Tycie po lekach
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Tycie po lekach
Po którym leku się tyje najbardziej a po którym najmniej ?. I jak można zrzucić zbędne kilogramy po lekach ?.
Re: Tycie po lekach
Krzysztofk każdy inaczej reaguje na leki. Jednak wiem, że dużo osób przytyło na zalaście, w tym ja niestety.
Mało osób ponoć przytyło na ketrelu, jednak słyszałam o dziewczynie, która przytyła z kilkanaście kilo. (Sama od niedawna biorę ketrel, bo przytyłam na zalaście, ale nie wiem jak to jest z tyciem po ketrelu.) Co do odchudzania to nie znam się na tym, wiem że z nim może być ciężko, bo chory po lekach ma np. zwiększony apetyt, więc szybko wzrasta mu masa ciała. Sama zaczęłam mocno ograniczać jedzenie słodyczy, jadam je tylko w poniedziałki, ale na razie nie ma żadnych efektów, pomimo wyrzeczeń, waga ani drgnie. (W przedświątecznym szaleństwie pofolgowałam niestety mojemu apetytowi
i mam nadzieję, że jednak nie przytyję.)

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

wydaje mi się, że najmniej tyje się, a wręcz włącza się jadłowstręt na seronilu, czyli prozacu. 
[ale tego leku nie zapisuje się zazwyczaj schizofrenikom. a to dziwne, bo ja na nim przez parę miesięcy czułem się świetnie...]
a najbardziej się tyje rzeczywiście na olanzapinie.
całe życie byłem chudy, a teraz już tak nie jest. i jakoś nie bardzo podoba mi się moje 'nowe' ciało. nie czuję się z nim dobrze. staram się ograniczać jedzenie jak się da, ostatnio wieczorem robię brzuszki, żeby mięśnie tam mieć, a nie sadło.

[ale tego leku nie zapisuje się zazwyczaj schizofrenikom. a to dziwne, bo ja na nim przez parę miesięcy czułem się świetnie...]
a najbardziej się tyje rzeczywiście na olanzapinie.
całe życie byłem chudy, a teraz już tak nie jest. i jakoś nie bardzo podoba mi się moje 'nowe' ciało. nie czuję się z nim dobrze. staram się ograniczać jedzenie jak się da, ostatnio wieczorem robię brzuszki, żeby mięśnie tam mieć, a nie sadło.
Odpowiadam na pytanie: najbardziej przytyłam biorąc Rispolept i później Zyprexę, z największej wagi schudłam 20 kg, z pomocą dietetyka. Obecnie ważę 72 kg przy wzroście 1.76. Także można można:-) Chętnie odpowiem szczegółowo na dalsze wątpliwości. Pozdrawiam.
Proszę o więcej informacji. Co jadłaś wieczorem, bo wieczorem mam apetyt na słodycze?
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Gdzieś czytałam, że apetyt na słodycze oznacza brak magnezu - może spróbuj suplementacji? Jakieś tabletki z magnezem? Musisz je brać co najmniej przez trzy-cztery tygodnie, żeby poczuć pozytywne skutki.agnieszka38 pisze:Proszę o więcej informacji. Co jadłaś wieczorem, bo wieczorem mam apetyt na słodycze?
Pozdrawiam.m.
.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 8:41 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Wieczorem jadłam np. 2 kromki chleba razowego+ prawie cały serek granulowany lub sałatkę grecką, lub jajecznicę z 3 jaj...też z kromką takiego chleba, lub szklankę sałatki jarzynowej z plasterkiem szynki z indyka. Tak jak pisałam, ważne, żeby kolacja była głównie białkowa. Jako suplement przyjmowalam na początku diety przez miesiąc magnez i chrom. Piłam zieloną herbatę ze świeżym imbirem. Poczytajcie więcej o diecie niskiego indeksu glikemicznego.
Tak mi te dodatkowe kilogramy dopiekły, że teraz przynajmniej staram się pomóc innym będącym w potrzebie:-).
Tak mi te dodatkowe kilogramy dopiekły, że teraz przynajmniej staram się pomóc innym będącym w potrzebie:-).
Dziękuję! Mnie powiedziano, że wieczorem W OGÓLE nie powinnam jeść węglowodanów i dlatego wytrzymałam na diecie tylko tydzień. Jestem umówiona z dietetykiem i mam nadzieję, że mi pomoże.
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
Wiecie, że: niektóre psychotropy stosuje się w celu "tuczenia" (zwiększenie masy ciała) świń i innych zwierząt hodowlanych przeznaczonych na ubój?
.
co do tycia to u mojego syna jest tak że przy każdym wprowadzanym leku tyje nie zależnie od apetytu najmniej przytył przy solianie . może doradzilibyście jakieś środki odchudzające najlepiej w tabletkach już mam kłopot z kupnem mu spodni o jakiejś diecie czy uprawianiu sportu nie ma mowy bo on nie wychodzi z domu i występują u niego dwie skrajności widze że zauważa że jest za tęgi wtedy wpada w złość a z drugiej strony zaraz neguje to i wmawia sobie ze jest szczupły bo on nie je dużo i nie ma prawa tyć
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
Jest taki lek Meridia czy Zelixa (tańszy) na receptę. Skład ten sam: Sibutramina - lek anorektyczny (hamujący łaknienie), stosowany w leczeniu otyłości.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sibutramina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sibutramina
.
dzięki za rade ale raczej Meridia to nie dla syna ze względu na przeciwwskazanie :"Zaburzenia psychiczne (u pacjentów z chorobą dwubiegunową istnieje ryzyko wystąpienia epizodu manii)" syn epizody związane z manią już przechodził a z tego co wiem zaburzenia schizoafektywne to chad + schizofrenia obecnie jest ustabilizowany na lamitrinie więc nie będę rezykować. może zna ktoś coś innego
- lea
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob gru 31, 2016 9:56 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja po rispolepcie przytyłam 12 kg i cały czas walczę z nadprogramowymi kg . Tylko najgorsze jest to ,że co zrzuce to znowu przytyje raz mi się udało schudnąć 10 kg ale po przerwaniu diety znowu przytyłam obecnie ważę 78 przy 165 

Ja zamierzam spróbować pół godziny codziennie pływanie, szybki spacer lub rowerek. Dam znać, czy to działa.
trzymam kciuki
może ja znowu zacznę;)

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:31 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja gram w tenisa stołowego, a od wczoraj też w koszykówkę. Nie omieszkam wspomnieć, że odstawiłem tisercin. Efektem jest 2 kg mniej. Te 2 kg tak naprawdę mi spadły, jak odstawiłem ten lek w przeciągu 3 ostatnich dni.

przytyłam 30 kg na olzapinie, i schudłam 20 kg na solianie, bez żadnych diet i ćwiczeń, po prostu chudłam tak przez półtora roku, z miesiąca na miesiąc coraz mniej ważyłam