Depresja popsychotyczna
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Depresja popsychotyczna
Przechodzi mi wszystko co urojone w co wierzyłem i wpadam bardzob gleboka depresje psychotyczna .przechodzil ktos z was taka depresje ile to u was trwalo
Jak sobie bz tym radzić?
Jak sobie bz tym radzić?
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- herbertmarshall
- bywalec
Re: Depresja popsychotyczna
Prawie dwa lata.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Bierzesz leki na to?jak tak to jakie?
- herbertmarshall
- bywalec
Nic nie biorę. Brałem citalopram i fluoksetynę, ale po tygodniu, dwóch, odstawiłem. To bez sensu.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Jak sobie z tym poradziles ?ja mam przesadzone z ta depresją bardzo mnie meczy.jeszcze nigdybtak zle nie bylo w moim zyciu.nie stac mnie na psychoterapie
- herbertmarshall
- bywalec
Nie poradziłem sobie.
Dalej mnie to męczy mimo, że pracuję i jakoś funkcjonuję.
Moja psychoterapia to śmiech na sali, więc niedługo zrezygnuję.
Nieudolnie prowadzona psychoterapia może ci tylko zaszkodzić.
Musisz dobrze trafić, spróbuj na NFZ.
Ale jeśli zobaczysz, że coś śmierdzi, rezygnuj i szukaj dalej.
Dalej mnie to męczy mimo, że pracuję i jakoś funkcjonuję.
Moja psychoterapia to śmiech na sali, więc niedługo zrezygnuję.
Nieudolnie prowadzona psychoterapia może ci tylko zaszkodzić.
Musisz dobrze trafić, spróbuj na NFZ.
Ale jeśli zobaczysz, że coś śmierdzi, rezygnuj i szukaj dalej.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Myslisz zeby zmniejszyc dawke bioxetinu na 1 tabletke albo odstawic całkowicie antydepresant bo niewiem czy to on moze mi wywoluje depresje.?
- herbertmarshall
- bywalec
Nic nie zmieniaj bez konsultacji z lekarzem!
Bierzesz latudę?
Bierzesz latudę?
To sie nie bierze znikad. Po prostu nasze zycie bywa takie smutne. To nie wina lekow. Leki pozwalaja zapomniec ale i tak nic nie zmienia sie w tym temacie. Zwyczajnie brakuje w naszym zyciu ciepla milosci przyjazni rodziny. Leki tych rzeczy nie sa w stanie zastapic, moga jedynie nas oglupic albo otumanic i zmienic w zombi.
Lepiej troche pocierpiec niz wcale nie meic zadnych uczuc.
Co z tym zrobic? Wlasnie albo cos zrobic, czytaj postarac sie cos zmienic na plus w swoim zyciu, nie wiem znalezc milosc, uwierzyc w przyjazn. Albo nic nie robic i zaakceptowac sprawy takimi jakie sa.
Pomysl wielu ma znacznie gorzej niz ty, musza tyrac z rana do wieczora, maja dlugi kredyty. Jak wracaja z pracy to zona wydziera sie z pyskiem, ze siedzi caly dzien z bachorem i nie ma jak wyjsc, ze ma tego dosc, chce isc na kawe z kolezankami, albo z kolega na piwo. Dziecko zabkuje, ciagle placze, ma goraczke. Czlowiek po 9h pracy ledwo trzyma sie na nogach, a tu trzeba z dzieckim jechac na sor po leki bo ugotuje sie zywcem, bo lekarz juz o tej porze nie przyjmuje. Jutro ma na 7 do pracy, a na sorze czeka sie 8 godzin i wraca do domu po 4. Ma 3 godziny zeby sie wyspac. bo ja zaspi to wykopia z roboty to kto zaplaci raty za telewizor, prlake i lodowke. A za wynajem mieszkania kto zaplaci? zyc nie umierac. Taki scenariusz jest w milionach polskich domow, a ty sie przejmujesz depresja. Mozesz sie wylegiwac od rana do wieczora, mozesz ogladac caly dzien Netflixa albo grac na komputerze. wiesz ilu facetow oddalo by zycie za takie zycie? Wez nie narzekaj tylko ciesz sie z tego co masz, bo ludzie nawet tego nie maja choc niby maja wszystko to maja czasem znacznie gorzej
Lepiej troche pocierpiec niz wcale nie meic zadnych uczuc.
Co z tym zrobic? Wlasnie albo cos zrobic, czytaj postarac sie cos zmienic na plus w swoim zyciu, nie wiem znalezc milosc, uwierzyc w przyjazn. Albo nic nie robic i zaakceptowac sprawy takimi jakie sa.
Pomysl wielu ma znacznie gorzej niz ty, musza tyrac z rana do wieczora, maja dlugi kredyty. Jak wracaja z pracy to zona wydziera sie z pyskiem, ze siedzi caly dzien z bachorem i nie ma jak wyjsc, ze ma tego dosc, chce isc na kawe z kolezankami, albo z kolega na piwo. Dziecko zabkuje, ciagle placze, ma goraczke. Czlowiek po 9h pracy ledwo trzyma sie na nogach, a tu trzeba z dzieckim jechac na sor po leki bo ugotuje sie zywcem, bo lekarz juz o tej porze nie przyjmuje. Jutro ma na 7 do pracy, a na sorze czeka sie 8 godzin i wraca do domu po 4. Ma 3 godziny zeby sie wyspac. bo ja zaspi to wykopia z roboty to kto zaplaci raty za telewizor, prlake i lodowke. A za wynajem mieszkania kto zaplaci? zyc nie umierac. Taki scenariusz jest w milionach polskich domow, a ty sie przejmujesz depresja. Mozesz sie wylegiwac od rana do wieczora, mozesz ogladac caly dzien Netflixa albo grac na komputerze. wiesz ilu facetow oddalo by zycie za takie zycie? Wez nie narzekaj tylko ciesz sie z tego co masz, bo ludzie nawet tego nie maja choc niby maja wszystko to maja czasem znacznie gorzej
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Moze wnioskuj o abilify albo solian
- herbertmarshall
- bywalec
Miałem tak samo.
Ustąpienie urojeń, a potem zderzenie z niewesołą rzeczywistością.
Rób, co możesz, żeby się z tego wygrzebać.
Mów o depresji lekarzowi, wyjdź do ludzi, szukaj zajęcia, choć na początku będzie bardzo ciężko...
Ustąpienie urojeń, a potem zderzenie z niewesołą rzeczywistością.
Rób, co możesz, żeby się z tego wygrzebać.
Mów o depresji lekarzowi, wyjdź do ludzi, szukaj zajęcia, choć na początku będzie bardzo ciężko...
- herbertmarshall
- bywalec
Towarzyszą temu lęki, Turkawka?
Jeśli tak, to jakie?
Jeśli tak, to jakie?
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Lek przed śmiercią swoja bliskich lek ze kogos zranie albo ktos mnue zrani lek wysokosci lek przed mostami windami .otwarta przestrzenua .lek przed ludzmi fobia spoleczna lek przed wypadkami mpieknymin kobietami przed groznymi psami.przed podnuesieniem glowy do gory.przed mordercami przed kosciolem spiwiedzia
- herbertmarshall
- bywalec
Ja miałem lęk przed wysokością i przestrzenią (nawet wyobrażoną). I przed kobietami (po tym jak rzuciła mnie dziewczyna).
- piotrs
- zaufany użytkownik
mozna też naturalnie poprawić samopoczucie wpisz w net
np brać magnez co 2-3 dzień czy pól tabletki
spacer na słoneczku ruch poprawia samopoczucie coś dobrego robi dla dopaminy chyba zwiększa
i też np przez jedzenie orzechy
można brać antydepresanty w odpowiedniej dawce nawet trzeba
np brać magnez co 2-3 dzień czy pól tabletki
spacer na słoneczku ruch poprawia samopoczucie coś dobrego robi dla dopaminy chyba zwiększa
i też np przez jedzenie orzechy
można brać antydepresanty w odpowiedniej dawce nawet trzeba
ale jak spacer Piotrs jak on sie wszystkiego boi? Przestrzeni psow ladnych lasek itd. Przerabane serio 

