Jak rzucić wszelkie używki na dobre?

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Jak rzucić wszelkie używki na dobre?

Post autor: nixot321 »

Już od wielu lat odkąd pierwszy raz spróbowałem marihuanę miałem do czynienia z różnymi innymi używkami, w tym nawet tymi twardymi, choć bardzo okazjonalnie. W większości to raczej po prostu marihuana i alkohol, często w połączeniu. Zauważyłem, że na pewno mi to nie służy, a wręcz źle wpływa na moją kondycję psychiczną. Jednak zawsze przez znajomych czy to towarzystwo ulegałem ich namowom i się gdzieś wyszło poimprezować trochę. Wiadomo o co chodzi. Do tego od jakichś 2-3 lat regularnie palę papierosy, co jest już pewną formą uzależnienia. Chciałbym jakoś po mału to wszystko odstawić, tylko nie wiem czy powinienem się do tego jakoś odpowiednio przygotować. Nie jestem osobą typowo uzależnioną od narkotyków, jednak jestem dość mało asertywny. Nie będę się tu za bardzo rozpisywał, bo nie każdemu może chce się to czytać, ale co powinienem zrobić, aby jednak zaprzestać temu co było do tej pory? Czy powinienem zrobić całkowity detoks od wszystkiego, tj. alkohol, papierosy i narkotyki, w tym zły dobór towarzystwa, czy wystarczy rzucić te narkotyki i pozostać przy np. okazjonalnym napiciu się piwa z normalnymi znajomymi? Z góry dzięki za odpowiedzi.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Jak rzucić wszelkie używki na dobre?

Post autor: the end »

Najlepiej zmienić nawyki i pozbyć się fałszywych znajomych i można zastąpić np. siłką, bieganiem, treningiem ale też może jesteś w czymś dobry to można dalej coś rozwijać. Na pewno będzie to lepsze od straty zdrowia.

Jak starczy ci jakieś piwko ze znajomymi i nie popłyniesz to myślę, że świat się nie zawali jak czasem pójdziesz na imprezę.

Ogólnie lepiej cisnąć wszystkie nałogi. Do tego kumple od chlania w niczym ci nie pomogą zazwyczaj, jak pojawiają się problemy to oni znikają.
nic
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Przemyśleć sobie dokładnie co mi daje konkretna używka oraz czym mógłbym ją zastąpić!!
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Za każdym razem, kiedy się jest w towarzystwie odmawiać. Poszukać sobie innych zainteresowan niż narkotyki i tam poszukać znajomych. Tak jak pisze Dobro, sport jest jednym z najlepszych rozwiązań by oczyścić się z toksyn i nie chcieć tego stracić.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

niby są terapie i tabletki np na głód alkoholowy czy tytoniowy
psychoterapeuci ? ale czy to pomoże
zacziszor
zaufany użytkownik

Post autor: zacziszor »

Już z 3 lata bez fajka i zero alkoholu. Fajki rzuciłem z Recigarem.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Próbowałem z recigarem i się nie udało.
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Post autor: Alchemik Fioletu »

Plastry Niquitin. A na alkohol jak ktoś jest uzależniony to są wszywki.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

ja jak zachorowalem na schizofrenie to rzucilem w pizdziec wszystkie narkotyki. Byla to dla mnie pewna nauczka, ze czas skonczyc z fazowaniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”