Gdzie widzicie się w wieki 80 lat?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Gdzie widzicie się w wieki 80 lat?
ja teraz mieszkam z rodzicami i moja mama np opłaca rachunki. albo płaci za węgiel/drewno na zimę
.. my z ojcem się na tym nie znamy
jak bym został sam to pewnie bym się zabił bo bym sobie nie poradził z życiem :/
.. my z ojcem się na tym nie znamy
jak bym został sam to pewnie bym się zabił bo bym sobie nie poradził z życiem :/
Re: Gdzie widzicie się w wieki 80 lat?
Zacznij się dokładać do rachunków i odciąż trochę mamę. W ten sposób powoli powoli będziesz brał odpowiedzialność za życie.
Ja będę stawiał fotowoltaikę dla domu na wiosnę, są duże dopłaty z unii do tematu i w ten sposób zredukuję ilość pieniędzy które dokładam do rachunków.
Ja będę stawiał fotowoltaikę dla domu na wiosnę, są duże dopłaty z unii do tematu i w ten sposób zredukuję ilość pieniędzy które dokładam do rachunków.
E ?= m + (*c²)
ja się dokładam tylko nei wiem jak się płaci rachunki
pomyśle o tych ogniwach fotowoltaicznych
pomyśle o tych ogniwach fotowoltaicznych
Podpisujesz umowę z operatorem energii elektrycznej, przysyła rozliczenie raz na pewien czas, zazwyczaj na kwartał i puszczasz przelew.
E ?= m + (*c²)
- Catastrophique
- bywalec
Nie wiem. Totalna sbstrakcja.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Większość z nas prawdopodobnie nie dożyje tego wieku. Średnia wieku umierania chorych na schizofrenię to ok. 60 lat. Tak na pocieszenie.Gdzie widzicie się w wieki 80 lat?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
jak dla mnie to pocieszające
może rodzice mnie pochowają
To nic trudnego! No proszę Cię, nie dołuj się przez taką pierdółkę. Skoro korzystasz z tego forum to jak najbardziej jesteś w stanie poradzić sobie z płaceniem rachunków.
Nie wiem jak Twoja mama płaci rachunki, ale można na 2 sposoby - przez Internet: zakładasz konto w banku z dostępem do sieci, logujesz się, wybierasz "zrób przelew", wpisujesz nr konta odbiorcy, adres, nazwę, kwotę, tytułem (wpisujesz nr faktury i swoje dane) klikasz "zatwierdź". Klikasz "zapisz jako zdefiniowanych odbiorców" dzięki temu kolejnym razem nie będziesz musiał tego wszystkiego wpisywać, klikniesz tylko "Zdefiniowani odbiorcy" i już wszystkie dane Ci się wyświetlą. Potem zatwierdzasz przelew - w różnych bankach różnie to bywa, albo dostajesz kody w zdrapkach, albo kod przychodzi na telefon komórkowy. Wpisujesz kod i już!
A możesz po prostu iść na pocztę albo do banku i wysłać przelew tradycyjny, gdzie na blankiecie wpisujesz nr konta odbiorcy, nazwę, kwotę, tytułem (nr faktury), swoje dane i urzędnik to wszystko za Ciebie wprowadza do komputera. Daje Ci tylko potwierdzenie.
Melisa
Podobno pod Świebodzinem odnaleziono szczątki schizofrenika który dożył osiemdziesiątki,ale nie wiem czy płacil rachunki.
Może w 90 urodziny zacznę się zastanawiać nad zmianą wcielenia. Osiemdziesiątka to jeszcze nic. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
I tak źle i tak niedobrze. Smutno pochować rodziców i smutno, żeby oni pochowali dziecko. Była sytuacja, gdzie pochowali szesnastolatka, który zginął w wypadku i tak to podziałało na nich, że za rok umarł jego ojciec. Matka też już nie skorzystała z dalszego biegu życia, które jej pozostało, tak jak trzeba. Pochorowała się strasznie.
Najlepiej żyć tyle samo i odejść w podobnym czasie dalej, ale to rzadko się zdarza. Wtedy nikt się o nikogo nie martwi i nie przejmuje przesunięciem czasowym życia jednostek w pokoleniach.
Ale co mają powiedzieć osoby, które już w młodym wieku pochowały rodziców?
Sąd w zaświatach może wywlec wszystkie przyczyny i wzajemne oddziaływania pokoleń i jednostek na siebie.
Ktoś dostanie choroby serca i zawału przez dziecko, jakieś dziecko zostanie przyprawione o śmierć przez rodzica itp.
Najlepiej znaleźć jakąś metodę, żeby nie myśleć o nieuchronnym rozstaniu, może niech każdy żyje tak, jakby wspólne życie miało się nigdy nie kończyć? I tak nie zauważymy, że nas nie ma.
W sumie bym nie odmówił jakiegoś następnego fajnego losu. Wszechświat ma sobie trwać jeszcze miliardy lat, trzeba to wykorzystać. Na naszej planecie też cywilizacja może trochę pójdzie do przodu, narodziny i odchodzenie będą łatwiejsze, mniej bolesne, bardziej estetyczne i bezpieczniejsze. Najgorzej miały świadomości dawniej, ewolucja zacinała się, zacofanie, śmiertelność, niski stopień kontaktu ze środowiskiem, brak inteligencji, uczuć wyższych, harmonii z Wszechświatem i innymi postaciami.
Później może będzie nawet całkiem ciekawie w cywilizacjach planetarnych, coś tam zaczną odkrywać, konstruować, tworzyć. Może nawet relacje między świadomościami zaczną być głębsze i bardziej sensowne.![Cyan :angelic-cyan:](./images/smilies/angelic/cyan.gif)
Później może będzie nawet całkiem ciekawie w cywilizacjach planetarnych, coś tam zaczną odkrywać, konstruować, tworzyć. Może nawet relacje między świadomościami zaczną być głębsze i bardziej sensowne.
![Cyan :angelic-cyan:](./images/smilies/angelic/cyan.gif)
A w wieku 80 lat będę spokojnym, bogatym staruszkiem bez nałogów i zobowiązań. Czas będę spędzał na spacerach po pięknych okolicach i rozmyślaniu nad sensem istnienia. I oczywiście będę cieszył się, że za chwilę ujrzę tajemnice absolutne Wszechświata, wszystkich świętych i transcendencję ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- bywalec
Jeśli reinkarnacja istnieje to będę gdzieś na Kubie z obturacyjna choroba płuc w wieku 56 lat haha a tak na poważnie to warianty nie dożywają takiego wieku więc się nie ludzcie
Ja w wieku 80 lat będę szkielecikiem podjadanym przez robaczki ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Szkielecik należy skremować albo przetopić na nowe atomy.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mam nadzieje,że w starości nie będę mocno chorował i będę mógł się nią cieszyć.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Jesli nie popelnie samobojstwa i nie umre przez chorobe badz wypadek, to bede zyc, moze wnuki bede miec (mam nadzieje). Na pewno bede miec duzy majatek ze spadku. O ile go nie roztrwonie, ale nie sadze. Wiec widze sie we wlasnym domu, nie w mieszkaniu.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.