Czy po Amisanie faktycznie się nie tyje w ogóle?
Moderator: moderatorzy
Czy po Amisanie faktycznie się nie tyje w ogóle?
Witam.
Czy po Amisanie faktycznie się nie tyje ani trochę czy jednak jakiś przyrost wagi jest?? Mam na myśli tu dawki maksymalne czyli 800 mg. Pytanie czy dawki powyżej 300 mg już mula i splycaja emocje oraz spowalniają czy tak jak Abilify który już w dawce nawet najwyższej potrafi aktywizować?
Czy po Amisanie faktycznie się nie tyje ani trochę czy jednak jakiś przyrost wagi jest?? Mam na myśli tu dawki maksymalne czyli 800 mg. Pytanie czy dawki powyżej 300 mg już mula i splycaja emocje oraz spowalniają czy tak jak Abilify który już w dawce nawet najwyższej potrafi aktywizować?
Re: Czy po Amisanie faktycznie się nie tyje w ogóle?
Abilify nie aktywizował mnie, do tego zablokował mi sny. Na Abilify nawet w dawce najwyższej nie chce się spać a równocześnie jest się spowolnionym i zamulonym. Do Abilify jest potrzebny drugi lek który wywoła sen. Przy 30mg Abilify jest totalne zero emocji.
Na solianie jest za to trochę większy apetyt, mniejsze zmęczenie. Ale nie jest to olanzapina po której opróżnisz lodówkę w jeden wieczór.
Na solianie jest za to trochę większy apetyt, mniejsze zmęczenie. Ale nie jest to olanzapina po której opróżnisz lodówkę w jeden wieczór.
WRÓŻKA
Jeden człowiek może tyć drugi chudnąć. Z lekami jest jak na loteri.
Na Abilify na tyle nie mogłem się do niczego zmotywować, że nie czytałem książek. Na solianie tego nie ma.
WRÓŻKA
Kazdy brany neuroleptyk to zagrozenie ze sie przytyje. Najwazniejsze aby kontrolowac zazywane kalorie i nie dopuszczac do przekraczania bilansu kalorycznego. Przy braniu neuroleptyku jestesmy narazeni na wieksze laknienie co jest duzym problemem. Dobre sa aplikacje do liczenia kcal np fitatu, ktore pozwalaja zapisac ilosc spozywanych kalorii.
Ok, dziękuję Wam za odzew Mi chodziło o to że niektórzy użytkownicy tutaj piszą, że Amisan jest inaczej "opracowany" niż Solian i po Solianie się tyje a po Amisanie nie...
Natomiast dziwne że po Abilify jest zamułka skoro brałem 30 mg i nic mi nie było, neutralnie na mnie działał...
Natomiast dziwne że po Abilify jest zamułka skoro brałem 30 mg i nic mi nie było, neutralnie na mnie działał...
po amisanie sie tyje tak samo jak po solianie
- piotrs
- zaufany użytkownik
po amisanie też się trochę tyję ale mniej niż po
solianie bo nie ma wilczego apetyt wieczorem
zatrzymuję też wodę w organizmie
ale jest jeszcze APOSUPRID zamiennik solianu też jak po
amisanie mniejszy apetyt to dobry lek brałem kilka lat
solianie bo nie ma wilczego apetyt wieczorem
zatrzymuję też wodę w organizmie
ale jest jeszcze APOSUPRID zamiennik solianu też jak po
amisanie mniejszy apetyt to dobry lek brałem kilka lat
Ta sama substancja chemiczna będzie działała tak samo niezależnie od producenta. Różne są wypełniacze tabletek, np. w jednych jest laktoza na którą można być uczulonym lub mieć nietolerancję a w innych nie.
Jak ktoś by miał podniesioną prolaktynę po solianie to pomaga witamina B6.
Jak ktoś by miał podniesioną prolaktynę po solianie to pomaga witamina B6.
