moje portfolio
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
moje portfolio
http://portfolia.artserwis.pl/A4820239
zapraszam i przepraszam za zla jakos zdiec mozecie tez skrytykowac
zapraszam i przepraszam za zla jakos zdiec mozecie tez skrytykowac
demek
-
- bywalec
Re: moje portfolio
Tworzysz wspaniałe prace. Los nie poskąpił Ci wrażliwości ani talentu.Najbardziej spodobała mi się stara kobieta na łóżku.To chyba babcia, bo namalowałaś ją z wielką dozą uczucia i tkliwości. Trochę mnie przeraziły zwłoki i serce na talerzu. Poza tym masz śmiałą, pewną kreskę i duże wyczucie koloru. Stwarzasz nastrój.
P.S. Czasami wydaje mi się, ze to właśnie tak duża wrażliwość jest jednym z powodów choroby. Ale to tylko takie moje przemyślenia i wcale nie musi byc to prawda.
P.S. Czasami wydaje mi się, ze to właśnie tak duża wrażliwość jest jednym z powodów choroby. Ale to tylko takie moje przemyślenia i wcale nie musi byc to prawda.
.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 4:14 pm przez rudegirl, łącznie zmieniany 1 raz.
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Mnie najbardziej podoba się ten starszy facet w garniturze (dolny rządek).
Chyba ta "dosłowność" oznacza "mówienie" czegoś co odbiorca już wie. Weź na przykład obraz z kromką chleba. On wyraża symbolikę - chleb mógłby być np. nie dany głodnym, a fałdy kryjące znak krzyża wskazują ocenę moralną. To skojarzenie nawet jeśli byłoby najważniejsze na świecie jest przecież dość znane, wręcz "oblatane", a przypominanie o nim nosi w sobie coś z reklamy.
Odbiorcy chcieliby poznać coś czego jeszcze nie wiedzą, podczas gdy popularne oceny moralne są znane, podobnie jak zagrożenie środowiska, większość tematów społecznych i innych krytycznych. Ktoś kto chciałby wrócić do tych znanych treści byłby może zainteresowany powtórną weryfikacją tego jak one powstały, a tu dowiaduje się tylko, że one są i nic więcej. W pewnym sensie treści powielane bez uzasadnienia są nadużyciem ich symboli i dlatego ludzie się od nich odwracają.
Niemniej ten facet w garniturze był dla mnie czymś nowym.
Chyba ta "dosłowność" oznacza "mówienie" czegoś co odbiorca już wie. Weź na przykład obraz z kromką chleba. On wyraża symbolikę - chleb mógłby być np. nie dany głodnym, a fałdy kryjące znak krzyża wskazują ocenę moralną. To skojarzenie nawet jeśli byłoby najważniejsze na świecie jest przecież dość znane, wręcz "oblatane", a przypominanie o nim nosi w sobie coś z reklamy.
Odbiorcy chcieliby poznać coś czego jeszcze nie wiedzą, podczas gdy popularne oceny moralne są znane, podobnie jak zagrożenie środowiska, większość tematów społecznych i innych krytycznych. Ktoś kto chciałby wrócić do tych znanych treści byłby może zainteresowany powtórną weryfikacją tego jak one powstały, a tu dowiaduje się tylko, że one są i nic więcej. W pewnym sensie treści powielane bez uzasadnienia są nadużyciem ich symboli i dlatego ludzie się od nich odwracają.
Niemniej ten facet w garniturze był dla mnie czymś nowym.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
ja wiec odpowiem tak:
popatrzcie glebiej nie tak powierzchownie symble tworza nastroj nastroj dla danej osoby charkterystczny, poszukajciew tego a zrozuemiecie ze sybolika jest powieszchowna ale sam obraz siega dalej czy potraficie to zrozumiec
obraz nigdy nie jest powieszchowny ale odczytywany przez inteligentnego odbiorce nabiera caloksztalu charakterystycznego dla danego tworcy....
pozdrawiam
popatrzcie glebiej nie tak powierzchownie symble tworza nastroj nastroj dla danej osoby charkterystczny, poszukajciew tego a zrozuemiecie ze sybolika jest powieszchowna ale sam obraz siega dalej czy potraficie to zrozumiec
obraz nigdy nie jest powieszchowny ale odczytywany przez inteligentnego odbiorce nabiera caloksztalu charakterystycznego dla danego tworcy....
pozdrawiam
demek
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
To racja, nastrój jest ważny. Dla mnie był ciekawy tylko nastrój tego faceta, o którym pisałem.
.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 4:15 pm przez rudegirl, łącznie zmieniany 1 raz.
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Ależ Rudegirl, Demek nie mówi przecież nic, że wie lepiej tylko namawia do głębszego spojrzenia, a Ty wydałaś już dwa pouczenia, drugie chyba nieuzasadnione. Rozmawiajmy w tym wątku lepiej o samych pracach, i nie snujmy domysłów o ich autorze.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
wlasnie przeciez nie nazwalam nikogo idiotom jest mnie przykro ze tak sie poczules
a dlaczego cie odrzucilo od moich slow ja tylko namawiam do glebszego spojrzenia a nie wychodze z zalozenia ze i tak wiem najlepiej czytaj uwazniej....
a dlaczego cie odrzucilo od moich slow ja tylko namawiam do glebszego spojrzenia a nie wychodze z zalozenia ze i tak wiem najlepiej czytaj uwazniej....
demek
A ja nie widzę tu dosłowności, nawet wydaje mi się, że każdy obraz można interpretować na wiele sposobów. Nie znam się zbytnio na malarstwie, ale mówią do mnie te obrazy. Demku, na pewno warto pracować dalej i doskonalić warsztat.
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Teraz mi wstyd, że nie znalazłem cieplejszych słów niż "powierzchowna symbolika".