Związki siarki

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Związki siarki

Post autor: Niemamnie »

https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-c ... czna-mozgu

https://zdrowie.wprost.pl/medycyna/chor ... rycia.html
W kolejnym badaniu tego samego zespołu, przeprowadzonym tym razem na szczurach laboratoryjnych, wyszło, że za pomocą sulforanu występującego w kiełkach brokułów można uzyskać większe ilości glutaminianu przechowywanego w postaci glutationu. Wyniki opublikowano w PNAS. Badacze postanowili przeprowadzić trzecie badanie, tym razem nad zastosowaniem ekstraktu z kiełków brokułów u ludzi.
„Ukierunkowanie na szlak metaboliczny siarkowodoru stanowi nowatorskie podejście terapeutyczne” – podsumowali autorzy, których badania objęły genetycznie zmodyfikowane myszy, zwłoki ludzkiej tkanki mózgowej oraz osoby ze schizofrenią i bez. Starszy autor badania dr Takeo Yoshikawa, który kieruje zespołem psychiatrii molekularnej w RIKEN Center for Brain Science w Japonii, zauważa, że ​​firmy farmaceutyczne przestały opracowywać nowe metody leczenia schizofrenii.
Obie informacje łączy siarka. W pierwszym przypadku dostarczenie siarki w związku chemicznym o nazwie sulforanu łagodzi przebieg schizofrenii a w drugim jest informacja że organizm osoby chorej traci siarkę w postaci siarkowodoru.

Ja stosuję MSM jako suplement diety, sulforan był za drogi i znalazłem zamiennik.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
ptk
bywalec

Re: Związki siarki

Post autor: ptk »

Też stosuje proszek MSM - od lat.Używam go na stawy.Ciekawe jest to o czym piszesz.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

W jakich dawkach i z jakim efektem na objawy schizofrenii?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

Biorę 1000mg dziennie.Miałem zamiar napisać że jestem od wielu lat w remisji,bez objawów negatywnych typu depresja ale jeśli mam być szczery to miewam omamy węchowe,szczególnie latem jak robi się ciepło.W przeszłości te omamy powodowały u mnie urojenia i wybuch psychozy ale obecnie mam do nich całkowity krytycyzm i nie przeszkadzają mi normalnie funkcjonować.Poza tą przypadłością czuje się dobrze - nie mam żadnych objawów które mogły by mi obniżać samopoczucie.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

U mnie omamy węchowe skończyły się wraz z rzuceniem palenia.

Wróć do „metody alternatywne”