apostazja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: apostazja
Chrztu i tak nie wymażą z ksiąg parafialnych.
Z wielu religii warto się wypisać na świecie, zależy jakie bóstwa tam się rządzą.
Z wielu religii warto się wypisać na świecie, zależy jakie bóstwa tam się rządzą.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ciągle się do tego zabieram. XD
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Ja się nie wypiszę z KK, bo nie ma sensu. Nie widzę żadnych korzyści z takiej operacji 
Ewentualnie mógłbym jeszcze trochę przesunąć swój światopogląd w kierunku racjonalizmu i przestać szukać nadprzyrodzonego, ale to na razie mnie bawi.
Ludzie zmieniają kraj, obywatelstwo, religie, osiedlają się za granicą, widocznie mają swoje powody.
Polecam zmienić religię na islam, ale już konsekwentnie, bo tam apostatów krytykujących swoją byłą religię spotyka ciężka kara.

Ewentualnie mógłbym jeszcze trochę przesunąć swój światopogląd w kierunku racjonalizmu i przestać szukać nadprzyrodzonego, ale to na razie mnie bawi.
Ludzie zmieniają kraj, obywatelstwo, religie, osiedlają się za granicą, widocznie mają swoje powody.
Polecam zmienić religię na islam, ale już konsekwentnie, bo tam apostatów krytykujących swoją byłą religię spotyka ciężka kara.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Apostazja jest oczywiście świetnym pomysłem, zwłaszcza jak spotkasz dziewczynę swoich marzeń, a ona będzie katoliczką i bez ślubu sobie nie wyobraża.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Kilka lat temu wysłałem apostazję na emaila do tej sekty i do tej pory czekam na odpowiedź.
E ?= m + (*c²)
- 137
- bywalec
- Kontakt:
apostazja to fajna rzecz jako część rozwoju własnego lub duchowego.
sam bym to zrobił, ale brzmi to stresująco i nie mam ochoty się mordować z księdzami
sam bym to zrobił, ale brzmi to stresująco i nie mam ochoty się mordować z księdzami
-
- moderator
A ja dzisiaj dokonałam aktu apostazji. Już nie jestem członkiem kościoła katolickiego. 

viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Matka Boska będzie się modlić za Twoją duszę, żebyś wróciła.pycioslawa pisze: ↑pt paź 30, 2020 5:38 pm A ja dzisiaj dokonałam aktu apostazji. Już nie jestem członkiem kościoła katolickiego.![]()

- Catastrophique
- bywalec
Czyli juz nie bedziesz odmawiala codziennej, 30 minutowej Koronki?pycioslawa pisze: ↑pt paź 30, 2020 5:38 pm A ja dzisiaj dokonałam aktu apostazji. Już nie jestem członkiem kościoła katolickiego.![]()
Nie wiesz co tracisz.
I fokle, grzesznica jestes.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Ostatnio podobno mnóstwo kobit chce wystąpić z KK. Pewnie przez zakaz aborcji.
https://www.national-geographic.pl/arty ... oba-skutki
-
- moderator
Powodzenia.

Ze smutkiem i łzami w oczach podjęłam się tego procederu mimo tylu rzeczy, które utrzymywały mnie przy kościele.Catastrophique pisze: ↑pt paź 30, 2020 6:44 pm Czyli juz nie bedziesz odmawiala codziennej, 30 minutowej Koronki?
Nie wiesz co tracisz.
I fokle, grzesznica jestes.

Ja się zabierałam do tego od kilku lat, ale w końcu znalazłam motywację i stwierdziłam, że nie ma na co czekać. Nic związanego z aborcją.cezary123 pisze: ↑pt paź 30, 2020 6:47 pm Ostatnio podobno mnóstwo kobit chce wystąpić z KK. Pewnie przez zakaz aborcji.
- Catastrophique
- bywalec
Domyslam sie, ze byla to dla Ciebie bardzo trudna decyzja.pycioslawa pisze: ↑pt paź 30, 2020 6:49 pm Ze smutkiem i łzami w oczach podjęłam się tego procederu mimo tylu rzeczy, które utrzymywały mnie przy kościele.![]()
Dzisiaj pomodle sie za Ciebie a w niedziele zamowie msze w Twojej intencji.
Nie jestes sama.
Tik tak tik tak

-
- moderator
Nic tylko podziękować.Catastrophique pisze: ↑pt paź 30, 2020 6:52 pmDomyslam sie, ze byla to dla Ciebie bardzo trudna decyzja.pycioslawa pisze: ↑pt paź 30, 2020 6:49 pm Ze smutkiem i łzami w oczach podjęłam się tego procederu mimo tylu rzeczy, które utrzymywały mnie przy kościele.![]()
Dzisiaj pomodle sie za Ciebie a w niedziele zamowie msze w Twojej intencji.
Nie jestes sama.

uspokoicie się?Przecież zaraz wrócą wasi rodzice chcecie karę za zaśmiecanie forum?
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Dokonałem apostazji. I mogę nie być hipokrytą w kwestii wrzucania na kościół.
Tajemnica wiary złoto i dolary.
E ?= m + (*c²)
-
- moderator
Tylko nie bij.

Wspólna apostazja jako jeden z najlepszych wspólnych "sakramentów". xDXiantotikui pisze: ↑pt paź 30, 2020 7:44 pm Dokonałem apostazji. I mogę nie być hipokrytą w kwestii wrzucania na kościół.
To nie sakrament to antysakrament. xDpycioslawa pisze: ↑pt paź 30, 2020 7:45 pmTylko nie bij.
Wspólna apostazja jako jeden z najlepszych wspólnych "sakramentów". xDXiantotikui pisze: ↑pt paź 30, 2020 7:44 pm Dokonałem apostazji. I mogę nie być hipokrytą w kwestii wrzucania na kościół.
E ?= m + (*c²)
- Catastrophique
- bywalec
Moi rodzice nie zyja!
Ty podły...<płacze>.
Tik tak tik tak