moje portfolio

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

moje portfolio

Post autor: demek »

http://portfolia.artserwis.pl/A4820239

zapraszam i przepraszam za zla jakos zdiec mozecie tez skrytykowac
demek
zona schizofrenika
bywalec

Re: moje portfolio

Post autor: zona schizofrenika »

Tworzysz wspaniałe prace. Los nie poskąpił Ci wrażliwości ani talentu.Najbardziej spodobała mi się stara kobieta na łóżku.To chyba babcia, bo namalowałaś ją z wielką dozą uczucia i tkliwości. Trochę mnie przeraziły zwłoki i serce na talerzu. Poza tym masz śmiałą, pewną kreskę i duże wyczucie koloru. Stwarzasz nastrój.
P.S. Czasami wydaje mi się, ze to właśnie tak duża wrażliwość jest jednym z powodów choroby. Ale to tylko takie moje przemyślenia i wcale nie musi byc to prawda.
rudegirl
zaufany użytkownik

Post autor: rudegirl »

.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 4:14 pm przez rudegirl, łącznie zmieniany 1 raz.
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Mnie najbardziej podoba się ten starszy facet w garniturze (dolny rządek).

Chyba ta "dosłowność" oznacza "mówienie" czegoś co odbiorca już wie. Weź na przykład obraz z kromką chleba. On wyraża symbolikę - chleb mógłby być np. nie dany głodnym, a fałdy kryjące znak krzyża wskazują ocenę moralną. To skojarzenie nawet jeśli byłoby najważniejsze na świecie jest przecież dość znane, wręcz "oblatane", a przypominanie o nim nosi w sobie coś z reklamy.

Odbiorcy chcieliby poznać coś czego jeszcze nie wiedzą, podczas gdy popularne oceny moralne są znane, podobnie jak zagrożenie środowiska, większość tematów społecznych i innych krytycznych. Ktoś kto chciałby wrócić do tych znanych treści byłby może zainteresowany powtórną weryfikacją tego jak one powstały, a tu dowiaduje się tylko, że one są i nic więcej. W pewnym sensie treści powielane bez uzasadnienia są nadużyciem ich symboli i dlatego ludzie się od nich odwracają.

Niemniej ten facet w garniturze był dla mnie czymś nowym.
demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

ja wiec odpowiem tak:
popatrzcie glebiej nie tak powierzchownie symble tworza nastroj nastroj dla danej osoby charkterystczny, poszukajciew tego a zrozuemiecie ze sybolika jest powieszchowna ale sam obraz siega dalej czy potraficie to zrozumiec
obraz nigdy nie jest powieszchowny ale odczytywany przez inteligentnego odbiorce nabiera caloksztalu charakterystycznego dla danego tworcy....
pozdrawiam
demek
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

To racja, nastrój jest ważny. Dla mnie był ciekawy tylko nastrój tego faceta, o którym pisałem.
rudegirl
zaufany użytkownik

Post autor: rudegirl »

.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 4:15 pm przez rudegirl, łącznie zmieniany 1 raz.
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Ależ Rudegirl, Demek nie mówi przecież nic, że wie lepiej tylko namawia do głębszego spojrzenia, a Ty wydałaś już dwa pouczenia, drugie chyba nieuzasadnione. Rozmawiajmy w tym wątku lepiej o samych pracach, i nie snujmy domysłów o ich autorze.
demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

wlasnie przeciez nie nazwalam nikogo idiotom jest mnie przykro ze tak sie poczules
a dlaczego cie odrzucilo od moich slow ja tylko namawiam do glebszego spojrzenia a nie wychodze z zalozenia ze i tak wiem najlepiej czytaj uwazniej....
demek
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

A ja nie widzę tu dosłowności, nawet wydaje mi się, że każdy obraz można interpretować na wiele sposobów. Nie znam się zbytnio na malarstwie, ale mówią do mnie te obrazy. Demku, na pewno warto pracować dalej i doskonalić warsztat.

Pozdrawiam serdecznie!
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Teraz mi wstyd, że nie znalazłem cieplejszych słów niż "powierzchowna symbolika".
ocean
zaufany użytkownik

...

Post autor: ocean »

...
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”