ukryta madrosc a schizofrenia.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
ukryta madrosc a schizofrenia.
nie ma sensu leczyc ze schizofreni.
tup nic nie slychac
karuna nic cie nie slyszalem
oplo nie slyszalem nic
chorujecie na nic czyli NUDE
schizofrenia to dodaktowe 180PKT IQ
TAK SAMO zaburzone funkcje poznawcze
tup nic nie slychac
karuna nic cie nie slyszalem
oplo nie slyszalem nic
chorujecie na nic czyli NUDE
schizofrenia to dodaktowe 180PKT IQ
TAK SAMO zaburzone funkcje poznawcze
*
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: ukryta madrosc a schizofrenia.
Czy tran może śmierdzieć zepsutą rybą?xD
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
A karetki jadą po nieprzytomnych alkoholików! 
Lepsza makrela świeża wędzona i dziki Łosoś norweski złowiony oraz usmażony na patelni! Tran nie jest za smaczny.

Lepsza makrela świeża wędzona i dziki Łosoś norweski złowiony oraz usmażony na patelni! Tran nie jest za smaczny.
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Moim zdaniem schizofrenia uwstecznia i czym więcej ciężkich rzutów choroby tym większe spustoszenie w mózgu.
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2020 8:25 pm przez tylkoktoś, łącznie zmieniany 1 raz.
- Słonecznik1
- bywalec
nie wymawiaj imienia mego na deremno a zwą mnie Teoś
- Słonecznik1
- bywalec
i przepraszam
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Prawda. Im gorsze miałam objawy tym głupsza się czułam i tym gorzej funkcjonowałam np. na studiach. Już pomijając to, że musiałam się zamykać w łazience. W domu nie byłam w stanie się uczyć. Kiedy przerwałam psychozę haloperidolem i zmniejszyłam jego dawkę świeżość umysłu w dużej mierze powróciła. Już mogę czytać książki, uczyć się, myśleć. Bo i myślenie miałam zablokowane. A teraz jest relatywnie dobrze. Spustoszenie jakoś się cofnęło.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
Mógłbym rzec, iż to prawda, ale może niekoniecznie trzeba o tym mówić, iż osoby z mniejszym lub zablokowanym ilorazem inteligencji należałoby mocno poprawiać wraz z tym, czego mogliby nie wiedzieć, a trzeba by znać opcje warunkujące tych ludzi, więc niekoniecznie łatwiejszym sposobem byłoby pozbycie się ich, nadmiaru agresji wobec ludzi przywykłych do zaistniałej sytuacji, ale któż mógłby wiedzieć, wnikając w szczegóły niedowiedzielibyśmy się o czymkolwiek, więc czym jest owa diagnoza ukrytej myśli, też czym schizofrenia byłaby w tym przypadku, ktoś mógłby pokusić się na odpowiedź, lecz byłoby za późno, ponieważ Państwo, które trzymałoby pieczę nad tym, żeby tego dokonać mogłoby zostać uznane jako absurdalne, jednakże to siła w Was jest, nie we mnie.
Wcześniej było moralizatorstwo, potem pojawiło się ekspertyzatorstwo. "Element" to nie "element", tylko "pierwiastek". ...No bo pojawia się "żeński element" w prasie... Nie kupujemy jej dla przyjemności czytania, tylko ze względu na "tipy". Bo intencja nie jest czytelna, a tu wątek się rozmywa. Neurony święcą wybiórczo, fale alfa rozchodzą się w miarę równomiernie. Sery pleśniowe dojrzewają długo, ich cena jest zrozumiała, na zdrowy rozum.
-
- bywalec
Ukryta mądrość może wynikać z tego, że czasami sie patrzy na pewne sprawy z innej strony
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
Raczej będzie Tobie, też tym, po Tobie, ktorzy za Tobą pójdą; bardzo ciężko, skoro pisalbyś, że możesz zatoczyć się i upaść, a następnie uzyskać z tego mądrość będąc przygniecionym własnym kamieniem, ale do Ciebie należy Twoje życie?
Ukryta mądrość w przeziębieniu - "następnym razem założę czapkę, ciężko funkcjonować z gorączką"
Wiek dwudziesty pierwszy: Ci, którzy chodzili na terapię poznawczą, nauczyli się określać schizofrenię psychozą. (Przypominanie sobie, co się jadło na śniadanie, można mianowicie wytrenować, nawet jeśli jesteś w żałobie i jedzenie sprawia Ci psychiczny ból.) Żródłosłów słowa "poznawczy" opiera się na słowie kognitywny (Cogito ergo sum.). F20 to psychoza schizofreniczna. Psychoza to stan, w którym "widzi się, słyszy lub czuje rzeczy, których nie ma". Religię muszę pominąć, są wierzący i niewierzący psychiatrzy, choć pewnie duża część to agnostycy. Agnostycyzm zdaniem duchownych to ogólnie rzecz biorąc ucieczka przed konfrontacją, rodzaj konformizmu. Do choroby mam podejście materialistyczne: neurodegeneracja, dementia praecox, osłabienie pamięci roboczej, osłabienie funkcji móżdżku, nadaktywność płatu przedczołowego; wraz z nowymi rzutami choroby obserwuję u siebie dużą nieregularność procesów fizjologicznych. Bronię przed "psychozą", bo mam proste, ale silne skojarzenie z filmem Hitchcock'a o tym tytule, a omamy wzrokowe czy słuchowe mi się nie przytrafiają, no chyba że jakiś lekki omam hipnagogiczny od wielkiego dzwonu. Cenestetyczne owszem, np. podmuch wiatru przy twarzy. Ale nikt mnie nie łapie od tyłu, nie szepcze, nie nakazuje... Stan, w którym się znajduję, przechodzi pomału w hebefrenię, spowolnienie psychoruchowe, ale mam częściowo zachowany krytycyzm, chyba, bo moja ksobność nie odpuszcza. Odbieram się jeszcze jako indywidualną jednostkę ciągle walczącą o swoją autonomię. Formalne zaburzenia myślenia są u mnie trudne do wyśledzenia, tzn. skróty myślowe odnoszą się do wolnych skojarzeń, powiedzeń lub przysłów czy nawet motywów historycznych, ale potrafię jeszcze wyartykułować tę przyczynowość, mimo postępującej afazji. Z wiekiem staję się infantylna, mimo zachowanej powagi, introspekcji i autorefleksji.
Nie żartuj. Psychiatria to nie medycyna. Lepiej wejść na www.schizofrenia.org
Każdy z nas jest leczony na super moce. Kręcą o nas te filmy. A dokładniej nas nimi bio czipują.
Chcesz mieć super moce? Oglądaj, czytaj, tyle samo co maniek.
Każdy z nas jest leczony na super moce. Kręcą o nas te filmy. A dokładniej nas nimi bio czipują.
Chcesz mieć super moce? Oglądaj, czytaj, tyle samo co maniek.
Spoiler!
*