Co nasila trądzik różowaty?
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Co nasila trądzik różowaty?
Jestem osobą, która ma trądzik różowaty lub zostało to błędnie stwierdzone (na grupie widziałam coś podobnego i najwięcej głosów było za tym, że to jakaś alergia). Ciągle staram się badać reakcje mojego organizmu, bo w niektórych dniach cera wygląda naprawdę dobrze , w niektórych okropnie. No i ostatnio zauważyłam taką zależność, że jak jestem chora- w sensie bardzo osłabiona lub mam gorączkę, moja cera niesamowicie się poprawia. Czy ktoś z was ma podobnie? Dlaczego tak jest? Czy to może wskazywać na jakąś konkretną przyczynę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: Co nasila trądzik różowaty?
No hej, może (banalna odpowiedź), ale problem leży w psychice? Kiedy pozwalasz sobie na odpoczynek, bo masz ku temu fizyczny powód, redukujesz poziom stresu etc. więc cera się może poprawiać jeśli jej stan jest związany w jakimś stopniu ze stresem? Przyznaję otwarcie, że nie znam się na psychologii, chorobach psychosomatycznych, ale tak cichutko podpowiadam sama się zastanawiając.
Poza tym na co dzień polecam zastanowić sie nad pielęgnacją, u mnie cera znacznie poprawiła się od czasu od kiedy wprowadziłam kosmetyki od Acnerose, jak dla mnie super seria: https://acnerose.pl/sklep/
Poza tym na co dzień polecam zastanowić sie nad pielęgnacją, u mnie cera znacznie poprawiła się od czasu od kiedy wprowadziłam kosmetyki od Acnerose, jak dla mnie super seria: https://acnerose.pl/sklep/
No też właśnie się nad tym zastanawiałam i to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne w sumie, z tym że nie jestem w stanie zmniejszyć tego poziomu stresu.
O acnerose słyszałam, jeszcze nie miałam okazji wypróbować ale postaram się zobaczyć czy na mnie działa
O acnerose słyszałam, jeszcze nie miałam okazji wypróbować ale postaram się zobaczyć czy na mnie działa

Przyczyną może być przyjmowanie środków działających przeciwzapalnie.
Acnerose też polecam.
Szczególnie ich pastę na noc. Daje duże ukojenie, cera poprawia się z dnia na dzień.
Acnerose też polecam.
Szczególnie ich pastę na noc. Daje duże ukojenie, cera poprawia się z dnia na dzień.