Abulia przy uszkodzeniu mózgu

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Abulia przy uszkodzeniu mózgu

Post autor: redaktor »

Czy osłabienie woli ( abulia ), w wyniku uszkodzenia mózgu ( najczęściej płata czołowego ) może współwystępować ze spektrum autyzmu ?.
redaktor
bywalec

Re: Abulia przy uszkodzeniu mózgu

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Nie wiem. Ja nie ma uszkodzonego mózgu. Ja nie mam też abulii ani autyzmu, ani spektrum autyzmu. I nie będę nic z tego miał. Musisz poczekać na odpowiedz kogoś kto ma te rzeczy lub spodziewa się je mieć i się tym interesuje z tego powodu. Nie daj jednak sobie wmówić, że masz uszkodzony mózg bez zrobienia badania rezonansem magnetycznym.
redaktor
bywalec

Regularnie chodzę od kilku lat na rezonans magnetyczny głowy ( co roku ). Pogoniła mnie na niego moja neurolożka.

Stan mojego mózgu jest stabilny. Nic się nie zmienia.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Oby tak dalej. Ja nie mam i nie będę miał spektrum i nie chodzę i nie będę chodzi do neurologa ani neurolożki. Ja nie robię i nie będę robił rezonansu magnetycznego głowy. Nie ma i nie będzie takiej potrzeby. Miałem robiony rezonans magnetyczny głowy dwa razy i wszystko było w jak największym porządku, i jest i będzie w jak największym porządku. Także tak jak wcześniej pisałem tym się nie interesuję ani nie mam kogo spytać. Jak nie wystarcza ci to, co mówi ci twoja neurolożka, to możesz też poczytać w Internecie. Jest dużo badań naukowych też teraz, do których warto sięgać. Zobacz też w Wikipedii, czy są jakieś przypisy do tego, co jest tam napisane, i spróbuj odnaleźć przytoczone materiały.
redaktor
bywalec

Bilikiewicza poczytać i inne podręczniki z psychiatrii ?.
ODPOWIEDZ

Wróć do „definicje pojęć, często zadawane pytania”