piękni wolą pięknych?
Moderator: moderatorzy
piękni wolą pięknych?
czy zawsze jest tak że piękni wybierają na partnerów też piękne osoby?
Re: piękni wolą pięknych?
EUgenika & EUtanazja.
Lekarz etyk zastrzelił kadłubka. Strzelił mu w głowę i w brzuch.
Lekarz etyk zastrzelił kadłubka. Strzelił mu w głowę i w brzuch.
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
to chyba różnie bywa z tym dobieraniem się, bo są różne czynniki, które na to wpływają
miałem koleżankę, która była bardzo szczupła, a była z facetem, który był bardzo obfitych kształtów
nie każdemu musi to odpowiadać, więc nie każdy chce się tak łączyć
poza tym piękno nie musi się objawiać na wierzchu w postaci fizycznej formy, w co ja akurat nie jestem przekonany i bardziej przekonuje mnie piękno zewnętrzne i wewnętrzne w jednej osobie, to że dana osoba dba o siebie z zewnątrz jak w wewnątrz oraz o relacje
człowiek jest wielowymiarowy i podoba mi się, gdy osoba dba o wszystkie aspekty w swoim życiu z jakimś umiarem, co prawda, niektóre z nich mogą być dla danej osoby szczególnie ważne np. w pracy zawodowej sportowca
może kwestia przekonań, czy dana osoba się komuś podoba czy nie, może też desperacji, może być wiele czynników
jest wielu ludzi toksycznych, którzy z zewnątrz wydają się zadbani, lecz kontakt z takimi osobami powoduje rozdrażnienie i spadek mocy, więc czy można mówić wtedy o pięknie? na pewno nie wybrałbym takiej osoby i może wolałbym być też sam, gdybym miał wybrać osobę, która jest całkowicie szpetna, nie wiem, to zależy
może widzisz tylko piękne osoby z uwagi na to, że znajdujesz się w miejscach, gdzie nie ma większego zróżnicowania ludzi lub nie każdy chce się ujawniać, może to być męczące i powodować frustrację
miałem koleżankę, która była bardzo szczupła, a była z facetem, który był bardzo obfitych kształtów
nie każdemu musi to odpowiadać, więc nie każdy chce się tak łączyć
poza tym piękno nie musi się objawiać na wierzchu w postaci fizycznej formy, w co ja akurat nie jestem przekonany i bardziej przekonuje mnie piękno zewnętrzne i wewnętrzne w jednej osobie, to że dana osoba dba o siebie z zewnątrz jak w wewnątrz oraz o relacje
człowiek jest wielowymiarowy i podoba mi się, gdy osoba dba o wszystkie aspekty w swoim życiu z jakimś umiarem, co prawda, niektóre z nich mogą być dla danej osoby szczególnie ważne np. w pracy zawodowej sportowca
może kwestia przekonań, czy dana osoba się komuś podoba czy nie, może też desperacji, może być wiele czynników
jest wielu ludzi toksycznych, którzy z zewnątrz wydają się zadbani, lecz kontakt z takimi osobami powoduje rozdrażnienie i spadek mocy, więc czy można mówić wtedy o pięknie? na pewno nie wybrałbym takiej osoby i może wolałbym być też sam, gdybym miał wybrać osobę, która jest całkowicie szpetna, nie wiem, to zależy
może widzisz tylko piękne osoby z uwagi na to, że znajdujesz się w miejscach, gdzie nie ma większego zróżnicowania ludzi lub nie każdy chce się ujawniać, może to być męczące i powodować frustrację
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ogólnie tak jest, piękni wolą pięknych, ale są wyjątki. Są też różne poczucia piękna.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Za to brzydcy nie wolą brzydkich. 

Zależy. Jestem przeciętny, ale wolałbym dość atrakcyjną partnerkę.
- Catastrophique
- bywalec
Sam jestem bardzo przystojny i zagaduje i spotykam sie tylko z takimi laskami, ktore i mi sie podobaja. Niemniej, zdarzalo mi sie w zyciu byc z kobietami mniej urodziwymi. Wyglad to naprawde nie wszystko.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Catastrophique pisze: ↑czw kwie 06, 2023 11:55 pm Sam jestem bardzo przystojny i zagaduje i spotykam sie tylko z takimi laskami, ktore i mi sie podobaja. Niemniej, zdarzalo mi sie w zyciu byc z kobietami mniej urodziwymi. Wyglad to naprawde nie wszystko.

Moja ex miała urodę modelki reklamującej bieliznę... i nic nie pomogło... wybitna uroda to za mało... nieraz mniej doskonałe fizycznie osoby są dużo ciekawsze intelektualnie i osobowościowo...
Najszczęśliwsze są związki, gdy partnerzy są na podobnym poziomie atrakcyjności. Nie ma wtedy poczucia niedowartościowania czy zazdrości. Od wszystkiego jednak są wyjątki, jeśli np. ktoś czuje się tak głęboko niedowartościowany, że mu najpiękniejsza uroda nie pomaga w byciu szczęśliwym.
LaDopamina
- FreshEscape
- bywalec
Cytując klasyka: Czy nasza Zosia jest brzydka, głupia ? Nie. nie jest ! A czy Zosia jest biedna ? NIe patrze na posag. A zatem 3xNIE, a powinno być 3 razy TAK !!! Na żone dla Pana się nie nadaje, dla Pańskiego dobra !!! Od ładnej, nie odgonisz Pan adoratorów, mądra obwinie sobie Pana wokół palca. A dla bogatej, w ogóle będziesz Pan nikim...
A jak ta kobieta miała taki kompleks, że jest o 5 cm. za niska, żeby załapać się do modelingu ?.
Ale bieliznę by reklamować mogła... ja też wtedy byłem dużo przystojniejszy... teraz, po tylu latach brania różnych wynalazków, straszny piwniczniak ze mnie... schudnąć by trzeba było ( przejść na dietę, najlepiej wegańską ), kupić nowe ubrania, może nawet pójść kiedyś do barbera itp.
Ale bieliznę by reklamować mogła... ja też wtedy byłem dużo przystojniejszy... teraz, po tylu latach brania różnych wynalazków, straszny piwniczniak ze mnie... schudnąć by trzeba było ( przejść na dietę, najlepiej wegańską ), kupić nowe ubrania, może nawet pójść kiedyś do barbera itp.
niestety niestety niestetyFreshEscape pisze: ↑pt kwie 07, 2023 6:25 pm Cytując klasyka: Czy nasza Zosia jest brzydka, głupia ? Nie. nie jest ! A czy Zosia jest biedna ? NIe patrze na posag. A zatem 3xNIE, a powinno być 3 razy TAK !!! Na żone dla Pana się nie nadaje, dla Pańskiego dobra !!! Od ładnej, nie odgonisz Pan adoratorów, mądra obwinie sobie Pana wokół palca. A dla bogatej, w ogóle będziesz Pan nikim...
Nie musi być specjalnie ładna, co do intelektu i zarobków też nie mam specjalnych wymagań. Chodzi tylko o to, żebyśmy się dogadali... żebyśmy mieli zbliżone kody kulturowe... czyli jednak mile widziana Pani po studiach...
Koledzy powinni iść na podryw na forum Wizaż.pl . Ale tam są w dużej mierze materialistki. I konserwatywek tam jest sporo.
Koledzy powinni iść na podryw na forum Wizaż.pl . Ale tam są w dużej mierze materialistki. I konserwatywek tam jest sporo.