Cześć
Przed napadem psychozy miałem myśli samobójcze i w ogóle nie odczuwałem z niczego przyjemności, a nawet jeśli odczuwałem to szybko o tym zapominałem i w ogóle byłem niekontaktowy.
Czy to możliwe żeby po wdrożeniu SSRI objawy negatywne całkowicie minęły? Odkąd biorę antydepresanty od dłuższego czasu nie mam żadnych negatywów, wręcz przeciwnie budzę się zadowolony i mam chęć do życia.
Czy to co opisałem wyżej to są w ogóle objawy negatywne czy zwykła depresja?
Depresja czy objawy negatywne?
Moderator: moderatorzy
Re: Depresja czy objawy negatywne?
Ja miałem trochę podobnie. Miałem depresję po psychozie i wyleczyłem ją połączeniem dwóch leków, a mianowicie Sertagen i Zolafren Swift. Tak mi przepisał wtedy psychiatra. Z tego co zrozumiałem to ty miałeś na odwrót, u ciebie psychozę poprzedziła depresja, myśli samobójcze itp.
Całkiem możliwe, że psychiatra przepisał ci jakieś SSRI i neuroleptyk do tego, albo nawet samo SSRI może działać dobrze na objawy negatywne, natomiast na wytwórcze ponoć antydepresanty niespecjalnie pomagają. Antydepresanty potrafią czasem nawet działać euforycznie na ośrodkowy układ nerwowy, stąd takie szczęście u ciebie występuje.
Ciężko stwierdzić, czy to co opisałeś to objawy negatywne czy depresja. Najpewniej będzie, gdy zapytasz się o to psychiatry, ponieważ to on ma doświadczenie w leczeniu chorób psychicznych u ludzi.
Całkiem możliwe, że psychiatra przepisał ci jakieś SSRI i neuroleptyk do tego, albo nawet samo SSRI może działać dobrze na objawy negatywne, natomiast na wytwórcze ponoć antydepresanty niespecjalnie pomagają. Antydepresanty potrafią czasem nawet działać euforycznie na ośrodkowy układ nerwowy, stąd takie szczęście u ciebie występuje.
Ciężko stwierdzić, czy to co opisałeś to objawy negatywne czy depresja. Najpewniej będzie, gdy zapytasz się o to psychiatry, ponieważ to on ma doświadczenie w leczeniu chorób psychicznych u ludzi.
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Depresja czy objawy negatywne?
ja na duzych dawkach po odstawieniu
dostawałem euforii a potem nawrót
to indiwidualna sprawa yhmn
trzeba brać leki na małych dawkach jak możlwie się da
i na depresje wspomagajace ssri
ale dodatkowo magnez spacer na słonko witamina d
dostawałem euforii a potem nawrót
to indiwidualna sprawa yhmn
trzeba brać leki na małych dawkach jak możlwie się da