jednak lepiej jeść po prostu ryby niż kapsułki. Nie pamiętam artykułu na temat OMEGA 3, ale pisali, że jest coś nie tak z tabletkami/kapsułkami z OMEGA 3.
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
lopta
zaufany użytkownik

Post autor: lopta »

Ale w rybach to raczej mało jest omega3 kiedy się je przetworzy. Najwięcej to chyba ma olej lniany lecz jest drogi :x
Nefka
zaufany użytkownik

Post autor: Nefka »

Od kilku miesięcy zażywam kwas omega 3 i zauważyłam u siebie wyraźną poprawę koncentracji - w końcu w miarę rozumiem, co czytam i czego słucham. Poza tym zmniejszyły się u mnie objawy wytwórcze (już nie boję się ich nazwać po imieniu). Ale nastrój mi się nie polepszył. Nie wiem, ile w tym wszystkim zasługi omega 3, a ile Zeldoxu i Rispoleptu, ale nie zamierzam rezygnować z zażywania tego kwasu - na wszelki wypadek. Poza tym staram się jeść dużo ryb - łososia, pstrąga czy zwykłego tuńczyka w puszce.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
lopta
zaufany użytkownik

Lepiej nie jeść zbyt dużo tuńczyka bo ma w sobie trującą rtęć. Wchłonięta rtęć się kumuluje w organiźmie i działa toksycznie np. na mózg.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Reksio pisze:Lepiej nie jeść zbyt dużo tuńczyka bo ma w sobie trującą rtęć. Wchłonięta rtęć się kumuluje w organiźmie i działa toksycznie np. na mózg.
Co jakiś czas ukazują się takie rewelacje, a potem okazują się mocno przesadzone. To jak ze słynnym sporem, co lepsze: masło, czy margaryna? ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Uważam że to nie jest dobry pomysł kogoś jeść, niezależnie czy ma w sobie rteńć czy kwas omega :) .
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
arek77
zaufany użytkownik

Post autor: arek77 »

też wyczytałem że kwas omega 3 zawarty w rybach ma pozytywne działanie na schizofrenię,kwas ten też jest w siemieniu lnianym ale jest podobno trudniej przyswajalny niż ten w rybach,ja zamierzam właśnie 2 razy w tygodniu jeść ryby(tak jak zalecają)żeby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na kwas omega 3,zobaczymy jaki będzie efekt...ale na pewno warto spróbować,również wyczytałem żeby unikać tuńczyka bo często są to bardzo stare ryby(tunczyki są długowieczne,mają po 40 lat)i zawierają dużo toksyn
lopta
zaufany użytkownik

zawartości rtęci w tuńczyku w mg/kg:

Lisner: 0,028
Graal: 0,033
Heinz: 0,054
Laguna: 0,054
SuperFish: 0,078
Rio Mare: 0,081
Neptun: 0,124
King Oscar: 0,131
Abba: 0,295
Łosoś: 0,376
Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

Post autor: savior »

kwasy jak najbardziej - to super sprawa, nie tylko na mózg ale i na serce i cały krwiobieg. ja zażywam i widzę jak pozytywnie to na mnie działa, ale trzeba bardzo solidną dawkę, zwłaszcza jak nie dostarcza sie zbytnio ich w diecie. http://www.schizofrenia.pl/articles,a,4 ... hizofrenii

tu macie artykuł, pytanie tylko czy macie kasę na tyle kapsułek, kiedy samego kwasu epa trzeba 2g na dobę, z tego co wyliczyłem to ok 7 kaspułek Omega 3 forte - ale myślę ze na prawdę warto.
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Ja łykam od 3 miesiecy kapsulki z olejem z dorsza atlantyckiego. Narazie nie zauważam jakichś wiekszych zmian, moze to dziala w dluższym okresie.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
savior
bywalec

a jak dużo i czy po posiłku, chodzi o przyswajanie.
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Nie wiem czy nie trzeba czasem robić przerw - spytaj w aptece, ale ogólnie najlepiej całe życie. trzeba uzupełniac.
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Biore zawsze 2 kapsułki (2*280mg=560mg) podczas posilku. Ponoc olej w kapsulkach jest zageszczony i zawiera sporo wit A i D odpowiedzialnych min za kości. Biore ten olej glownie ze wzgledu na zeby, znalazlem info ze wplywa na mineralizacje zebow.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
savior
bywalec

o tym to nie słyszałem, ale moze. Omega 3 w każdym razie ma wiel pozytywnych własciwości. Eskimosi, którzy głównie ryby jedzą podobno prawie wogóle nie chorują - nie wiem czy wogóle czy tylko w przypadku jakichś schorzenia nerwowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”