W jaki sposób najlepiej brać dawkę 500mg?

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Saardukar
bywalec

W jaki sposób najlepiej brać dawkę 500mg?

Post autor: Saardukar »

Cześć,
Brał ktoś z wam Amisan w wielkości dawki 500mg może? W jaki sposób to sobie dawkowaliście - na raz, czy rozbijaliście na 2x w ciągu dnia? Z jakimi efektami?
Czy jest różnica w oddziaływaniu pomiędzy braniem jednorazowo a na 2 razy?

Ja obecnie biorę 500mg w porze obiadowej i ogólnie jest nieźle - 95% objawów za mną (jeden pisk czasem nawraca i przeszkadza tylko), aczkolwiek jak przeszedłem na 500kę z 400ki to co 3-4 dni mam taki dzień że czuję coś ala dziwne napięcie przez które już w okolicach 21 muszę się położyć bo nie mogę za bardzo w miejscu usiedzieć, ciężko to określić. Gdyby nie ten stan (a troszke przeszkadza bo ja nocny marek jestem), to byłoby mi naprawdę dobrze na tej daweczce :)
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Re: W jaki sposób najlepiej brać dawkę 500mg?

Post autor: Zdrowaśny »

Dostałeś lek od lekarza i nie podzielił się wiedzą jak dawkować ? a to chytrusek...
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Nie powinienes brac w jednej dawce 500mg trzeba rozbic na conajmniej dwie np 100mg rano 400 w poldunie pisze na ultoce. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Saardukar
bywalec

Może właśnie przez to wieczorem jak już w pełni zacznie działać czasem czuję takie jakby napięcie które zmusza mnie do położenia się i coś ala wypłowienie z energii. Sugerowałem się tym co mówiła lekarka żebym sam spróbował jak będzie dla mnie najlepiej ale chyba faktycznie na 2 dawki to rozbiję - dzięki za sugestię. Najlepiej jest rankami zanim wezmę lek, wtedy rześki jestem i mam ochotę na wiele rzeczy
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja biore 400mg solainu wieczorem ale dodatkowo na sen biore olazapine 2,5mg
zacziszor
zaufany użytkownik

Post autor: zacziszor »

Prawidłow chyba solianu nie powinno się brać na noc ze względu na bezsenność. Najlepiej bierz rano i w południe, a na noc olanzapine na sen
Awatar użytkownika
Saardukar
bywalec

Zdecydowałem się troszkę podwyższyć dawkę do 600mg (lekarka wie), żeby wprowadzić większą stabilność i powiem wam że po paru dniach przy dawkowaniu 300 rano 300 w popołudnie jest bardzo odbiecująco - mam energii na cały dzień, jestem rześki i mogę nawet popracować sobie przez internet przy grafice :) Aczkolwiek jeden piskliwy głos który towarzyszy mi od lat nadal słyszę czasem (nie mam poza tym zupełnie innych objawów co jest sporym sukcesem, a miałem dużo myślokształtów rozmawiających, urojeń, uczuć etc.), ale nie wiem czy jego choćby 1200 wykurzyło, niemniej jednak może w swoim czasie spróbuję wyższej dawki. I tak obecnie jest naprawdę dobrze
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”