Jak odróżnić łupież od łuszczycy skóry głowy?

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

orimme
bywalec

Jak odróżnić łupież od łuszczycy skóry głowy?

Post autor: orimme »

Słuchajcie,chyba mam luszczyce skóry głowy.Lekarz rodzinny zauważył jak byłam na wizycie w całkowicie innej sprawie.Myślałam że to straszny łupież.Ale poczytałam i chyba się zgadza.Dermatolog dopiero w czerwcu.Próbowałam wszystkiego juz wczesniej na lupiez szampony lecznicze z apteki nizoral itp.wode z cytryną,wode zimna,ciepła,przygotowana bo wydawało mi sie ze woda twarda w kranie.Mylam bez szamponow,płynem do mycia naczyn.Plukanki z octu,natluszczalam oliwka dla ddzieci skórę głowy.Nic a nic nie pomagalo.Jak moge sobie ulzyc choc troche?Jakieś sposoby domowe?.Do czerwca trochę czasu jest a ja już mam serdecznie dosyć
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Re: Jak odróżnić łupież od łuszczycy skóry głowy?

Post autor: Alchemik Fioletu »

Też miałem ale samo mi przeszło.
Magnetyczne-Słońce Elektryczny-Księżyc
Mirelage
bywalec

Post autor: Mirelage »

Generalnie - ja mam łojotokowe zapalenie skóry głowy na 90%.
Też byłam święcie przekonana, że to taki chamski łupiez i nic nie działa. Poszłam do dermatologa w innej sprawie i zapytałam przy okazji o to, mówiąc, że przeszłam przez naprawdę DUŻO produktów przeciwłupiezowych i nic nie działa, oprócz Psoriselu na łuszczycę. Powiedziała, że mam używać. U mnie super - jak nim robię samą skórę głowy (a nie wysusza w ogole!
Obrazek
mareariadne
zarejestrowany użytkownik

Post autor: mareariadne »

Ja bym poleciła prywatnie do dermatologa s jak nie możesz to zapytać w aptece. Powiedz co już używałaś. Jeśli to łuszczyca to wspomniany Psorisel się sprawdzi.
Mikas
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Mikas »

Ogólnie moj brat wyleczyl zmiany luszczycowe na skorze glowy (2 cm grubosci strupa!) szamponem Psorisel na zmianę z dziegciem brzozowym. Psorisel kupisz w aptece https://gemini.pl/psorisel-szampon-na-l ... ml-0098900 Próbuj śmiało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”