Jak byście się sami leczyli, gdybyście mogli?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Jak byście się sami leczyli, gdybyście mogli?

Post autor: guile »

:think:
Na bank bym brał obecne leki, czyli sertralinę z sulpirydem. Do tego kwetiapinę od czasu do czasu na dobry sen. Rzecz jasna że jeszcze Absenor na zespół niespokojnych nóg (bo w nocy szału idzie dostać). I co jeszcze, to Pridinol :D! Brałbym ten lek regularnie, tak, bo działa euforyzująco!

Poza tym, bardzo chciałbym popróbować innych antydepresantów, których jest cała masa. Na sertralinie jest mi ok, ale też stoję na tym leku w miejscu. Uważam że potrzebuję czegoś nowego, co faktycznie da mi kopa do życia.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Re: Jak byście się sami leczyli, gdybyście mogli?

Powinno się pozwalać nam samym próbować te wszystkie leki, choć oczywiście pod nadzorem lekarzy byśmy źle nie łączyli leków, lub brali czegoś za dużo.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Bym odstawił tę pseudoterapię i żył sobie w spokoju, choćby już nadal zawsze sam. !!
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Bzykaniem non-stop :D
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Jurian_69 pisze: śr cze 03, 2020 2:15 am Bzykaniem non-stop :D
O tak! Skoro psychiatrzy niegdyś gejów leczyli randkami z pięknymi pielęgniarkami, to czemu nie nas? Ja bym szedł na takie randki bez potrzeby szokowania mi palucha prądem! Serio, czemu ktoś o tym nie pomyślał dla nas?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Mi pomagają wędrówki po lasach i górach, samemu lub w towarzystwie. Dodają mi energii do życia i są źródłem satysfakcji. Niestety ostatnio jest mi z tym trudniej ze względu na uwarunkowania rodzinne oraz covid-19.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Gdyby to było prawnie godne i mlekodojne od dobrej krowy, to ja bym leczył się alternatywnie i wyjechał, gdzieś z dala od Polski.
Swój dom postawił w lesie i co jakiś czas z niego wychodził robić zakupy, opłacać podatki, założyć polisę, dbać o firmę, czy wyjść na spacer.
W Polsce to jak wychodzisz na spacer to tak, jakbyś miał żółtą koszulkę i czuł dotyk tych brudnych, obserwujących paluchów na sobie.
Inna mentalność, aniżeli w USA.
Tutaj łatwiej wpaść w schizofrenię, a później w psychozie kogoś przedziurawić na wylot, jak tylko Cie zdenerwuje.
Co zrobić, taka sytuacja obecnie.
AcidHouse
bywalec

hvp2 pisze: śr cze 03, 2020 3:04 am Mi pomagają wędrówki po lasach i górach, samemu lub w towarzystwie. Dodają mi energii do życia i są źródłem satysfakcji. Niestety ostatnio jest mi z tym trudniej ze względu na uwarunkowania rodzinne oraz covid-19.
Bardzo klawo i w sumie tyle lat już się leczysz, że chyba dobrze się masz.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Mam się średnio! W przeszłości bywało lepiej, ale bywało też gorzej. Nauczony doświadczeniem już nie kombinuję z lekami, ale też nie spodziewam się po nich cudów. Uważam że lek - w sensie tabletki - idealny nie istnieje i trzeba poszukiwać sobie indywidualnych pomocy terapeutycznych poza obszarem farmakoterapii. Mi bardzo tu pomaga kontakt z przyrodą, szczególnie w dobrym towarzystwie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

guile pisze: śr cze 03, 2020 2:46 am ...Skoro psychiatrzy niegdyś gejów leczyli randkami z pięknymi pielęgniarkami, to ....
Byłem na oddziale zamkniętym celem rozpoznania, chyba więc jasne, że musiałem zostać poddawany różnym testom. Oczywiście musiały one z racji samej klinik dotyczyć psychiki lub psychologii.
Jeden z testów polegał na tym, że miałem położyć dłonie na nagich kolanach młodziutkiej i calkiem ładnej pielęgniarki, rzekomo w celu zmierzeniu mi ciśnienie, i miałem podlegać obserwacji, czy prawidłowo reaguję na kobiety, tj. czy mam ligido, etc.
Rzeczywiście test został wykonany. Starałem się jak mogłem.
Potem okazało się, że test musi być powtarzany każdego dnia, co rano. Wyniky były zapisywane na kartce, lecz nie miałem do nich wglądu.

