Pierwszy raz kiedy się kogoś kocha to ten sam sposób co do specjalisty od razu wali. Tak to prawda że podczas spotkania w niczym się nie stało. Tylko w przypadku gdy podatnik może skorzystać z bezpłatnych narzędzi i materiałów wideo opublikowanych na łamach radia Maryja. To klucz do sukcesu.FreshEscape pisze: pt cze 09, 2023 11:52 pm @digital. Nie chiało mi sie nawet do końca czytać twojego WYSRYWU. Ale jak masz tak pisać to zaczni może leczyć rodzinne. Może ci w końcu przynajmniej na jakiś czas zamkną. Bo raczej nikt na dłużej z takim latetem by nie wytrzymał. Piszesz opinie jak biegły sądowy, nie zadając nawet jednego pytania. A twoja opinia jest zlepkiem twoich własnych problemów. KLASYCZNY IMBEZCYLZIM ZACZYNA SIE I KONCZY NA WYDAWANIU OPINI. NIE ZADAWAJAC ZADNYCH PYTYAN. \
Szczerze coraz bardziej chce mi sie rzygać na tym forum. Ale im bardziej mi sie chce, tym bardziej hasło JAZDA Z KURWAMI. Zachęca mnie do udziału. Jeden w pierwszym poście na forum, bawi sie w doradzacza. Jednocześnie nazywając sie PACJENT, jeszcze jest tak bezczelny że czyjś zaburzony kurwinizm inteligenci ktoś ma czelnośc skląć jak nie powiem co. I mówi że z\drowie mnie opuściło hahahahahah. Drugi bawi sie w psychiatre sądowego, nie zadając pytań. Wygłaszając swoje opinie. Kur...a ludzie co was broni przed zdaniem tytułu lekarza magistra i zrobienie specjalizacji ???? Chyba tylko pusty łeb i pusta osobowość...
PS digital jak bym miał pisać prawdopodobnie o tobie. To chłopie przestań cpać. Bo jesteś coraz bardziej obrzydliwy i głupszy z każdym postem.. Pozdro 500V
Odstawienie neuroleptyka
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Odstawienie neuroleptyka
-
- bywalec
Aman kutasku wyruchana mnie. Nie daj się prosić 

-
- zaufany użytkownik
Masz ładne słownictwo.W szkole tego nie nauczą,a na podwórku można wszystko.Młodość jest jedna.
-
- bywalec
Nikt nie chce tego typu usługi
-
- zaufany użytkownik
Ale przy odstawianiu leków psychotropowych chyba nie liczy się tylko to, z jakiej dawki człowiek schodzi, ale, ile czasu dany lek brał... Mogą to być tygodnie, miesiące, lata, a nawet dekady. W odniesieniu do słów użytkownika @Pacjent01.
-
- zaufany użytkownik
Oj liczy się liczy. Dla przykładu 25mg kwetiapiny można odstawić w miarę bezproblemowo ale 300mg już wymaga detoksu z prawdziwego zdarzenia gdyż masz wtedy już uzależnienie fizyczne. Oczywiście mówimy to o długotrwałym zażywaniu, rok czy kilka lat. Przez dwa miesiące to raczej faktycznie człowiek nie zdąży się uzależnić. Dlatego tak ważne jest by wsłuchiwać się w porady lekarza.
-
- zaufany użytkownik
Neuroleptyki nie uzależniają gdyż nie rozwija się na nie tolerancja. Natomiast próby ewentualnego odstawienia powinny być bardzo rozciągnięte w czasie - tym dłuższym im z wyższej dawki się schodzi.
PS. Ja nikogo do odstawiania nie namawiam, sam biorę grzecznie tyle ile mi lekarz zalecił. To co napisałem powyżej miało na celu jedynie uchronienie osób odstawiających przed pewnym nawrotem w przypadku odstawienia gwałtownego, zwłaszcza z dużej dawki.