Nie można karmić lęków. Trzeba wychodzić pomimo lęku bo tak to się jeszcze bardziej brnie w to. Im więcej unikania tym gorsze lęki.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Brałem solian i abilify .wychodze codziennie pomimo lekow na spacer
hipotetycznie masz pierwsze stadium opętania tylko od czego kto zainicjował ten etap.???
moszesz:
1. poddać się opętaniu i wpuścić tego 'ducha' co cię dręczy - mozesz często zacząć tracić przytomność, często poczucie odrętwienia i omamy, ale jesli samowolnie nie oddasz woli duszy to masz szanse załatwić złą moca, zło które wyrządzono i odzyskać spokoj duszy - ciężkie etapy do przebrnięcia ale mozliwe
(najważniejsze cyrografów nie podpisuj!! po co tyle anexów ze sie nie połapiesz a beda bazowac na wyrzutach uczciwości która tak naprawde w świecie ludzkim nie isnieje :O.)
2. olać wszystko!!! i wszystkich!!! i robić co w danym momencie się chce; w tym; tchórzyć, choć nie tylko:...zaistnieć bądź się zapaść w nicość.
nie wiem pewnie zależy od wielu czynników :... co tam w głowie siedzi
mi pomaga sport, bo ważne jest natlenienie mózgu; więcej światłych myśli ;-)
a i logika pewna też....;-)

moszesz:
1. poddać się opętaniu i wpuścić tego 'ducha' co cię dręczy - mozesz często zacząć tracić przytomność, często poczucie odrętwienia i omamy, ale jesli samowolnie nie oddasz woli duszy to masz szanse załatwić złą moca, zło które wyrządzono i odzyskać spokoj duszy - ciężkie etapy do przebrnięcia ale mozliwe

2. olać wszystko!!! i wszystkich!!! i robić co w danym momencie się chce; w tym; tchórzyć, choć nie tylko:...zaistnieć bądź się zapaść w nicość.
nie wiem pewnie zależy od wielu czynników :... co tam w głowie siedzi

mi pomaga sport, bo ważne jest natlenienie mózgu; więcej światłych myśli ;-)