No cóż, moim zdaniem nie byłem wcale chory, a przynajmniej nie w tym aspekcie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

A dodam tylko celem przybliżenia sytuacji, że pielęgniarka miał ładne blond włosy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

W "Boże Ciało" jest taka scena, gdzie dwie-około 15osobowe-grupy krzyczą na siebie, taka "terapia krzykiem", generalnie kieruje myśli na inne tory, chyba, bo w praktyce jej nie poznałam... W szpitalach najczęściej brakowało mi dostępu do kleju i nożyczek (choćby dziecięcych), no chyba że można ich było użyć w sali od terapii zajęciowej. Poza tym poznałam ciekawe ćwiczenie gimnastyczne: wraz z wydechem rozwiera się ręce i wykopuje zgiętą nogę do przodu...
AcidHouse
bywalec

zbyszek pisze: czw cze 04, 2020 12:12 pm A dodam tylko celem przybliżenia sytuacji, że pielęgniarka miał ładne blond włosy.
:angelic-flying:

sytuacja nawet nawet, praktyki już niekoniecznie.

Zależy ile miała lat...
AcidHouse
bywalec

jeden plus psychiatryka w moim przypadku to całkowita zmiana gustu muzycznego na znacznie lepszy, już parę tygodni po wyjściu, ale nie wiem czy pranie głowy się do tego przyczyniło ,czy coś innego.
Nie wiem.
Przerwaną lekcję muzyki zaliczyłem, bo chciałem tworzyć i progresować, a pozostało mi podziwianie sztuki i wolniejszy (znacznie) progres w sztuce tworzonej.
AcidHouse
bywalec

tak chciałbym terapie 40-sto letnimi blondynkami, najlepiej wyrozumiałymi i całą moją przeszłość rozumiejące, tak samo jak rozumiejące konieczność brania przeze mnie leków.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

AcidHouse pisze: czw cze 04, 2020 5:26 pm Zależy ile miała lat...
dwudziestka

Oczywiście chodziło tylko o zwykły pomiar ciśnienie, resztę sam sobie wymyśliłem !
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

"Farmakoterapia" była i jest dla mnie dziwolągiem słowotwórczym, ale nie próbuję odstawiać leków, fajnie, że lekarze są zgodni co do tego, które mi leki najbardziej mi służą. Ale chciałam jeszcze dopisać: AROMATERAPIA (zapach cytrusowy powoduje, że zaczynam metodycznie sprzątać wokół siebie, a lawenda daje mi ukojenie). DO TEGO jeszcze tenis stołowy i worek do boksowania...
AcidHouse
bywalec

To bardzo wszechstronne krajobrazy tutaj kreślicie, że muszę przyznać, ale po cichu, aby nikt nie widział ... możemy tak zrobić ?
Okej ja Was wyswatam kiedyś i dojdzie do ślubu - to mi się ukazało w moim zeszycie.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

zbyszek pisze: czw cze 04, 2020 12:10 pm
guile pisze: śr cze 03, 2020 2:46 am ...Skoro psychiatrzy niegdyś gejów leczyli randkami z pięknymi pielęgniarkami, to ....
Byłem na oddziale zamkniętym celem rozpoznania, chyba więc jasne, że musiałem zostać poddawany różnym testom. Oczywiście musiały one z racji samej klinik dotyczyć psychiki lub psychologii.
Jeden z testów polegał na tym, że miałem położyć dłonie na nagich kolanach młodziutkiej i calkiem ładnej pielęgniarki, rzekomo w celu zmierzeniu mi ciśnienie, i miałem podlegać obserwacji, czy prawidłowo reaguję na kobiety, tj. czy mam ligido, etc.
Rzeczywiście test został wykonany. Starałem się jak mogłem.
Potem okazało się, że test musi być powtarzany każdego dnia, co rano. Wyniky były zapisywane na kartce, lecz nie miałem do nich wglądu.

No cóż, moim zdaniem nie byłem wcale chory, a przynajmniej nie w tym aspekcie.

Pewnie wcześniej się pochwaliłeś że zarządzasz najlepszym forum o schizofrenii. :mrgreen:
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Ale serio są terapie przytulania, itp. Ja bym chętnie opłacił takiej pielęgniareczce kolację, wzamian za parę godzin tulenia się z nią :drool: ! Nawet niegdyś myślałem nad wynajęciem prostytutki, tylko do tulenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”