.
Moderator: moderatorzy
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Profesor Andrzej Czernikiewicz - schizofrenik nie musi zażywać leków, to w świetle prawa dobrowolne
Takim osobom daje się zazwyczaj zaburzenie osobowości na odczep, jak już pójdą do specjalisty. Poznałam takiego kompletnie odjechanego, "ekscentrycznego", chodzącego z ogromnym krzyżem na szyi i drącego się (próbującego śpiewać) jakieś pieśni w języku którego nie pamiętam, ale był w pełni świadomy rzeczywistości i mówił, że ma zdiagnozowanego borderlina - właśnie ze względu na tą swoją świadomość. Czy było po nim widać jakąkolwiek chwiejność emocjonalną? Nie.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- pycioslawa
- moderator
Re: Profesor Andrzej Czernikiewicz - schizofrenik nie musi zażywać leków, to w świetle prawa dobrowolne
Zaburzony pod jakimś względem jest każdy. Ale 50% schizofreników na pewno nie ma.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- pycioslawa
- moderator
Bzdura, chodzi po połowę z tych 2%. Oficjalnie przyjmuje się, że schizofrenię ma 1% ludności.Roman Eden pisze: ↑czw mar 11, 2021 5:39 pm ale mniej więcej połowa to osoby nigdy nie zdiagnozowane.
- nie każdy uchwycił sens wypowiedzi - to nie jest o połowie schizofreników, a o połowie ludzi w kraju
- pycioslawa
- moderator
To, że do wariatkowa nadaje się połowa Polaków nie oznacza, że połowa ludności ma schizofrenię - jedynie 2% według tego pana. Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo widać Ci tego brakuje.Roman Eden pisze: ↑czw mar 11, 2021 5:53 pmpycioslawa pisze: ↑czw mar 11, 2021 5:43 pmBzdura, chodzi po połowę z tych 2%. Oficjalnie przyjmuje się, że schizofrenię ma 1% ludności.
- nie każdy uchwycił sens wypowiedzi - to nie jest o połowie schizofreników, a o połowie ludzi w kraju
Nie rozumiesz, nikt nie chce prawdy mówić publicznie, do wariatkowa nadaje się co drugi Polak. Ale wcale nie potrzebuje renty. Jarosław, Macierewicz, Korwin Mikke - taka jest połowa Polaków.
- Catastrophique
- bywalec
Ciezkie bzdury piszesz, Eden, ale tutaj to nagminne, niestety.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Gangsterzy na forach piszą by PiS ich w Google czytał! Renciści to nie plebs! Teraz się rentę w ZUS kupuje by twitch oglądać. Morderstwa i pedofilia oraz gwałty są najciężej karalne! Tylko social media hajs robią, a na końcu upadną tak samo jak YouTube. Najtańsze portale popularne to nie raj dla narkomanów!
Schizofrenicy to lewi renciści (hackerzy und piraci and przekrętasy). Ludzie z F-20 żołnierzy szkołą & uruchamiają policjantów!
Schizofrenicy to lewi renciści (hackerzy und piraci and przekrętasy). Ludzie z F-20 żołnierzy szkołą & uruchamiają policjantów!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Ja się zgadzam z tym co ten profesor mówił nie każdy schizofrenik musi brać leki.
Ja jestem "znacznie ekscentryczny", a nie mam i nie miałem schizofrenii czy psychozy, tylko zaburzenia typu schizofrenii (F21 w ICD-10). Ale z pracą, związkami sobie wręcz w ogóle nie radzę. Nie tylko jestem "dziwakiem", ale wręcz kimś "upośledzonym", i to nie w stopniu lekkim. Może dlatego, że mam też całościowe zaburzenie rozwoju (CZR) i nasilony zespół natręctw. Leki mi przepisują, ale nie w przeciwpsychotycznych dawkach. Orzeczenie mam w stopniu umiarkowanym (jak chyba większość schizofreników), i to nie tylko 02-P, ale i jednocześnie 12-C (dzięki F84.5 - CZR, zespół Aspergera). "Co najważniejsze", mam rentę socjalną od ponad pięciu lat i nie dotknęła mnie dzięki temu patologia braku godziwego dochodu w dorosłości (zwłaszcza, że mieszkam z rodziną i mam własny pokój w domu jednorodzinnym). Raz byłem na dobę w zamkniętym szpitalu psychiatrycznym (sam się zgłosiłem bez wiedzy rodziny) - 15.02.2016 - 16.02.2016, latem 2015 r. karetka zabrała mnie do psychiatry zza murów Jasnej Góry w Częstochowie.pycioslawa pisze: ↑czw mar 11, 2021 4:32 pm Takim osobom daje się zazwyczaj zaburzenie osobowości na odczep, jak już pójdą do specjalisty. Poznałam takiego kompletnie odjechanego, "ekscentrycznego", chodzącego z ogromnym krzyżem na szyi i drącego się (próbującego śpiewać) jakieś pieśni w języku którego nie pamiętam, ale był w pełni świadomy rzeczywistości i mówił, że ma zdiagnozowanego borderlina - właśnie ze względu na tą swoją świadomość. Czy było po nim widać jakąkolwiek chwiejność emocjonalną? Nie.
Nie trzeba chorować na schizofrenię czy psychozę, aby renta była, i to na całkowitą niezdolność do pracy. Niektórzy ze schizofrenią nie mają orzeczenia o całkowitej niezdolności do pracy. Spotykałem osoby, które miały tylko częściową przy F20. Mam prawie 29,5 roku i nigdy nie byłem w związku, a wiem o niejednej osobie ze schizofrenią, która była młodsza ode mnie, a miała partnera czy partnerkę. Tak więc nawet osoby z F20 mogą mieć większe zdolności do pracy czy zawarcia małżeństwa ode mnie bez schizofrenii.
Ci "niezdiagnozowani schizofrenicy" może tak naprawdę mają łagodniejsze przypadki zaburzeń schizotypowych, a nie pełnoobjawową psychozę? Oceniając same moje zaburzenia schizotypowe, to raczej są one niełagodne. W kombinacji z kilkoma innymi zaburzeniami (CZR, książkowe OCD, dziwne parafilie) oraz dysfunkcyjną rodziną, mieszkaniem w gminie wiejskiej i braniem leków psychiatrycznych mogących mieć pewne skutki uboczne, efekt jest bardzo nieciekawy.
A prof. jest biegłym sądowym?
E ?= m + (*c²)