Dr Fadel Bydgoszcz
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Dr Fadel Bydgoszcz
Byłam u dr Fadel. Zaproponowała udział w badaniu klinicznym z pimawanseryną, czy ktoś ktoś ma doświadczenie z dr Fadel i tym lekiem?
Re: Dr Fadel Bydgoszcz
Witaj @Matrioszka.
Szukając nazwiska Fadel w publikacjach naukowych... Fade-n (nić) czy Nade-l (igła), a może auffaedeln (nawlekać) ;-) Tańcowała igła z nitką, nitka wolno, igła szybko... Natknęłam się na nazwiska:
Jim Fadel,
Michael Bubser,
Ariel Y Deutch.
Oraz publikację:
"Hybrid Iron Oxid- Graphene. Oxide-Polysccharides Microcapsule: A Micro-Matryoshka for on- Demand Drug Release and Antitumor Therapy in (...)", pełnego tytułu nie znalazłam.
Mam doświadczenie z "Seroquel >Pro Long<"/ >Retard-Kapseln<, czyli stopniowe, może matryoshkowe uwalnianie i... słabo mi jest.
Ale może to skuteczniejsze niż Akineton na dyskinezy i inne objawy parkinsonowskie...
EDIT (godź. 10:12)
Poza tym, jak kogoś interesuje rozwój polskiej myśli naukowej:
- Stefan Jurga (Centrum Nano Bio Medyczne)
- Jan Barciszewski (Instytut Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu)
- EM Stanley
- JR Fadel
- David D Mott
Oraz (wcześniej, chyba 2011):
- Stefan Jurga
- G. Garbacz
- Marian Paluch
Szukając nazwiska Fadel w publikacjach naukowych... Fade-n (nić) czy Nade-l (igła), a może auffaedeln (nawlekać) ;-) Tańcowała igła z nitką, nitka wolno, igła szybko... Natknęłam się na nazwiska:
Jim Fadel,
Michael Bubser,
Ariel Y Deutch.
Oraz publikację:
"Hybrid Iron Oxid- Graphene. Oxide-Polysccharides Microcapsule: A Micro-Matryoshka for on- Demand Drug Release and Antitumor Therapy in (...)", pełnego tytułu nie znalazłam.
Mam doświadczenie z "Seroquel >Pro Long<"/ >Retard-Kapseln<, czyli stopniowe, może matryoshkowe uwalnianie i... słabo mi jest.
Ale może to skuteczniejsze niż Akineton na dyskinezy i inne objawy parkinsonowskie...
EDIT (godź. 10:12)
Poza tym, jak kogoś interesuje rozwój polskiej myśli naukowej:
- Stefan Jurga (Centrum Nano Bio Medyczne)
- Jan Barciszewski (Instytut Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu)
- EM Stanley
- JR Fadel
- David D Mott
Oraz (wcześniej, chyba 2011):
- Stefan Jurga
- G. Garbacz
- Marian Paluch