WRÓŻKA
Tu nie chodzi o wypelniacze tylko o cos z czego dany produkt jest wytwarzany. Uzywają do tego przecież jakichs substancji co nie. otoz owe substancje z ktorych wytwarza sie produkt koncowy, sa po prostu znacznie gorszej jakosci by mogly byc tansze. Nie bez znaczenia jest takze caly proces produkcji, desytlacji, elektrolizy czy ekstrakcji, nie znam sie na tych naukowych sposobach produkcji. w kazdym razie koncowy produkt to nadal bedzie ta sama substancja czynna, tyle ze sporo gorszej jakosci, jednak nadal na tyle dobrej by zostala dopuszczona jako lek. Czyli musial przejsc wszelkie atesty i zdobyc certyfikaty jako bezpieczny do uzycia przez ludzi. Tylko czasami, raczej bardzo rzadko sa alerty, ze dany produkt zostal wycofany z aptek jako zanieczyszczony,a wiec grozny dla ludzi
Jaki jest skład Amisan, jakie substancje zawiera?
- Substancją czynną leku jest amisulpryd.
- Jedna tabletka leku Amisan zawiera 50 mg, 100 mg lub 200 mg amisulprydu.
- Inne składniki leku to: skrobia żelowana, kukurydziana, laktoza jednowodna, metyloceluloza 400 cP, krzemionka koloidalna bezwodna, magnezu stearynian.
Jaki jest skład Solian, jakie substancje zawiera?
– Substancją czynną leku jest amisulpryd. Każda tabletka zawiera 100 mg lub 200 mg lub 400 mg amisulprydu.
– Pozostałe składniki to: karboksymetyloskrobia sodowa (typ A), laktoza jednowodna, celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, magnezu stearynian.
Skład otoczki (Solian 400 mg, tabletki powlekane):
– hypromeloza, celuloza mikrokrystaliczna, makrogolu 40 stearynian, tytanu dwutlenek (E171).
- Substancją czynną leku jest amisulpryd.
- Jedna tabletka leku Amisan zawiera 50 mg, 100 mg lub 200 mg amisulprydu.
- Inne składniki leku to: skrobia żelowana, kukurydziana, laktoza jednowodna, metyloceluloza 400 cP, krzemionka koloidalna bezwodna, magnezu stearynian.
Jaki jest skład Solian, jakie substancje zawiera?
– Substancją czynną leku jest amisulpryd. Każda tabletka zawiera 100 mg lub 200 mg lub 400 mg amisulprydu.
– Pozostałe składniki to: karboksymetyloskrobia sodowa (typ A), laktoza jednowodna, celuloza mikrokrystaliczna, hypromeloza, magnezu stearynian.
Skład otoczki (Solian 400 mg, tabletki powlekane):
– hypromeloza, celuloza mikrokrystaliczna, makrogolu 40 stearynian, tytanu dwutlenek (E171).
WRÓŻKA
Dwutlenek tytanu jest silnym katalizatorem i może zmieniać działanie leku.
WRÓŻKA
-
- zaufany użytkownik
Przytyłem na Solian 400, ale bez przesady. Po Abilify i Solian był dramat.
neuroleptyk mają to do siebie, że leczą jedno ale powodują skutki uboczne w czym innym, jak każdy lek i podobnie jest właśnie z tyciem. Neuroleptyk mogą oddziaływać na prace pewnych przekaźników w mózgu powodując łaknienie itp. Po solianie tak właśnie może być, trzeba uważać.
nie tylko chodzi o łaknienie, ale też o wolniejszy metabolizm po lekach. ja jem 10% wiecej niz przed leczeniem a przytylem na solianie 20 kg
Dokladnie tak, maja wyplyw na wiele narzadow wewnetrznych ktore niestety pod ich wplywem nie dzialaja do konca jak powinny. tyczy sie to miedzy innymi zarowno watroby oraz enzymow watrobowych, przez co metabolizm tluczow oraz weglowodanow jest znaczaco spowolniony jak i nerek ktore tez niestety sa silnie obciazone, a to z kolei skutkuje gromadzeniu oraz zatrzymywaniu wody w organizmie
Solian powoduje że więcej się je ale nie wywołuje silnego poczucia głodu jak olanzapina czy klozapol.
WRÓŻKA
- amigo
- zaufany użytkownik
ja przytylem pare kg po solianie. biore 800 mg.
kozacki lek, ma wady wiadomix ale w niskich dawkach jest chyba najbezpieczniejszy na rynku