Sterowany albo otępiony przez wysokie dawki leków?

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Sterowany albo otępiony przez wysokie dawki leków?

Post autor: Miś Uszatek »

Czy zauważyliście może że nie które leki np. olanzapina albo clozapina czy clopixol, w wysokich dawkach sterują wami ale oczywiście nie tak dosłownie tylko zabierają człowiekowi logiczne myślenie, że czujecie się jak roślinki i macie takie zautomatyzowane odruchy. Ja tak zauważyłem na 10 mg olanzapiny ,niby coś robie ale bez namysłu i logicznego myślenia, dopiero jak zszedłem na 7,5 mg to zacząłem myśleć, że ja chce to i to i wiem o tym a nie decyduje za mnie jakaś tabletka.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Sterowany albo otępiony przez wysokie dawki leków?

Post autor: Dobro »

Brałem z 10 lat klozapol, zjebane uczucie.
:angelic-blueglow:
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ja jak brałem powyżej 75 mg klozapolu to właśnie tak miałem, bez uczuć, bez myślenia. Jedynie na 50 mg albo max 75 mg jakoś się czułem.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Do mnie ludzie mówili że zamyślony jestem, ale to było zalekowanie klozapolem z depekiną. Wcale nie myślałem intensywnie.
W ogóle mówili, że sztywny, wyobcowany, zamulony z deka, albo nawet jak mi nie wychodziło na tym syfie w pracy, to mówili z otoczenia, że leków nie biorę, albo, że nawrót jakis... Nie wspominam dobrze klozapolu. Nie pamietam dawki, ale długo brałem i rano i wieczorem.
:angelic-blueglow:
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

robi to także przez mniejszość dnia aripiprazol, tylko ja go stosuję z depakiną i mam zapisaną maksymalną dawkę, z której "lekarz" nie chce zejść razem ze mną.
Myślę, że większość leków w umiarkowanych, bądź wysokich dawkach sterują Tobą niedosłownie i nie jest to żaden czip, tylko pewna blokada.
Nie znam obecnie jeszcze mechanizmu, ale na 80 procent może być to blokowanie dopaminy niemal przez wszystkie neuroleptyki, a dopamina reguluje poziom motywacji.
Jeśli przed leczeniem miałeś jakiś problem z motywacją, to myślę, że wysokie dawki leków nie pomogą.
Jestem o tym przekonany i będę to powtarzał do znudzenia.
AcidHouse
bywalec

liar pisze: sob cze 20, 2020 1:23 pm Do mnie ludzie mówili że zamyślony jestem, ale to było zalekowanie klozapolem z depekiną. Wcale nie myślałem intensywnie.
W ogóle mówili, że sztywny, wyobcowany, zamulony z deka, albo nawet jak mi nie wychodziło na tym syfie w pracy, to mówili z otoczenia, że leków nie biorę, albo, że nawrót jakis... Nie wspominam dobrze klozapolu. Nie pamietam dawki, ale długo brałem i rano i wieczorem.
Złe rozpoznania ma to Twoje otoczenie, bo nie wie, że podczas odstawienia leków min. po około kilku tygodniach, jeśli prowadzisz się najlepiej jak możesz z dietą to Twój organizm nie zareaguje przymuleniem i sztywnością.
Będzie zupełnie na odwrót i jest to potwierdzone, przeze mnie, a zdarzyło się to za każdym odstawieniem, a było ich trzy, z tymże moja dieta nie była stuprocentowa, a mimo to reagowałem napływem jasnych myśli, motywacją, gibkością, trzeźwością myśli i dość potężnym wzwodem z rana.
Nie każdemu się to udaje, bo albo słabo wierzą i jakąś tam dietę mają, albo za bardzo wierzą i nie pilnują w ogóle diety.
U mnie było to drugie, ale w końcu wyciągnę wnioski i wytrwam dłużej, niż pół roku, albo wyciszę te efekty odstawienne raz na zawsze.
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2020 3:06 pm przez AcidHouse, łącznie zmieniany 1 raz.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

600g kwetiapiny o przedluzonym uwalnianiu. Funkcjonowalam po tym jak zombie.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

AcidHouse pisze: sob cze 20, 2020 2:55 pm robi to także przez mniejszość dnia aripiprazol, tylko ja go stosuję z depakiną i mam zapisaną maksymalną dawkę, z której "lekarz" nie chce zejść razem ze mną.
Myślę, że większość leków w umiarkowanych, bądź wysokich dawkach sterują Tobą niedosłownie i nie jest to żaden czip, tylko pewna blokada.
Nie znam obecnie jeszcze mechanizmu, ale na 80 procent może być to blokowanie dopaminy niemal przez wszystkie neuroleptyki, a dopamina reguluje poziom motywacji.
Jeśli przed leczeniem miałeś jakiś problem z motywacją, to myślę, że wysokie dawki leków nie pomogą.
Jestem o tym przekonany i będę to powtarzał do znudzenia.
No to się mylisz bo są leki które nie blokują mojej motywacji np. zeldox, kwetiapina, abilify, tylko ja ich nie mogę brać z innych powodów.
Nie miałem problemu z motywacją przed choroba, byłem wtedy dzieckiem.
AcidHouse
bywalec

Nie mylę się, bo depakina potęguje u mnie działanie Abilify. Abilify jest antagonistą receptora dopaminergicznego D3 i tylko częściowym wspieraczem D2, więc marne mi pocieszenie.
30 mg + Depakina i zjazdy motywacyjne występują, a Twoja przeszłość mnie nie interesuje.
Rozmawiamy teraz o nas, prawda ?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

To co pisałem post wcześniej pisałem o sobie...
AcidHouse
bywalec

No w sumie coś w tym jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”