PS. Ja nikogo do odstawiania nie namawiam, sam biorę grzecznie tyle ile mi lekarz zalecił. To co napisałem powyżej miało na celu jedynie uchronienie osób odstawiających przed pewnym nawrotem w przypadku odstawienia gwałtownego, zwłaszcza z dużej dawki.
-
- zaufany użytkownik
Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą. Antydepresany także nie zwiększają tolerancji, a są to medykamenty bardzo silnie uzależniające. Nie od dziś mówi się, że połowa gwiazd Hoolywood jest uzależniona od prozacu. To co piszą w ulotce, to jedno, a prawda i życie to często całkiem co innego.
Jak spróbujesz z nagła odstawić dowolny neuroleptyk to cię kolego drogi poskręca, dostaniesz zaparć, wymiotów, drgawek, wszelakiej maści bólów somatycznych, dyskinez, nerwobóli i pieron jeden wie co jeszcze. Wiem bo próbowałem. Nie polecam. Schodzić z wysokich dawek należy miesiącami jak nie latami i wyłącznie pod ścisłą kontrolą lekarza prowadzącego. Ewentualnie jak kogoś stać na prywatną renomowaną klinikę oraz pełny detox to można od razu.
Jak spróbujesz z nagła odstawić dowolny neuroleptyk to cię kolego drogi poskręca, dostaniesz zaparć, wymiotów, drgawek, wszelakiej maści bólów somatycznych, dyskinez, nerwobóli i pieron jeden wie co jeszcze. Wiem bo próbowałem. Nie polecam. Schodzić z wysokich dawek należy miesiącami jak nie latami i wyłącznie pod ścisłą kontrolą lekarza prowadzącego. Ewentualnie jak kogoś stać na prywatną renomowaną klinikę oraz pełny detox to można od razu.
-
- bywalec
Aktorzy oraz aktorki z USA. America.
-
- bywalec
Pozwolę się wtrącić do dyskusji..
Co do odstawienia to przedstawię swój schemat, o którym mi lekarz powiedział. Jak się bierze 15 mg arypirazolu i chce się przejść na 100 mg amisulpirydu to z 15 mg arypirazolu schodzi się w następujący sposób: przez 2 tygodnie 10 mg arypirazolu, potem przez tydzień 5 mg arypirazolu i 50 mg amisulpirydu a po tym tygodniu 100 mg amisulpirydu i odstawka arypirazolu na zero. Lekarz powiedział że jak się zmienia jeden neuroleptyk na drugi to się robi to szybciej niż jakby schodzić z jednego neuroleptyku na zero
Ja źle znoszę branie abilify ponizej 15 mg dlatego lekarz mi zalecił tak szybką zamianę leku jeden na drugi.
Co o tym myślicie czy to dobry schemat odstawienia?
Z kolei inny lekarz mówił że jak chciałbym zejść na zero z jednego neuroleptyku w tym przypadku arypirazolu to schodzi się o 5 mg w dół co miesiąc az do zera.
Co do odstawienia to przedstawię swój schemat, o którym mi lekarz powiedział. Jak się bierze 15 mg arypirazolu i chce się przejść na 100 mg amisulpirydu to z 15 mg arypirazolu schodzi się w następujący sposób: przez 2 tygodnie 10 mg arypirazolu, potem przez tydzień 5 mg arypirazolu i 50 mg amisulpirydu a po tym tygodniu 100 mg amisulpirydu i odstawka arypirazolu na zero. Lekarz powiedział że jak się zmienia jeden neuroleptyk na drugi to się robi to szybciej niż jakby schodzić z jednego neuroleptyku na zero

Co o tym myślicie czy to dobry schemat odstawienia?
Z kolei inny lekarz mówił że jak chciałbym zejść na zero z jednego neuroleptyku w tym przypadku arypirazolu to schodzi się o 5 mg w dół co miesiąc az do zera.
-
- bywalec
Haszyszu oraz marihuany bym zapalił kupionej na telefon na dowóz do mieszkania swojego własnego!