clopixol depot 200mg + alkohol
Moderator: moderatorzy
clopixol depot 200mg + alkohol
witam dwa lata temu dostalem psychozy dlugo by opowiadac o tym co ze mna bylo jak wyszedl ze szpitala...(bylem 2 miesiace) prawie rok wyciety z zycia:/
w szpitalu i po szpitalu dostawalem rozne psychotropy do miesiniowo(clopixol) i cos w tabletkach(depakine itp) clopixol biore do dzis co 3 tyg. ale do tego pije z 4 piwa tygodniowo czasami mam dziwne mysli i dostrzegam jakby znaki od boga ale dobrze sie czuje i wiem ze tak poprostu glupio mysle czy to jest spowodowane tym ze lacze lek z alkoholem czy moze to nadal psychoza ?
i jak wypije za duzo alkoholu mam taki stan jakbym dopiero wyszedl ze szpitala nie wiem co mowic i zamykam sie w sobie do tego dochodza dziwne mysli... pare miesiecy temu mialem tez taka jazde ze jak usypilem prz kazdy m dzwieku ktory wydawal sekundnik w zegarku myslaem w myslach czyli tak jakby slyszalem jakies slowo bylo ich kilka jakies najprostrze typu " gdzie, co, kiedy jak) czasem cos bardzej skomplikowanego ale to juz mi minelo
w szpitalu i po szpitalu dostawalem rozne psychotropy do miesiniowo(clopixol) i cos w tabletkach(depakine itp) clopixol biore do dzis co 3 tyg. ale do tego pije z 4 piwa tygodniowo czasami mam dziwne mysli i dostrzegam jakby znaki od boga ale dobrze sie czuje i wiem ze tak poprostu glupio mysle czy to jest spowodowane tym ze lacze lek z alkoholem czy moze to nadal psychoza ?
i jak wypije za duzo alkoholu mam taki stan jakbym dopiero wyszedl ze szpitala nie wiem co mowic i zamykam sie w sobie do tego dochodza dziwne mysli... pare miesiecy temu mialem tez taka jazde ze jak usypilem prz kazdy m dzwieku ktory wydawal sekundnik w zegarku myslaem w myslach czyli tak jakby slyszalem jakies slowo bylo ich kilka jakies najprostrze typu " gdzie, co, kiedy jak) czasem cos bardzej skomplikowanego ale to juz mi minelo
Clopixol
Ja też biorę Clopixol depot domięśniowo, co 4 tygodnie 200mg. Czasami piję alkohol w małych ilościach, ale nie mam żadnych innych objawów. Jest wszystko jak co dzień. Jeżeli masz jakieś jazdy i to po alkoholu, to radzę zrezygnuj z picia na rzecz zdrowia.
Witam, moj maz od 2,5 roku bierze clopixol co 28 dni po 200mg, jest po nim spokojny, nie ma zadnych nawrotow tj.glosy, omamy, ale jest coraz bardziej mniej aktywny, nic nie chce mu sie robic, nic go nie interesuje,duzo spi-wiem ze to sa skutki uboczne leku ale wczesniej bral czesciej i wieksz dawki i widac bylo ze sie stara, choc nie wszystko mu wychodzilo ale widac bylo checi do zycia.Napewno brak pracy i siedzenie w domu tez ma wplyw na taki stan rzeczy, bo kazdy czlowiek bez pracy czuje sie mniej wartosciowy.Nie wiem jak mu pomoc, myslalam o zmianie lekow ale lekarz narazie powtarza ze jeszcze czas na zmiany.
Czy wiecie jak dlugo mozna brac te zastrzyki ,bo wydaje mi sie ze one coraz bardziej spowalniaja i "uposledzaja" meza.Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie odnosnie clopixolu-prosze o jakies informacje.
Czy wiecie jak dlugo mozna brac te zastrzyki ,bo wydaje mi sie ze one coraz bardziej spowalniaja i "uposledzaja" meza.Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie odnosnie clopixolu-prosze o jakies informacje.
-
- zaufany użytkownik
Re: clopixol depot 200mg + alkohol
Biorę clopixol depot 2 ampułki ,zolafren 20mg na noc i trochę popijam. Ogólnie różnica między samym piciem a piciem na neuroleptykach jest taka że trudniej uzyskać na nich upragniony cel, co wiąże się z większymi nakładami finansowymi.
Jeśli chodzi o sam clopixol u mnie powoduje nadmierną senność i ociężałość a zolafren wzmożony apetyt.
Kiedyś brałem clozapol i porównując go z clopixolem zauważyłem pewną różnicę. Clozapol wywoływał u mnie większą ociężałość ale lepiej działał pod względem poprawy funkcji poznawczych. Clopixol zaś uderza lekko ale za to precyzyjnie. Dosłownie nie chce się nic robić.
Nic tylko się upić.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o sam clopixol u mnie powoduje nadmierną senność i ociężałość a zolafren wzmożony apetyt.
Kiedyś brałem clozapol i porównując go z clopixolem zauważyłem pewną różnicę. Clozapol wywoływał u mnie większą ociężałość ale lepiej działał pod względem poprawy funkcji poznawczych. Clopixol zaś uderza lekko ale za to precyzyjnie. Dosłownie nie chce się nic robić.
Nic tylko się upić.
Pozdrawiam