klopoty ze spaniem

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

kuni
zaufany użytkownik

klopoty ze spaniem

Post autor: kuni »

Codziennie syn wstaje o godzinie piatej rano i nas budzi bo nie moze juz spac. Spi ok siedmiu godzin bo kladzie sie wczesnie spac. I tak juz jest od miesiecy. Czy jest to problem choroby ? Jak spicie i czy macie tez problem z dosypianiem?
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: klopoty ze spaniem

Post autor: marcelinka »

Ja mam problemy z zasypianiem, zasypiam gdzieś koło 1, 2 i budzę się po 4-6 godzinach. ALe jestem wyspana i nie przesypiam w ciągu dnia. Lekarz chciał zapisać mi coś nasen ale ja nie chciałam. I tak mam od momentu od kiedy biore serdolect :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

Ja śpię około 5 godzin i jestem wyspana więc jeżeli twój syn śpi po 7 godzin i jest wyspany to nie ma to związku z przyjmowanymi lekami. Zresztą przeciętny człowiek potrzebuje 7-8 godzin snu więc moim skromnym zdaniem nie ma się czym przejmować, no chyba że jest niewyspany.

Pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
jeremi
zaufany użytkownik

Post autor: jeremi »

a bierze leki na noc?
może niech bierze je później niż zwykle, wtedy sen przyjdzie później, a co za tym idzie - pobudka.

ja na olanzapinie po dwóch godzinach od wzięcia tabletki jestem maksymalnie senny, dlatego biorę ją jakoś koło 22-23, wtedy zasypiam koło północy i nie ma problemu z wczesnym budzeniem się.
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

ja znowu za duzo spie,potrafie spac 13 godzin,co mnie denerwuje,ale nie jestem w stanie wstac wczesniej
przed szpitalem spalam malo,starczylo 4,5 h i bylam wyspana
mialam wtedy inne leczenie i rozkrecona chorobe
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”