Oddział psychiatryczny całodobowy w Białymstoku dla dorosłych

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Oddział psychiatryczny całodobowy w Białymstoku dla dorosłych

Post autor: AniaNieIstnieje »

Klinika UMB Białystok ul. Wołodyjowskiego 2Od września funkcjonuje w Białymstoku długo zapowiadany oddział całodobowy tzw., "Klinika" - oddział IV" Uniwersytetu Medycznego w Odział do tej pory znajdowywał się w Choroszczy pod Białymstokiem. Jest tam niestety jedynie 20 łóżek dla kobiet i tle samo dla panów.
Leżał tam już ktoś? Ja leżałam w Klinice wielokrotnie w Choroszczy.. Ciekawi mnie czy się różni ten oddział od poprzedniego w Choroszczy?
Tak mało miejsc o czym ma świadczyć? Przystanął leczyć, a będą robiąc zakazane eksperymenty medyczne, Mam mieszane odczucia.. Może ktoś się wypowie.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Oddział psychiatryczny całodobowy w Białymstoku dla dorosłych

Post autor: Amannn »

Jeśli to miałoby być tak jak w Norwegii drugfree treatment to ok. Jak nie to to kolejna mordownia chemiczną lobotomią
spring_
bywalec

Post autor: spring_ »

Rodzice są tragiczni. Wierzą lekarzą a od szpitala jeszcze nikt nie wyzdrowiał
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.

Każdy leczący się jest zdrowy.

A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Tacy jak Ty nie wierzą i pozniej lekarze, właśnie w szpitalach, musza Was doprowadzać do stanu używalności z psychozy w ktora wpadacie przez własną głupotę i brak odpowiedzialności :/.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
spring_
bywalec

Catastrophique pisze: sob gru 10, 2022 8:26 pm Tacy jak Ty nie wierzą i pozniej lekarze, właśnie w szpitalach, musza Was doprowadzać do stanu używalności z psychozy w ktora wpadacie przez własną głupotę i brak odpowiedzialności :/.
nie ma psychozy. to przyśpieszona gospodarka organizmu. w którym mózg jest aktywny.

tak samo nie ma opętań tylko zaburzona gospodarka cukrowa organizmu.

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

O takiej głupocie właśnie pisałem.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Wiesz co to freedrug treatment ?
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Z tego co wiem od "psychiatrycznych znajomych", którzy się leczyli tam mówią że oddział jest bardzo nowoczesny. Wszędzie kamery. sale dwu i czteroosobowe. Możliwe wyjścia samodzielne na dwie godziny do miasta. Oddział znajduje się w okolicach centrum miasta. Nikt nikogo nie sprawdza (czytaj) wniesiesz tam wszystko. Taka dygresja dla tych z podwójna diagnozą i problemem z używkami. Sposób leczenia zbliżony do tego z jak oddział był w Choroszczy.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

No tak ale leki podają czyli 100 lat za murzynami.
Ostatnio zmieniony pn gru 12, 2022 8:17 am przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Tak, powinni wszędzie wprowadzić założenia antypsychiatrii i nie byloby schizofrenii xD.
Ludzie byliby szczęśliwi i życzliwi innym jak Amannn ;).
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Dokładnie wszędzie powinno być tak jak w Norwegii bo to mądry kraj.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Panowie proszę przenieście swoją dyskusję do innego wątku lub wiadomości prywatnej. To co robicie to klasyczny offtopic. Zgodnie z regulaminem forum temat dotyczy placówki służby zdrowia, a nie pseudointelektualnych wywód wiec proszę się tego trzymać. Proszę też o moderację!
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Mderacji nima i nie byndzie. widzisz wywody się skończyły i temat umarł, juz by lepiej się powywodzili przynajmniej byłoby co czytać heh.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Pytanie na czym by ta moderacja miała polegać. Moderacja polegająca na przywoływaniu katastrofy do porządku jest cały czas.
Awatar użytkownika
pingui
bywalec

