Wypis ze szpitala ?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Wypis ze szpitala ?

Post autor: FreshEscape »

Takie pytańko nurtujące mnie od wiek, wieków. Mam czlowiek, co przez ostanie 8 lat 8 razy był na 3 miesiecznym kursie, odzziału dziennego.
NIEGY W WYPISIE NIE DOSTAŁ EPIKRYZY !!!
Pytańko czy to jest normalne >???
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Re: Wypis ze szpitala ?

Naprawde nikt nie był na dziennym, żeby sie podzielić doświadczeniem ?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja jak byłem na o. dziennych to po hospitalizacji dostawałem epikryzę.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

No własnie jak tam samo. Ale społecznośc z całej Polski pytam, jak tam u was było ?
Może dla wielu nie ma to znaczenia, ale np. psychiatria sądowa to 5 minutowe badanie i opinia na 5, 10, 15 stron wg. dokumentów.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

FreshEscape pisze: pn sie 14, 2023 6:23 pm Naprawde nikt nie był na dziennym, żeby sie podzielić doświadczeniem ?
No naprawdę nie byłem to i się nie wypowiem :)
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

FreshEscape pisze: pn sie 14, 2023 6:33 pm
np. psychiatria sądowa to 5 minutowe badanie i opinia na 5, 10, 15 stron wg. dokumentów.
Ja jak byłem badany przez psychiatrę biegłego sądowego to mi wystawił opinię na jedną stronę! A tam były takie kwiatki jak "Nie jest upośledzony umysłowo. Nie stwierdza się uzależnienia od alkoholu".
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Tak. Tam własnie pytają o takie rzeczy ile jest 2+3. O nałogi, sytuacje rodzinną. To jest tylko do stwierdzenia czy taki człowiek wie co robi czy sam potrafi sie brnoic i dochodzic spraw w postępowaniu sądowym. Człowiek z orzeczonom chorobą dostaje darmowego prawnika, do reprezentowania jego interesów i moze max odpowiadać dtencja na zamknietym. A jak sie nie stwierdzi to ani prawnika nie ma, odpowiada kranie, odbywa kare w wiezieniu normalnym.
Taka ciekawostka w zamknitym szpitalu psychiatrycznym po kilku tygodniowyym pobycie, nie stwierdzą za 1 razem choroby psychicznej, jak była psychoza. A 5-10 minut badania u biegłych już tak lub nie. Często jak nie ma dokumentacji albo po prostu orzekaja bez dokumentacji o czym piszą. To orzekają brak choroby, jak ktoś jest na tabletkach i jako tako nie ma objawów. Co np. nie znaczy ze kilka miesiecy wczesniej, w chwili popelnania czynu był poczytalny. I w wogóle tabletki brał...Bo te sprawy tyle trwają.
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

FreshEscape pisze: pn sie 14, 2023 3:55 pm Januszek ciągnie druta
Cały evot ciągnie na drucie Januszka xD
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Wróć do „placówki służby zdrowia”