Scena ,, Dworzec ‘’ – autonomiczna

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Scena ,, Dworzec ‘’ – autonomiczna

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

Wejscie na dworzec główny w Krakowie .
Pazdiernik .
Dwóch przyjaciół w oczekiwaniu na swój pociąg stoi w wzynaczonym dla palaczy miejscu i komentuje różne sytuacje które widzą a których w takim miejscu jak dworzec przecież nie brakuje .
Z holu wychodzi tanecznym krokiem dziewczyna z niebieskimi włosami .
Ma na uszach słuchawki .
Na podstawie jej ruchów można się domyśleć że jest to szybka muzyka taneczna .
Co chwile robi obroty wokół własnej osi , podnosi raz jedną raz drugą noge do kolana tudzież wymachuje rekami .
Jeden przyjaciel do drugiego .
- ,, Nie ma sprawiedliwości na tym świecie . ‘’
- ,, Ano . ‘’
- ,, Mam na myśli tą dziewczynę pomyśl sobie że jakiś facet by się zachowywał tak jak ona . Przecież tam kawałek dalej stoi SOK – ista . Nawet gdyby sam nie dał rady takiemu tańczącemu facetowi to by wezwał kolegów . Bo jak facet tak się zachowuje to od razu podejrzenie że pijany albo nacpany ergo stanowi zagrożenie …. ‘’
- ,, Ano . ‘’
- ,, A ta laska . Sokista widzi ją i nic nie robi . A gdyby nawet miała przymocowany do pasa pas szachida to by się pewnie nie ruszył bo wiadomo kobieta to ma prawo się wyszumieć w życiu . Bo przecież dzięki kobietom istniejemy . Kobiety biorą na siebie trud urodzenia dzieci i inne frazesy …. ‘’
- ,, Ano . ‘’
- ,, A posłuchaj sobie tych lesb w Telewizji . To znaczy tych feministek . Że one chcę miać prawo bezwarunkowego przerywania ciąży . Kiedy im się zachce . No to niech się dziwki zdecydują albo się bawią do pewnego mementu a potem rodzą dzieci albo niech idą na przodek do kopalni ! ‘’
- ,, Ano . ‘’
- ,, Ja ostatnio byłem na Śląsku koło dwóch kopalni przechodziłem , ja tam naprawdę nie widziałem żadnej tabliczki z napisem ,, KOBIET NIE ZATRUDANIAMY ‘’ . Coś ci powiem to chamstwo zakłamanie , obłuda kobieca jest tak duże że czasami jak jestem w sklepie i widze że się jakaś baba rozpycha łokciami to mnie korci żeby podjeść i jej przywalić w ryj . Nie wiem jak długo jeszcze się będę w stanie powstrzymać . ‘’
- ,, Mowa . ‘’
Dziewczyna z niebieskimi włosami tanecznym krokiem podchodzi w stronę dwójki rozmawiających przyjaciół i widząc że obydwaj palą papierosy rzuca na nich niewinne spojrzenie po czym zagaja .
- ,, Hej przystojniaczki . Kurczę nie obraźcie się ale od godziny nie paliłam czy któryś z was nie miałbym podbić papieroski… ‘’
Zanim skończy zadawać pytanie obydwaj wyciągają z kieszeni paczki swoich papierosów i częstują nieznajomą .
- ,, O dzięki , wezme od Ciebie bo ty jesteś ładniejszy . Ciao ! ‘’
,, Ładniejszy ‘’ uśmiecha się w kąciku ust ciesząc się ze zwycięstwa . Jego przyjaciel spogląda na niego z zazdrością .
Z tego samego holu z którego wyszła dziewczyna wychodzi podskaująć PUNK . Ma Irokeza na głowie i podobnie jak jego poprzedniczka słuchawki w uszach . Poguje . Odbija się raz od plexy raz od metalowej barierki . Sokista widzi go ale nie podejmuje żadnej reakcji tylko sciaga czapkę , drapie się po głowie i wodzi wzrokiem za oddalającą się dziewczyną .
Punk zbliża się do przyjaciół .
- ,, Ej Yo Men ! Się ma bracia ! Pokój i dobro ! Rasta Power ! Bądzcie błogosławieni Wy i Wasi protoplaci że takich fajnych ludzi zrobili !!! Mam wielgachną prośbę . Byłem 3 miechy w szpitalu . Tam nie można palić . Zapodajcie szlugaska ja się wam kiedyś odwdzięczę ….. ‘’
- ,, Spierdalaj !!!!! ( 2 x ) ‘’
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”