Na usuwaniu tego wszystkiego co komu nie pasi. Mi tam wszystko pasi. Nie narzekam :mrgreen:
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tutaj Zbyszek zakazał moderatorom usuwania postów
Awatar użytkownika
pingui
bywalec

Całe szczęście, że nas takie rzeczy nie spotkały:

Pisała, że ludzie umierali z głodu i wskutek zaniedbania. Że pacjenci zabijali się nawzajem. Potwierdziła informacje o praktykach kąpielowych - w dzień kąpieli wannę napełniano wodą i pacjentki myły się jedna po drugiej bez zmiany wody. Opisała też przypadki znęcania się pielęgniarek nad pacjentkami. Pensjonariuszki były duszone, bite, zamykane w izolatce.

https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177 ... zadku.html
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

pingui pisze: wt gru 20, 2022 10:25 pm Mderacji nima i nie byndzie. widzisz wywody się skończyły i temat umarł, juz by lepiej się powywodzili przynajmniej byłoby co czytać heh.
Właśnie widzę że temat umarł. Myślę, że z wyżej wymienionych powodów. Szkoda że niektórzy odzywają się kiedy mają coś do powiedzenia inni zaś kłapią ozorem bez potrzeby i zachowanego ciągu logicznego w każdym wątku. Ot sposób na spędzenie czasu, zniechęcenie nowych użytkowników do forum ogólnie JEDEN WIELKI OFFTOPIC. Moderacja powinna mieć już ze 3 nagrody Nobla za prowadzenie swojej aktywności. Są bowiem użytkownicy którzy piszą wiadomości prywatne dopytując o oddział zainteresowani tematem. Ja tam nie byłam. Nie wybieram się nawet jak w moim przypadku będą wskazania do hospitalizacji. Wolę Choroszcz. Nie ja jedna. Jak się okazuje...

Żeby było wiadomo to nie celowo wprowadziłam czytających w błąd. Śpieszę wyjaśnić iż sama zostałam błędnie poinformowana przez osobę która była tam i nie mogła się swobodnie wypowiadać przez telefon, ale o tym potem. Otóż oddział prowadzony jest w odmienny sposób, panują inne zasady niż w starej dobrej "Klinice" w Choroszczy sama byłam tam kilka (ponad 5 na pewno) razy. Tu są restrykcje np. ograniczona liczba leków jakie może zlecić lekarz. Niezależnie od wskazań. Nie ma tak jak było że dostajesz garść leków i idziesz spać. Pacjenci z sal obserwacyjnych kąpią się przy pielęgniarce. Każdy się każdego boi. Są tam też "podsłuchy" tj. nie tylko urządzenia rejestrujące obraz ale też dźwięk np. klasyczna rozmowa 2-3 pacjentek na palarni o aktualnej zmianie pielęgniarek na oddziale: "Moim zdaniem pielęgniarka XYZ jest wredna z powołania, śmaka i owaka" i wtem ona przybiega na palarnie i mówi że "Ja wcale nie jestem wredna jedynie wykonuje polecania". Nie tylko nie można mieć ładowarek do telefonów, ale nawet najmniejszych kabelków do powerbanków. Ludzie wypisują się na własne żądanie szybciej niż kiedykolwiek jak również POPRZEDNIEGO ORDYNATORA (kilka lat temu prof. A. Szulc) kiedy ten oddział był w Choroszczy.
Ja tam się nie wybieram. Nie jestem kamikaze. W " Instytucji totalnej" byłam lata temu na dziecięcym ogólno psychiatrycznym. Po co nam takie cofanie się to ja nie wiem.
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

spring_ pisze: sob gru 10, 2022 8:16 pm Rodzice są tragiczni. Wierzą lekarzą a od szpitala jeszcze nikt nie wyzdrowiał
W szpitalach się UMIERA .
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
spring_
bywalec

Trener pisze: śr mar 08, 2023 4:00 pm
spring_ pisze: sob gru 10, 2022 8:16 pm Rodzice są tragiczni. Wierzą lekarzą a od szpitala jeszcze nikt nie wyzdrowiał
W szpitalach się UMIERA .
Na co?

Wróć do „placówki służby zdrowia”