Nadmierne pragnienie po lekach
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nadmierne pragnienie po lekach
Macie nadmierne pragnienie po lekach?
Literatura fachowa mówi, że może wystąpić m.in. po niektórych lekach antydepresyjnych lub uspakajających. Duża część neuroleptyków działa właśnie uspakajająco.
Dlatego ważne jest prawidłowe nawadnianie organizmu. Samą wodą człowiek nie nawodni się dobrze. Do wody należy dodawać niewielkie ilości soku, najlepiej oczywiście świeżego. Należy też pić izotoniki naturalne. Wystarczy do przegotowanej wody dodać szczyptę soli naturalnej, kamiennej, soku pomarańczowego i 2 łyżeczki miodu.
Unikać picia alkoholu, mleka i napojów moczopędnych.
Literatura fachowa mówi, że może wystąpić m.in. po niektórych lekach antydepresyjnych lub uspakajających. Duża część neuroleptyków działa właśnie uspakajająco.
Dlatego ważne jest prawidłowe nawadnianie organizmu. Samą wodą człowiek nie nawodni się dobrze. Do wody należy dodawać niewielkie ilości soku, najlepiej oczywiście świeżego. Należy też pić izotoniki naturalne. Wystarczy do przegotowanej wody dodać szczyptę soli naturalnej, kamiennej, soku pomarańczowego i 2 łyżeczki miodu.
Unikać picia alkoholu, mleka i napojów moczopędnych.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Nadmierne pragnienie po lekach
Często kilkukrotnie budzę się w nocy tylko po to, żeby się napić. Wypijam też 2l picia dziennie, gdzie kiedyś nawet litra nie piłam. Także tak, mam zwiększone pragnienie, ale nie wiem czy po lekach czy po czymś innym.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
A masz podejrzenia po czym innym? Masz suchą skórę?pycioslawa pisze: ↑sob gru 05, 2020 2:13 pm Także tak, mam zwiększone pragnienie, ale nie wiem czy po lekach czy po czymś innym.
Obecnie od kilku dni biorę magnez i jakby pragnienie jest mniejsze. Może to niedobór magnezu, bo w wodzie jest magnez i pijemy ją, aby uzupełnić go?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- moderator
Myślałam, że to może zmiany wilgotności powietrza w pokoju. Ale szczerze - mało prawdopodobne. Suchą skórę mam od zawsze, więc to nie to. Odkąd biorę magnez tyle samo dużo piję.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- 137
- bywalec
- Kontakt:
Ja powiem, że pije dość dużo płynów. W pokoju zawsze trzymam butelke z wodą. Do tego kawa i herbata. Czasem sok jak jest.
Ale...
Ja zawsze piłem taką samą ilość płynów. Tak teraz, tak i przed chorobą.
Ale...
Ja zawsze piłem taką samą ilość płynów. Tak teraz, tak i przed chorobą.
pycioslawa pisze: ↑sob gru 05, 2020 2:13 pm Często kilkukrotnie budzę się w nocy tylko po to, żeby się napić.
Też się tak wybudzam.
Wydaje mi się, że to może być po lamotryginie w moim przypadku. Na ulotce jest napisane w objawach niepożądanych - suchość w jamie ustnej.
LaDopamina
-
- moderator
O, to ciekawe, też biorę lamotryginę.