Serdolect-jakie skutki uboczne?

sertindol

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Serdolect-jakie skutki uboczne?

Post autor: Miś Uszatek »

Jestem w szpitalu i mam dostac serdolect. Czy osoby które biorą ten lek mogą mi powiedzieć jakie są jego skutki uboczne?
Jestem 28 letnim mężczyzną i martwi mnie że podobno ten lek powoduje bezpłodność. Czy ten lek obniża libido?? Czy aktywizuje? Jak z działaniem antydepresyjnym? W ogóle jak się po nim czuliście?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Serdolect-jakie skutki uboczne?

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 8:40 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Mnie lekarka mówiła że nie obniża on libido tylko właśnie u 1 na 100 mężczyzn powoduje on bezpłodność. A takto podobno nie ma on żadnych poważniejszych skutków ubocznych. Jedynie to serce trzeba mieć jak dzwon bo strasznie mocno ten lek działa na układ krwionośny, że nawet na zachodzie podobno były zgony. Ja na szczeście serce i odcinek QT mam ok.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 8:49 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Mei a czy masz problemy ze snem po serdolecu? Jakie bierzesz oprócz serdolecu leki? Bo widzisz ja odkąd biore serdolect to mam straszne problemy ze snem. Mam też bardzo duże uczucie łaknienia.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 8:50 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Mei a po jakim czasie brania serdolectu poczułeś poprawe? Bo ja biore dopiero 11 dni. I nadal mam kłopoty ze snem. Lekarka nie chciała mi włączyć dodatkowego neuroleptyku w małej dawce(np.ketrelu) bo mówi że to zbyt mało bezpieczne w połączeniu z serdolectem.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 2:40 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ja narazie biore dzisiaj 11 dzień ten serdolect no i wczoraj miałem załamanie,puściły mi zawory,rozkleiłem się. Ale teraz się uspokoiłem. Mei a czy ty miałaś np. silne urojenia, omamy? Bo widzisz jesli moze miałaś i czujesz się lepiej to znaczy że ten lek dobrze działa na omamy. Ja mam silne urojenia i teraz jest to mój główny problem.

P.S,

Mei chciałem cię przeprosić bo z tego wszystkiego nie zauważyłem że dyskutuje z dziewczyną brałem cię za faceta, i dopiero teraz zajarzyłem że mei brzmi bardziej kobieco. Mógł mnie zmylić też twój avatar. Sorki :D
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 2:41 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Do dupy z tym serdolectem... Nic urojenia nie przechodzą, wręcz przeciwnie nasilają się. Owszem na objawy negatywne jest on bardzo dobry, ale moim problemem są objawy pozytywne. Biore już to 3,5 tygodnia i czuje się jakbym brał placebo. Teraz to z utęsknieniem wspominam sulpiryd i fluanxol. Nie było na nich super ale przynajmniej nie było takich urojeń jak teraz... W szpitalu każą wytrzymać jeszcze 1,5 tygodnia bo muszą sprawdzić ten lek. Nie mam wyjścia, musze wytrzymać...
classy
zaufany użytkownik

Post autor: classy »

Serdolect u facetów(!) powoduje brak nasienia.
Mam pytanie: czy wy też na Serdolecie śpicie po 10h jak ja? Też długo śpicie na nim? Bo się zastanawiam czy to lek czy coś innego.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

classy pisze:Serdolect u facetów(!) powoduje brak nasienia.
A skąd takie wiadomości?
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Ja śpię bardzo mało na tym leku. Nie dość że chodzę późno spać (grubo po północy) to wstaję 6-7 rano.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

mandrynka pisze:Ja śpię bardzo mało na tym leku. Nie dość że chodzę późno spać (grubo po północy) to wstaję 6-7 rano.
A czy czujesz się zmęczona?
Niektórym wystarcza 5-6 godzin snu, albo jeszcze mniej.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie nie czuję się zmęczona, może takie krótkie spanie lezy w mojej naturze :) Bo jakich leków bym nie brała, począwszy od olzapiny, poprzez haloperidol, a kończąc na serdolecku nigdy mi się spać nie chciało, ,nigdy :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

mandrynka pisze:Nie nie czuję się zmęczona, może takie krótkie spanie lezy w mojej naturze :) Bo jakich leków bym nie brała, począwszy od olzapiny, poprzez haloperidol, a kończąc na serdolecku nigdy mi się spać nie chciało, ,nigdy :)
No to nie myśl, że to "skutki uboczne" - taki masz po prostu rytm dobowy snu i czuwania. Można Ci tylko pozazdrościć :)
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

A ja zazdroszcze tym, którzy mogą długo spać :) Też tak bym chciała :) A tak to muszę się męczyć przez cały dzień i marzyć o tym, żeby była już noc, aby móc się położyć i zasnąć i zapomnieć o całym świecie i życiu i problemach z niego wynikających.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

każdy zazdrości tego, czego nie ma. To jak z włosami - jak masz kręcone, to chcesz mieć proste. I odwrotnie :)
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

mam od przyszłego tygodnia brać serdolect, na solianie po olzapinie schudłam 20 kg, teraz boję się że przytyję, czy tyjecie na serdolectu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „serdolect”