Tauryna pomaga w leczeniu psychozy i depresji

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Tauryna pomaga w leczeniu psychozy i depresji

Post autor: Bright Angel »

Wg badań naukowych tauryna pomaga w leczeniu psychozy i depresji. Tylko nie radzę pić energetyków, a już z puszek aluminiowych czy plastikowych butelek w ogóle.
Związek występujący w wielu produktach spożywczych i napojach energetycznych może zmniejszać objawy depresji i psychozy, w którym osoba traci kontakt z rzeczywistością.
Nasze wyniki pokazały, że ludzie otrzymujący taurynę znacznie poprawili ogólne objawy zdrowia psychicznego, w tym psychozy, w porównaniu z tymi, którym podawano placebo. Ludzie, którym podawano taurynę, wykazywali również poprawę objawów depresji i ogólnego funkcjonowania społecznego i zawodowego.
Więcej tu:
https://pl.lipsumtech.com/what-is-tauri ... sis-523126
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Tauryna pomaga w leczeniu psychozy i depresji

Zakupiłem sobie taurynę w proszku i testuję. Na razie działa świetnie na mnie, czuję się trochę jak przed zachorowaniem, w dzieciństwie. Mam więcej siły, nie mam w dużej mierze tego okropnego zmęczenia.
Dziękuję CI ukochany JEHSZUA.

W necie można kupić 227 g. tauryny za ok. 40 zeta. Licząc po 2 gramy dziennie, wystarczy na 113 dni, czyli prawie 4 miesiące.
Dzienna kuracja wynosi ok. 35 groszy, dużo taniej niż pić 2 energetyki na dzień.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Kiedyś mawiano, że tauryna razem z węglowodanami o wysokim IG są znakomitym transporterem dla kreatyny, która będzie budować suchą masę mięśniową, tej kreatyny, która również pomieszkuje w mózgu.
Dawniej czytałem, że kreatyny nie można spożywać w schizofrenii.
Co do tauryny to czytałem badania, które były przeprowadzane na ludziach - dawki do 6000 mg maksymalnie.
Jest tania, dlatego korzystaj.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Niestety po kilku dniach musiałem zrezygnować z tauryny. Czułem się po niej bardzo dobrze, tylko miałem różne bóle. Pewnie dla mnie 2 gramy to zbyt wysoka dawka. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale tylko 1 g na dobę.
irek65
zarejestrowany użytkownik

Post autor: irek65 »

Witam.
Lista substancji potrzebnych człowiekowi do zdrowia to są zapewne setki lub tysiące pozycji. Już kupujemy witaminy, minerały itd. Taniej i zdrowiej wyjdzie zastanowić się, co to jest zdrowe odżywianie oraz poszukać przyczyn psychozy i depresji. Objawowo będziemy się leczyć do końca życia i to jest dobry biznes.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

irek65 pisze: pn lis 08, 2021 6:41 pm Witam.
Lista substancji potrzebnych człowiekowi do zdrowia to są zapewne setki lub tysiące pozycji. Już kupujemy witaminy, minerały itd. Taniej i zdrowiej wyjdzie zastanowić się, co to jest zdrowe odżywianie oraz poszukać przyczyn psychozy i depresji. Objawowo będziemy się leczyć do końca życia i to jest dobry biznes.
Pozdrawiam.
Jak jesteś taki mądry, to podaj nam jaka jest przyczyna schizofrenii, i jak ją wyleczyć. Tak żebyśmy nie musieli się leczyć objawowo.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Ireneusz - nie pojmuję aktualnie Ciebie, ale może za jakiś czas zrozumiem, bo życie ludzkie bywa przewrotne ?
Prawda Bajorze ?
irek65
zarejestrowany użytkownik

Post autor: irek65 »

Bright Angel pisze: pn lis 08, 2021 7:45 pm
irek65 pisze: pn lis 08, 2021 6:41 pm Witam.
Pozdrawiam.
Jak jesteś taki mądry, to podaj nam jaka jest przyczyna schizofrenii, i jak ją wyleczyć. Tak żebyśmy nie musieli się leczyć objawowo.
Przyczyną schizofrenii mogą być drożdżaki, grzybica, i toksyny przez nie produkowane, w połączeniu z osłabieniem organizmu (alkohol, narkotyki, fast foody, nietolerancje pokarmowe, stres i inne).

Wyjście z tej choroby nie jest tak łatwe jak przyjmowanie tabletek. Wymaga zmiany odżywiania, trudu i wysiłku. Stosowania diety ograniczającej gluten, nabiał i węglowodany. Wskazane są koktajle błonnikowe w celu poprawy flory jelitowej i jelit. Potrzebne są też wszelkie działania wzmacniające siły organizmu.

Schizofrenia to nie jest choroba mózgu, tylko jest skutkiem toksyn w nim obecnych, pochodzących głównie od drożdżaków i może bakterii.
Szczegółowe działania to jest indywidualna sytuacja.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Wspomagam sie tauryna z energetykow i jakos nie wiem czy jest poprawa... Czy to skutek tauryny czy zdrowego trybu zycia ?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

amigo pisze: śr lis 17, 2021 10:00 pm Wspomagam sie tauryna z energetykow i jakos nie wiem czy jest poprawa... Czy to skutek tauryny czy zdrowego trybu zycia ?
Tauryna z energetyków nie pomaga, bo jest tam dużo cukru i możliwe, że innych substancji, które niwelują dobroczynne działanie tauryny.

Wróć do „metody alternatywne”