Co zrobić, skoro mam depresję od bardzo dawna- od szkoły podstawowej- i dlatego dwa razy wybrałem źle wykształcenie- średnie i wyższe- oraz źle wybrałem zawód ( niskopłatny ) ?.
Czy się wreszcie ogarnę i znajdę pracę zarobkową, kiedy moja depresja się zmniejszy ?.
Depresja a praca zarobkowa
Moderator: moderatorzy
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Depresja a praca zarobkowa
Musisz uporać się z problemami które zostały najprawdopodobniej wyparte do nieświadomości w Twoim dzieciństwie. Ja się z tym uporałem i już po kilku tygodniach od tego momentu mam mnóstwo siły i chęci do robienia czegoś dla siebie. Polecam Ci psychoterapię by dotrzeć do źródła Twojego problemu. To było wtedy, gdy zraniony jakimś doświadczeniem może ze strony rodziców straciłeś wiarę w siebie i swoje możliwości. Gdy dojdziesz do tego zdarzenia w Twojej głowie, ono nie będzie zabierać Ci energii i staniesz na nogi. To nie takie łatwe przypomnieć sobie to zdarzenie może kilka. Mi pomogło pisanie o tym co mnie boli, co mi się nie podoba itp. Chciałem zyskać motywację. Dlatego zacząłem pisać o tym co mnie dotyczyło. W końcu się odblokowałem, dotarłem do tych zdarzeń, które mnie dotyczyły w dzieciństwie, a potem mną kierowały. Teraz jestem zupełnie innym człowiekiem. Pomógł mi podcast, którego słuchałem, a w nim było zawarte by pozostać sam na sam ze swoimi myślami. Nie robić nic w tym czasie innego tylko obserwować swe myśli. Zacząłem je wypisywać aż dotarłem do pierwszych zdarzeń, które mną kierowały. Gdy sobie je uświadomiłem, te nie miały juź na mnie wpływu i energia we mnie wróciła na swoje miejsce tak, że jestem zainteresowany swoją przyszłością i chce mi się coś robić w tym kierunku by coś z życia mieć dla siebie też.
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
- Kontakt:
Re: Depresja a praca zarobkowa
Pomyśl nad przekwalifikowaniem się i znajdź lepiej płatny zawód, są kursy, szkoły policealne, można korzystać. Nie oczekuj, że lepiej płatna praca rozwiążę twój problem z depresją. Znajdź dobrego lekarza i odpowiednie leczenie.
F29